Είναι κάπου-εκεί σχεδόν μεσάνυκτα- που δε μπορείς να κλείσεις μάτι από την υπερένταση της ημέρας..οι σκέψεις και η κούραση, τα προβλήματα δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις. Σκέψεις γυρίζουν στο κεφάλι και το στριφογύρισμα στο μαξιλάρι δεν έχει τέλος. Ο μέσος άνθρωπος σε μια τέτοια κατάσταση οδηγείται πιθανότατα στο ψυγείο. «Τρώει τα συναισθήματά του», αρπάζει ένα κινητό ή το τηλεκοντρόλ και προσπαθεί να ηρεμήσει. Να ηρεμήσει;; Αντί αυτού, επιστρέφει στο κρεβάτι φουσκωμένος πια γιατί καταβρόχθισε όσα δεν ήθελε και έβαλε τον εαυτό του άλλη μια φόρα σε ένταση.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

 Αυτό που πιθανόν δεν έχει σκεφτεί να βάλει στη ζωή του είναι ένα βιβλίο… ένα βιβλίο που θα τον ευχαριστεί. Ένα βιβλίο, που θα τον ταξιδέψει σε ένα άλλο κόσμο που θα τον απαλλάξει για λίγο από τα ίδια μίζερα προβλήματά του και που όχι μόνο θα τον χαλαρώσει πνευματικά αλλά θα τον μάθει κιόλας να σκέφτεται, να διευρύνει το πνεύμα του, να ανοίξει τους ορίζοντες του.

Ποτέ κανείς δεν αδικήθηκε διαβάζοντας.

Ένα βιβλίο μπορεί να σου προσφέρει κέρδος, γνωσιακό, γνωστικό, ψυχολογικό, πνευματικό. Μοιάζει πολλές φορές ως μια διέξοδος στα προβλήματα,  μια απορρόφηση ενός άλλου κόσμου φανταστικού. Δεν είναι άλλος και ο λόγος που τα πλείστα παιδάκια για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν όμορφα, χρειάζονται τους γονείς να τους διαβάσουν ένα παραμύθι.

Δυστυχώς σήμερα έχουμε αντικαταστήσει κάθε είδους ξεκούρασης και ηρεμίας με το τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τείνουμε όμως να μην αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό μας προσθέτει μόνιμο στρες και άγχος και δε μας προσφέρει κάτι παραγωγικό.

Θες λοιπόν να ηρεμήσεις; Διάβασε. Διάβασε βιβλία κοινωνικά, κόμικς, αθλητικά, ψυχολογικά, διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει. Καλύτερος φίλος από ένα καλό βιβλίο δεν θα υπάρξει ποτέ. Είναι αυτό που θα σου προσφέρει ηρεμία, γαλήνη, απόλαυση, που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ και δε θα σου ζητήσει αντάλλαγμα.

Κάθε φορά που δε νιώθεις καλά, κάθε φορά που είσαι κουρασμένος, κάθε φορά που είσαι απογοητευμένος, κάθε φορά που βαριέσαι, κάθε φορά που είσαι σε ένταση, κάθε φορά που θες μια ήρεμη παρέα, βάλε ένα ποτήρι κρασί και άνοιξε ένα βιβλίο.. εγώ είδα μεγάλη διαφορά. Δοκίμασε το και συ! Μπορείς…

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!