Loading

BEE IDENTITY

BEE IDENTITY

Join our beezdom & be a bee!

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το beezdom και την ιδεολογία γύρω απ’ αυτό διάβασε παρακάτω:

Η ιδέα: Η αρχική ιδέα του beezdom.com προήλθε απ’ την ανάγκη που νιώσαμε ως νέοι να γράφουμε αλλά και να έχουμε ένα site στο οποίο θα μαζεύονται πρωτογενή θέματα, όχι ανακυκλώσιμο υλικό του διαδικτύου και κυρίως θέματα που να αφορούν ειδικότερα τις πιο νεανικές ηλικίες. Θέλαμε εξαρχής να έχουμε στην παρέα των αρθρογράφων κυρίως νεαρά άτομα, με όρεξη και διάθεση, που να αρθρογραφούν απλά αυτά που σκέφτονται ή να μιλούν για ό, τι τους κάνει κέφι! Βέβαια το υπολογίσαμε και ως ένα είδος κοινωνικοποίησης μεταξύ μας, ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, νέες προσωπικότητες.

Το όνομα: Το όνομα της ιστοσελίδας «beezdom» αποτελεί λογοπαίγνιο με τις λέξεις «bees» (μέλισσες) και «kingdom» (βασίλειο) ή/και «wisdom» (σοφία, εξυπνάδα). Οι μέλισσες ως έντομα διακρίνονται για την ομαδικότητα, την εξυπνάδα και την εργατικότητά τους. Για να τραφούν και να παράξουν μέλι, πρέπει να συνεργαστούν, να κοπιάσουν, να μοχθήσουν για το κοινό καλό. Οι μέλισσες δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους, τουλάχιστον στο ανθρώπινο μάτι. Είναι ίσες και υποτάσσουν το δικό τους «εγώ», για το «εμείς». Βέβαια, κάποιες φορές οι μέλισσες κεντρίζουν, αν τις πειράξεις, αν νιώσουν επιθετική διάθεση -κάτι σαν ένα είδος «αυτοθυσίας» για την ομάδα, γιατί καμία μέλισσα δεν θα ήθελε να πεθάνει χωρίς λόγο-. Εμείς, δεν έχουμε σκοπό να κεντρίσουμε κανένα, ούτε θίξουμε, ούτε να προσβάλουμε καμία προσωπικότητα. Αντίθετως, στο μελλισοβασίλειο η διαφορετικότητα είναι σεβαστή και καθόλα αποδεκτή! Στα πλαίσια της δημοκρατίας και με σεβασμό σε κάθε αυτόνομη προσωπικότητα, απλώς θα καταθέτουμε κριτικά την άποψή μας, σεβόμενοι πάντα τους κώδικες ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Join our beezdom & be a bee!

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
ANFQ4627
2-3
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
ANFQ4627
2-3
previous arrow
next arrow

Join our beezdom & be a bee!

Οι στόχοι: Οι στόχοι μας αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα και απ’ το όνομα του site μας beezdom. Αν πρέπει όμως να τους καταθέσουμε πιο συγκεκριμένα θα τους συνοψίζαμε ως εξής:

 1. Να κατακτήσουμε τον κόσμο!
 2. Να γελάσουμε!
 3. Να διαβάσουμε!
 4. Να περάσουμε καλά!
 5. Να «μεγαλώσουμε»!
 6. Να αναπαραχθούμε! (–εννοείται να μεγαλώσει η κοινότητά μας :p )
 7. Να εκφραστούμε!
 8. Να συνεργαστούμε!
 9. Να κοινωνικοποιηθούμε!
 10. Να ενωθούμε!
 11. Να κρίνουμε αλλά και να μας κρίνουν!
 12. Να ανταλλάξουμε ιδέες, σκέψεις, γνώμες για θέματα που μας απασχολούν!
 13. Να ακούσουμε, να δούμε το διαφορετικό!
 14. Να ενθαρρύνουμε την πιο ενεργή νεανικότητα! – Να γίνουμε πιο δραστήριοι!
 15. Να βελτιώσουμε το γραπτό μας λόγο!
 16. Να αλληλεπιδράσουμε!
 17. Να εξελιχθούμε!
 18. Να πρωτοτυπήσουμε!
 19. Να περνάμε εποικοδομητικά τον ελεύθερό μας χρόνο!
 20. Να «ταξιδέψουμε»!
 21. Να πούμε αλήθειες!
 22. Να δημιουργήσουμε μόδα!
 23. Να απελευθερωθούμε!
 24. Να μάθουμε πως να είμαστε πιο υγιείς!

Join our beezdom & be a bee!

Οι αρχές μας:

 • Εγκυρότητα
 • Αμεσότητα
 • Ειλικρίνεια
 • Υγιής συναγωνισμός
 • Ομαδικότητα
 • Εργατικότητα
 • Καινοτομία
 • Πρωτοτυπία
 • Αμεροληψία
 • Αξιοπιστία
 • Χιούμορ
 • Αυθορμητισμός
 • Δημοκρατία

Join our beezdom & be a bee!

Οι υπο-κατηγορίες:

Για να καταρτίσουμε το χάρτη του site και για να επιλέξουμε τις κατηγορίες με τις οποίες θα ασχολούμαστε, σκεφτήκαμε τι θα μας άρεσε πρωταρχικά εμάς να διαβάζουμε ως νέοι. Έτσι σιγά σιγά γεννήθηκε η ιδέα για τα Travelbeez, Showbeez, Healthbeez, Beautybeez, Lovebeez, Bee Free και Bee Inspired. Στα πλάνα μας είναι και άλλες κατηγορίες οι οποίες θα προστεθούν αργότερα.

Pick & read: Πρόκειται για τις νέες στήλες αρθρογραφίας του site μας, εξού και ο τίτλος της γενικής κατηγορίας “Pick & read”! Οι αρθρογράφοι ονόμασαν τις στήλες τους ο καθένας με ένα όνομα που εκφράζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του κι είναι στην κρίση σου να επιλέξεις ποιον και τι θα διαβάσεις και γιατί όχι, να ταυτιστείς και μαζί του!

Σάρες, Μάρες, Κουκουνάρες: Η στήλη του founder του Beezdom, Γιάννη Παπουλή. Η θεματολογία ποικίλει και οπωσδήποτε διαβάζοντας, θα διαπιστώσετε το σαρκαστικό ύφος και τη χιουμοριστική διάθεση του αρθρογράφου.

Δάσκαλε που δίδασκες!: Η προσωπική στήλη του co-founder του Beezdom, Κωνσταντίνου Παναγιώτου. Εδώ θα διαβάσετε θέματα που αφορούν την προσωπικότητα του αρθρογράφου, είτε χιουμοριστικά είτε σοβαρά, με τον ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό τρόπο που ο Κωνσταντίνος εκφράζεται.

Travel stories: Η κατηγορία αυτή αποτελεί εξελιγμένη μορφή της παλιάς μας κατηγορίας “Travelbeez”. Είδαμε ότι τα ταξιδιωτικά άρθρα διαβάζονται πολύ και διαπιστώσαμε όμως ότι σας αρέσει ειδικά αν τα άρθρα αυτά είναι προσωπικά και αποτελούν εμBEEρίες των ίδιων αρθρογράφων. Πού ταξίδεψαν, πού έφαγαν, πού ήπιαν, τα activities που επέλεξαν, τα σχόλια τους, αν τους άρεσε κάτι ή όχι. Σίγουρα είναι πληροφορίες που θα ήθελες να διαβάσεις, ειδικά αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στον ίδιο προορισμό. Έτσι κρατήσαμε την κατηγορία αυτή και ζητήσαμε από τους αρθρογράφους πλέον να μοιράζονται ΜΟΝΟ δικές τους ταξιδιωτικές ή εκδρομικές εμBeeΡίες.

Bee Stories: Η κατηγορία αποτελεί ανανέωση της παλιάς κατηγορίας “Bee free”. Η θεματολογία της είναι γενική, και οι αρθρογράφοι θα μοιράζονται εδώ προσωπικές τους σκέψεις σε θέματα ποικίλης ύλης όπως μόδα, αθλητικά, έρωτες, πάθη, φιλοσοφίες, παρατηρήσεις, κάτι που είδαν ή άκουσαν ή διάβασαν και θέλουν να το σχολιάσουν, θέματα επικαιρότητας κτλ κτλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον στην κατηγορία αυτή εκφράζεται πιο προσωπική άποψη από τους εκάστοτε αρθρογράφους και ελπίζουμε να την αγαπήσετε όπως και την “bee free”.

Πρόσωπα: Στην κατηγορία αυτή συγκεντρώνονται όλες οι συνεντεύξεις ή παρουσιάσεις προσώπων διάσημων και μη. Προσωπικότητες που θεωρούμε ότι αξίζει να παρουσιάσουμε. Ιστορίες καθημερινότητας που θέλουμε να προβάλουμε σε εσάς. Ιστορίες προσώπων που τα κατάφεραν. Ιστορίες ανθρώπων που πάλεψαν. Πρόσωπα που θα μας μάθουν με κάθε τρόπο με όσα θα μας πουν. Περισσότερα δείτε στην ίδια την κατηγορία.

Beezdom trips: Η κατηγορία αυτή θα σε μεταφέρει στο αδελφάκι μας, το ταξιδιωτικό μας site www.beezdomtrips.com στο οποίο μπορείς να ενημερωθείς για τα upcoming ταξίδια μας και να δηλώσεις συμμετοχή!

Upcoming events: Η κατηγορία αυτή αποτελεί ενημέρωση στους αναγνώστες μας για τα upcoming events ή δράσεις που ετοιμάζουμε ως Beezdom. Είτε αυτό λέγεται φιλανθρωπική δράση, είτε λέγεται μουσική βραδιά, είτε ταξίδι, θα τα μαθαίνετε όλα εδώ!

Join our beezdom & be a bee!

Οι αρθρογράφοι:

Οι αρθρογράφοι ή αλλιώς beezs ή αλλιώς Bee Stars, δεν είναι ειδικοί (στις κατηγορίες που γράφουν), ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον. Αντιθέτως, αποτελούν απλώς νεαρά άτομα 18 – 35 ετών, που ο καθένας του απασχολείται με διαφορετικό αντικείμενο, αλλά με άποψη & προσωπικότητα, που δε φοβούνται να εκφέρουν τη γνώμη τους, να κρίνουν & να κριθούν! Κυριότερα, πρόκειται για άτομα πολύ ενδιαφέροντα, τα οποία αξίζει να γνωρίσετε. Άτομα που μπορούν να εμπνεύσουν, να γίνουν πρότυπα συμπεριφοράς και φυσικά… ικανά να γράψουν σε άπταιστα ελληνικά! Ελπίζουμε πως και οι ίδιοι οι αρθρογράφοι μας θα απολαμβάνουν τη διαδικασία συγγραφής των άρθρων τους και θα χαίρονται να προσφέρουν στην κοινότητα του beezdom!

Ο κάθε αρθρογράφος αναλαμβάνει μια στήλη του ενδιαφέροντός του και θα μπορείτε να διαβάζετε άρθρα του πολύ συχνά!

Αν θέλετε να γνωρίσετε τους αρθρογράφους μας, τότε θα πρέπει να πατήσετε στο όνομα του καθενός και θα μεταφερθείτε στο προφίλ του.

Join our beezdom & be a bee!

Η άποψη σας!:

Η άποψή σας είναι ευπρόσδεκτη και πάντα καλοδεχούμενη. Ο αρθρογράφος θα χαρεί πολύ να λάβει το δικό σας feedback. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον αναγνώστη στην ομάδα, δίνοντας του το περιθώριο να πάρει κι εκείνος θέση αν το επιθυμεί. Τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα και να δηλώσετε τη γνώμη σας:

 • Με τα μελισσοreactions: Μπορείτε να αντιδράσετε στα άρθρα και να δείξετε πατώντας το κατάλληλο μελισσο-reaction, δηλώνοντας αν σας άρεσε (ΣΕ ΑΓΑΠΩ), αν το μισήσατε (ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΟΧΙ), αν βαρεθήκατε (ΒΑΡΕΘΗΚΑ…), αν γελάσατε (ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ), αν ήταν εντυπωσιακό (ΑΠΛΑ WOW!), αν σας έκανε να δακρύσετε (ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ), αν σας εκνεύρισε με όσα γράφει (ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΣ).
 • Προτάσεις, εισηγήσεις, παράπονα: Βέβαια, μπορείτε να αποστέλλετε και τα email σας καταθέτοντας τις γνώμες-απόψεις-εισηγήσεις σας πατώντας εδώ.

Join our beezdom & be a bee!

Για τα υποψήφια beezάκια:

Θέλουμε να «αναπαραχθούμε», να κυριαρχήσει το beezdom μας και να μεγαλώσει η κοινότητά μας, να κατακτήσουμε τον κόσμο! Ναι το πιστεύουμε, θα κατακτήσουμε τον κόσμο! Αν είστε καλός/η στη συγγραφή, αν έχεις σκέψεις να καταθέσεις, αν νομίζεις πως ταιριάζεις στο ύφος της ομάδας μας, στείλε ένα δείγμα σου στο email: info@beezdom.com. Σημειώστε ότι η αρθρογραφία στο Beezdom είναι εθελοντικού χαρακτήρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ανάλογη κατηγορία «How to be a bee».

Join our beezdom & be a bee!

Ανάπτυξη & Συντήρηση ιστοσελίδας: Basement Media

svg