Το άγχος αποτελεί ένα καρκίνωμα της σύγχρονης εποχής. Οι γρήγοροι ρυθμοί και η ταχεία ανάπτυξη της σημερινής κοινωνίας σπρώχνουν τον άνθρωπο στα άκρα του. Αγχώδης διαταραχή και κατάθλιψη αποτελούν μάστιγα του 21ου αιώνα και τη ρίζα τους αποτελεί το άγχος.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Εντούτοις μέσα σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς πρέπει να καταφέρεις να συγκρατήσεις την προσωπικότητα σου και να μην πνιγεί μέσα στην θάλασσα από προβλήματα που μας περιβάλλουν, γιατί το άγχος μπορεί να βγάλει το μαύρο μέσα από την πιο βαθιά πτυχή της ψυχής σου. 

 Αρχικά το άγχος προάγει πολλές διεργασίες στο σώμα μας. Μερικές από αυτές αποτελούν η αύξηση του καρδιακού ρυθμού, η εφίδρωση, η κούραση ακόμα και οι σωματικοί πόνοι. Την σημαντικότερη  αποτελεί η αυξημένη παραγωγή κορτιζόνης, μια ορμόνη που παράγεται και φυσιολογικά στο σώμα μας και συντελεί σε πολλές διεργασίες. Στα αυξημένα επίπεδα που βρίσκεται όμως, ενώ είμαστε αγχώμενοι, η κορτιζόνη μας καθιστά ευάλωτους σε λοιμώξεις αλλά και προκαλεί προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία. Συγκεκριμένα ενώ εμείς στρεσαριζόμαστε ο εγκέφαλος με την συμβολή και της κορτιζόνης, μπαίνει σε μια στάση άμυνας γιατί νιώθει ότι βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Συνεπακόλουθα αποτελούν τα νεύρα, οι συχνές εντάσεις και οι καυγάδες επειδή ο οργανισμός μας βρίσκεται μαχόμενος με τις απειλές που νιώθει ότι δέχεται λόγω του άγχους.

 Το χείριστο αποτελεί ότι εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Από εκεί είναι που ξεκινά και η θεραπεία. Αρχικά πρέπει να αντιληφθούμε ότι μας έχει καταβάλει το άγχος και να ξεκινήσει ο εξαγνισμός μας. Όταν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε στρεσαρισμένοι είναι ευκολότερο να το ελέγξουμε και να το βάλουμε κάτω από τον έλεγχο μας.

Εμείς ελέγχουμε τα συναισθήματα μας και όχι εκείνα εμάς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τρόποι να σμικρύνουμε το μέγεθος του στρες μέσω αποβολής με διάφορους τρόπους. Τον καλύτερο τρόπο πιστεύω τον γνωρίζετε ήδη, είναι η γυμναστική και ειδικότερα η γιόγκα. Μέσω της γυμναστικής παράγουμε ορμόνες που βοηθούν τον οργανισμό να νιώθει τόσο υλικά όσο και πνευματικά καλύτερα.

 Πάντως το άγχος δεν πρέπει ποτέ να το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αποτελεί μία κινούμενη άμμο πού μόλις πατήσεις το πόδι σου μέσα της, δύσκολα μπορείς να ξαναβγείς. Πάντα μα πάντα όμως υπάρχει λύση. Όποιο και να είναι το πρόβλημα μας, θα βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτό επειδή οι άνθρωποι έχουμε κατασκευαστεί για να δημιουργούμε στον περιβάλλον μέσα από τον εσωτερικό μας κόσμο και όχι να καταστρεφόμαστε απ’ αυτόν.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
38
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!