BEE IDENTITY –

BEE IDENTITY

Join our beezdom & be a bee!

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το beezdom και την ιδεολογία γύρω απ’ αυτό διάβασε παρακάτω:

Η ιδέα: Η αρχική ιδέα του beezdom.com προήλθε απ’ την ανάγκη που νιώσαμε ως νέοι να γράφουμε αλλά και να έχουμε ένα site στο οποίο θα μαζεύονται πρωτογενή θέματα, όχι ανακυκλώσιμο υλικό του διαδικτύου και κυρίως θέματα που να αφορούν ειδικότερα τις πιο νεανικές ηλικίες. Θέλαμε εξαρχής να έχουμε στην παρέα των αρθρογράφων κυρίως νεαρά άτομα, με όρεξη και διάθεση, που να αρθρογραφούν απλά αυτά που σκέφτονται ή να μιλούν για ό, τι τους κάνει κέφι! Βέβαια το υπολογίσαμε και ως ένα είδος κοινωνικοποίησης μεταξύ μας, ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, νέες προσωπικότητες.

Το όνομα: Το όνομα της ιστοσελίδας «beezdom» αποτελεί λογοπαίγνιο με τις λέξεις «bees» (μέλισσες) και «kingdom» (βασίλειο) ή/και «wisdom» (σοφία, εξυπνάδα). Οι μέλισσες ως έντομα διακρίνονται για την ομαδικότητα, την εξυπνάδα και την εργατικότητά τους. Για να τραφούν και να παράξουν μέλι, πρέπει να συνεργαστούν, να κοπιάσουν, να μοχθήσουν για το κοινό καλό. Οι μέλισσες δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους, τουλάχιστον στο ανθρώπινο μάτι. Είναι ίσες και υποτάσσουν το δικό τους «εγώ», για το «εμείς». Βέβαια, κάποιες φορές οι μέλισσες κεντρίζουν, αν τις πειράξεις, αν νιώσουν επιθετική διάθεση -κάτι σαν ένα είδος «αυτοθυσίας» για την ομάδα, γιατί καμία μέλισσα δεν θα ήθελε να πεθάνει χωρίς λόγο-. Εμείς, δεν έχουμε σκοπό να κεντρίσουμε κανένα, ούτε θίξουμε, ούτε να προσβάλουμε καμία προσωπικότητα. Αντίθετως, στο μελλισοβασίλειο η διαφορετικότητα είναι σεβαστή και καθόλα αποδεκτή! Στα πλαίσια της δημοκρατίας και με σεβασμό σε κάθε αυτόνομη προσωπικότητα, απλώς θα καταθέτουμε κριτικά την άποψή μας, σεβόμενοι πάντα τους κώδικες ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Join our beezdom & be a bee!

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
ANFQ4627
2-3
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
ANFQ4627
2-3
previous arrow
next arrow

Join our beezdom & be a bee!

Οι στόχοι: Οι στόχοι μας αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα και απ’ το όνομα του site μας beezdom. Αν πρέπει όμως να τους καταθέσουμε πιο συγκεκριμένα θα τους συνοψίζαμε ως εξής:

 1. Να κατακτήσουμε τον κόσμο!
 2. Να γελάσουμε!
 3. Να διαβάσουμε!
 4. Να περάσουμε καλά!
 5. Να «μεγαλώσουμε»!
 6. Να αναπαραχθούμε! (–εννοείται να μεγαλώσει η κοινότητά μας :p )
 7. Να εκφραστούμε!
 8. Να συνεργαστούμε!
 9. Να κοινωνικοποιηθούμε!
 10. Να ενωθούμε!
 11. Να κρίνουμε αλλά και να μας κρίνουν!
 12. Να ανταλλάξουμε ιδέες, σκέψεις, γνώμες για θέματα που μας απασχολούν!
 13. Να ακούσουμε, να δούμε το διαφορετικό!
 14. Να ενθαρρύνουμε την πιο ενεργή νεανικότητα! – Να γίνουμε πιο δραστήριοι!
 15. Να βελτιώσουμε το γραπτό μας λόγο!
 16. Να αλληλεπιδράσουμε!
 17. Να εξελιχθούμε!
 18. Να πρωτοτυπήσουμε!
 19. Να περνάμε εποικοδομητικά τον ελεύθερό μας χρόνο!
 20. Να «ταξιδέψουμε»!
 21. Να πούμε αλήθειες!
 22. Να δημιουργήσουμε μόδα!
 23. Να απελευθερωθούμε!
 24. Να μάθουμε πως να είμαστε πιο υγιείς!

Join our beezdom & be a bee!

Οι αρχές μας:

 • Εγκυρότητα
 • Αμεσότητα
 • Ειλικρίνεια
 • Υγιής συναγωνισμός
 • Ομαδικότητα
 • Εργατικότητα
 • Καινοτομία
 • Πρωτοτυπία
 • Αμεροληψία
 • Αξιοπιστία
 • Χιούμορ
 • Αυθορμητισμός
 • Δημοκρατία

Join our beezdom & be a bee!

Οι υπο-κατηγορίες:

Για να καταρτίσουμε το χάρτη του site και για να επιλέξουμε τις κατηγορίες με τις οποίες θα ασχολούμαστε, σκεφτήκαμε τι θα μας άρεσε πρωταρχικά εμάς να διαβάζουμε ως νέοι. Έτσι σιγά σιγά γεννήθηκε η ιδέα για τα Travelbeez, Showbeez, Healthbeez, Beautybeez, Lovebeez, Bee Free και Bee Inspired. Στα πλάνα μας είναι και άλλες κατηγορίες οι οποίες θα προστεθούν αργότερα.

Travelbeez: Στην κατηγορία αυτή θα μιλάμε για ταξίδια και μόνο! Οι αρθρογράφοι θα παρουσιάζουν τις δικές τους εμπειρίες, θα δίνουν τις δικές τους εισηγήσεις πού να πάμε και πού να μην πάμε. Θα σας προτείνουν τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Όχι ως ειδικοί, αλλά ως απλοί, καθημερινοί άνθρωποι!

Showbeez: Οι αρθρογράφοι της showbeez θα καταπιάνονται γενικά με το χώρο του θεάματος. Θα ασκούν κριτική σε μουσικές κυκλοφορίες, θα σας προτείνουν τα αγαπημένα τους τραγούδια για όλες τις περιστάσεις. Θα προτείνουν ταινίες που τους άρεσαν ή ταινίες που δεν τους άρεσαν. Θα κρίνουν πρόσωπα της showbiz και καταστάσεις, χωρίς απλώς να ανακυκλώνουν ροή θεμάτων του χώρου. Θα σας λένε γενικώς σκέψεις, ιδέες, απόψεις για διασημότητες, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, θέατρα, πρόσωπα της επικαιρότητας κτλ. Όχι ως ειδικοί, αλλά ως απλοί, καθημερινοί άνθρωποι!

Healthybeez: Οι αρθρογράφοι της κατηγορίας Healthbeez θα καταπιάνονται με θέματα που αφορούν την υγεία μας, την ευεξία μας, την ευζωία μας. Άλλες φορές θα προτείνουν τρόπους για εκγύμναση, άλλες θα δίνουν συνταγές δικές τους ενώ μερικές φορές θα προτείνουν διατροφικά tips! Φυσικά, θα ασκούν κριτική σε θέματα που αφορούν το fitness, τη γυμναστική, τη διατροφή, το καλό φαγητό, την υγεία, τα άγχη μας, τη ψυχολογία μας κτλ. Όχι απαραίτητα ως ειδικοί, αλλά και ως απλοί, καθημερινοί άνθρωποι!

Beautybeez: Εδώ θα βρίσκετε όλα όσα αφοράνε τον κόσμο της μόδας, της ομορφιάς, του στυλ. Οι αρθρογράφοι θα εισηγούνται δικές τους προτάσεις για ρούχα, μακιγιάζ, αξεσουάρ κτλ. Βέβαια θα υπάρχει και γενικότερη κριτική για τον κόσμο της ομορφιάς, θέματα πιο φιλοσοφικού περιεχομένου. Όχι ως ειδικοί, αλλά ως απλοί, καθημερινοί άνθρωποι!

Lovebeez: Όλα γύρω από την αγάπη, τον έρωτα, τα δύο φύλα, το σεξ. Οι αρθρογράφοι θα μιλήσουν για όλα αυτά που μας αφορούν και φοβόμαστε να εξομολογηθούμε σε κάποιον, θα μιλήσουν για ταμπού, προκαταλήψεις. Θα δώσουν ερωτικές «λύσεις», συμβουλές για την απιστία, για το πώς θα τον/την κερδίσεις, για το αν η απόσταση βοηθά τον έρωτα κι άλλα τέτοια! Όχι ως ειδικοί, αλλά ως απλοί, καθημερινοί άνθρωποι!

Bee Free: Γενική κατηγορία για ό,τι μας απασχολεί. Θέματα κοινωνικού περιεχομένου, απόψεις για θέματα γενικά και αόριστα. Έμπνευση που προέρχεται από την καθημερινή μας δράση & συναναστροφή. Εδώ απλώς θα μιλάμε ελεύθερα! Και πάλι, χωρίς ιδιότητα συγκεκριμένα, απλώς με την ιδιότητα του πολίτη. Όχι ως ειδικοί, αλλά ως απλοί, καθημερινοί άνθρωποι!

Sportybeez: Σε αυτή την κατηγορία οι αρθρογράφοι εκφράζουν τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό. Δεν πρόκειται για ειδησεογραφία, αλλά προσωπικές απόψεις, άρθρα που θέλουν να προβληματίσουν ή να αφυπνίσουν για διάφορα θέματα αθλητικά.

Sciencebeez: Μία πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία που αφορά διάφορα θέματα επιστημονικά, τεχνολογικά καθώς και διάφορα μυστήρια της φύσης και του κόσμου! Οι αρθρογράφοι μας ενημερώνουν για διάφορα θέματα που ίσως μέχρι σήμερα να αγνοούσαμε και κυρίως, καταθέτουν τις δικές τους απόψεις πάνω σ’ αυτά!

Detectivebeez: Στην κατηγορία αυτή οι αρθρογράφοι γίνονται κανονικοί ντεντέκτιβς. Επιλύουν δολοφονίες, αναζητούν το μυστήριο και γενικά, καταπιάνονται με θέματα μυστηρίου, αστυνομικά κτλ.

Join our beezdom & be a bee!

Οι αρθρογράφοι:

Οι αρθρογράφοι ή αλλιώς beezs ή αλλιώς Bee Stars, δεν είναι ειδικοί (στις κατηγορίες που γράφουν), ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον. Αντιθέτως, αποτελούν απλώς νεαρά άτομα 18 – 35 ετών, που ο καθένας του απασχολείται με διαφορετικό αντικείμενο, αλλά με άποψη & προσωπικότητα, που δε φοβούνται να εκφέρουν τη γνώμη τους, να κρίνουν & να κριθούν! Κυριότερα, πρόκειται για άτομα πολύ ενδιαφέροντα, τα οποία αξίζει να γνωρίσετε. Άτομα που μπορούν να εμπνεύσουν, να γίνουν πρότυπα συμπεριφοράς και φυσικά… ικανά να γράψουν σε άπταιστα ελληνικά! Ελπίζουμε πως και οι ίδιοι οι αρθρογράφοι μας θα απολαμβάνουν τη διαδικασία συγγραφής των άρθρων τους και θα χαίρονται να προσφέρουν στην κοινότητα του beezdom!

Ο κάθε αρθρογράφος αναλαμβάνει μια στήλη του ενδιαφέροντός του και θα μπορείτε να διαβάζετε άρθρα του μια φορά κάθε εβδομάδα, σε συγκεκριμένη μέρα!

Αν θέλετε να γνωρίσετε τους αρθρογράφους μας, επισκεφτείτε την κατηγορία «Bee Stars».

Join our beezdom & be a bee!

Η άποψη σας!:

Η άποψή σας είναι ευπρόσδεκτη και πάντα καλοδεχούμενη. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον αναγνώστη στην ομάδα, δίνοντας του το περιθώριο να πάρει κι εκείνος θέση αν το επιθυμεί. Τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα και να δηλώσετε τη γνώμη σας:

 • Με τα μελισσοreactions: Μπορείτε να αντιδράσετε στα άρθρα και να δείξετε πατώντας το κατάλληλο μελισσο-reaction, δηλώνοντας αν σας άρεσε (ΑΓΑΠΩ), αν το μισήσατε (ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ), αν βαρεθήκατε (ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ), αν γελάσατε (ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ), αν ήταν εντυπωσιακό (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!), αν σας έκανε να δακρύσετε (ΔΑΚΡΥΣΑ).
 • Με την ανάδειξη των καλύτερων αρθρογράφων: Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένα leaderboard/βαθμολογικός πίνακας, ο οποίος θα αναδεικνύει τους καλύτερους αρθρογράφους κατά σειρά προτίμησης. Οι αρθρογράφοι «θα αμείβονται» από εσάς ανάλογα με τα reactions & views σας, θα παίρνουν βαθμούς ανταμοιβής, achievements, μελισσοέπαθλα και γενικά θα επιβραβεύονται όπως εσείς πιστεύετε! Προς θεού, δεν προωθούμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά τον υγιή συναγωνισμό και την προσπάθεια!
  Voting & polls: Συχνά θα αναρτούνται θέματα στα οποία οι αναγνώστες θα μπορούν να ψηφίσουν τι τους αρέσει.
  Προτάσεις, εισηγήσεις, παράπονα: Βέβαια, μπορείτε να αποστέλλετε και τα email σας καταθέτοντας τις γνώμες-απόψεις-εισηγήσεις σας πατώντας εδώ.

Join our beezdom & be a bee!

Για τα υποψήφια beezάκια:

Θέλουμε να «αναπαραχθούμε», να κυριαρχήσει το beezdom μας και να μεγαλώσει η κοινότητά μας, να κατακτήσουμε τον κόσμο! Ναι το πιστεύουμε, θα κατακτήσουμε τον κόσμο! Αν είστε καλός/η στη συγγραφή, αν έχεις σκέψεις να καταθέσεις, αν νομίζεις πως ταιριάζεις στο ύφος της ομάδας μας, στείλε ένα δείγμα σου στο email: info@beezdom.com. Σημειώστε ότι η αρθρογραφία στο Beezdom είναι εθελοντικού χαρακτήρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ανάλογη κατηγορία «How to be a bee».

Join our beezdom & be a bee!

Ανάπτυξη & Συντήρηση ιστοσελίδας: #teambasement