Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν ζείτε μια ευτυχισμένη ζωή; Για τους πλείστους η απάντηση στο ερώτημα δεν θα είναι καταφατική αλλά αρνητική. Αναμφίβολα, η ευτυχία στις μέρες μας είναι σπάνια και αυτό οφείλεται στις καθημερινές και ίσως ακούσιες συνήθειές μας. Επομένως, για να επιτευχθεί η ευτυχία μας, θα πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να κάνουμε 5 λανθασμένες πράξεις το συντομότερο δυνατό…

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

1.Σταμάτα να θέλεις να έχεις πάντα δίκαιο!

Όλο αυτό σου σπαταλά απίστευτη ενέργεια και πολύτιμο χρόνο από την ζωή σου. Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να ακούς ενσυνείδητα τις απόψεις του συνομιλητή σου, χωρίς να έχεις ως αυτοσκοπό την επικράτηση ή υπερίσχυση των δικών σου απόψεων. Εάν έχεις δίκαιο (αντικειμενικά πάντα!) αντίκρουσε τις πεποιθήσεις σου με λογικά επιχειρήματα, ευγενικά και με πειθώ. Εάν όμως έχεις άδικο τότε παραδέξου το με χαμόγελο και ο συνομιλητής σου θα το εκτιμήσει.

2. Σταματά να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους

Είναι ένα συχνό φαινόμενο και ψυχολογικά αποδεδειγμένο ότι η επίτευξη της εντύπωσης από άλλους  προκαλεί εσωτερική ηδονή. Όλοι μας θέλουμε να εντυπωσιάσουμε συγκεκριμένα άτομα , για διαφορετικούς λόγους. Ένα παιδί την δασκάλα του, ένας έφηβος μια κοπέλα και ένας ενήλικας την οικογένεια του. Αν προσέξατε όμως , σε όλα αυτά ο εντυπωσιασμός μεταδίδεται σε άλλους , έχει δηλαδή ενεργητική ικανότητα. Γιατί να μην προσπαθήσεις αρχικά να εντυπωσιάσεις τον πιο δύσκολο κριτή , τον ίδιο σου τον εαυτό ; Όταν το “εγώ” είναι ευτυχισμένο ,εκπέμπεται στο “εμείς” με αυτοπεποίθηση και ισχύ.

3. Σταμάτα να τρέφεις και να αναφυσάς τους φόβους σου!

Οι φοβίες είναι κομμάτι του εαυτού σου, αν τις αποδεχτείς, μπορείς και να τις ξεπεράσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορούν να σε αφήσουν πίσω, σαν δέσμιο, από αυτά που σου προκαλούν ευφορία. Αντιθέτως θα δίνουν ένταση στην ζωή σου και όταν πια φτάσεις στο σημείο να τις χαλιναγωγήσεις,τότε θα γίνεις πιο σοφός και ώριμος στην μετέπειτα ζωή σου.

4. Σταμάτα τις δικαιολογίες!

Είναι κατά 99,9% ο λόγος που δεν έχεις ακόμα νιώσει την επιθυμητή ευτυχία. Το να αιτιάσαι γεγονότα και καταστάσεις για στέρηση ευτυχίας είναι εντελώς ανούσιο. Οι διεργασίες του μυαλού σου είναι αυτές που ευθύνονται. Κάνοντας χρήση αμυντικών μεθόδων, που στην περίπτωση μας είναι η εκλογίκευση,  προσπαθούμε να φέρουμε στα μέτρα μας , με λογικά επιχειρήματα (εντελώς υποκειμενικά) κάτι που είναι τελείως λάθος και παράλογο. Πάλεψε εναντίων των δικαιολογιών σου και άρχισε να εκλαμβάνεις την κάθε στιγμή ως ξεχωριστή! Μην αφήνεις στο περιθώριο αλλαγές που θα σε οδηγήσουν στην δική σου αυτοπραγμάτωση λόγω αυτής της τακτικής να δικαιολογείς τα λάθη σου.

5. Σταμάτα να παραπονιέσαι….

Ως γνωστό η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα… Πάψε να μηρυκάζεις όλα όσα σου συνέβησαν και φρόντισε το τωρινό στάδιο της ζωής σου. Σκέψου πως μπορείς να αλλάξεις το αύριο και πως το κάθε χθες να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για γκρίνια και μιζέρια!

Καταληκτικά, γίνεται κατανοητό πως η ευτυχία σου δεν εξαρτάται ούτε βασίζεται σε αλλά πρόσωπα ή αντικείμενα. Εσύ καθορίζεις το προσωπικό σου μέλλον … και μην ξεχνάς πως η ευτυχία επέρχεται πάντοτε μετά από την αρμονία του εσωτερικού σου κόσμου με το πλαίσιο που σε περιβάλλει!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
22
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!