Είναι Πέμπτη και με βρίσκεις σε ένα «κόζι» καφέ στη Θεσσαλονίκη, με τζαζ μουσική να πίνω το κρασάκι μου, καθώς μελετώ την απειροστή διαφάνεια της Βιοχημείας ΙΙ.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Αποφάσισα που λες ότι αυτή η μέρα είναι η αγαπημένη μου. Γράφω αυτό το άρθρο όχι γιατί είμαι χαλαρή (είμαι πολύ αγχώδης τύπος), αλλά γιατί μου αρέσει όταν χαλαρώνω.

Έχεις κάθε λόγο να αγχώνεσαι για τα πάντα αφού έτυχε να μας γεννήσει και ζωή να μας χαρίσει στον πιο δύσκολο καιρό (μάνα πού ζω;). Και ναι, δεν γεννιέσαι με ένα χαρτί δίπλα που γράφει της οδηγίες  για το πώς θα πετύχεις/ πώς θα κάνεις τις καλύτερες επιλογές. Δεκτό! Έχεις δίκαιο. Επίσης καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ώρες που σκέφτεσαι ότι τίποτα δεν πάει καλά, τίποτα δεν είναι εύκολο για εσένα πλέον. Κι αποτυγχάνεις σε εκείνο το interview και δεν περνάς στη σχολή που θες και σε χωρίζει ο δικός σου/δική σου.

Μια καθηγήτριά μου στο Λύκειο, η αγαπημένη μου κιόλας, μου είχε πει μια φορά πώς όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Μου είμαι ακόμα ότι πρέπει να έχω λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό κι ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Είμαστε αλγόριθμοι. Κάνουμε άπειρες επιλογές που συνήθως μας οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα που θα μας οδηγούσε μια άλλη επιλογή στο πρώτο μας δίλημμα.

Έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Ο καθένας «μεγαλώνει» με διαφορετικούς ρυθμούς και σε διαφορετικούς τομείς. Εμείς γράφουμε το «πρόγραμμά» μας.

Ίσως μιλάω πολύ γενικά. Αυτό το κάνω γιατί υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα που αποδεικνύουν την αρχική αξίωση. Ας μείνω όμως στις περιπτώσεις  «αποτυχίας» (προσωρινής) που ανέφερα πιο πάνω. Με προϋπόθεση ότι εσύ ξέρεις τις δυνάμεις σου και προσπαθείς συστηματικά γι’ αυτό που θέλεις, να και οι απόψεις μου περί του θέματος.  Ό,τι μας αφήνει, το αφήνουμε κι αν θες να δώσεις άλλη μια ευκαιρία δώσε την. Αλλά μέχρι εκεί. Θα συνεχίσεις τη συστηματική δουλειά για την αυτοβελτίωσή σου και θα πετύχεις στο επόμενό σου interview,  θα ανακαλύψεις ότι αυτό που πέρασες ίσως σου ταιριάζει καλύτερα ή θα ξαναδώσεις και θα περάσεις και θα βρεις κάποιον καλύτερο/η που θα σε θέλει στη ζωή του/της όσο τον/τη θέλεις κι εσύ.

Γι’ αυτό χαλάρωσε κι έχε λίγη εμπιστοσύνη στα τυχαία. Κάθε φάση στη ζωή σου υπάρχει για να σε κάνει πλουσιότερο σε εμπειρίες . Έχε λίγη εμπιστοσύνη στη ζωή. Ξέρει τι κάνει!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
20
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!