Loading

4+1 τρόποι για βέβαιη εξασφάλιση ευτυχίας!

svg22 Δεκεμβρίου, 2019HealthybeezΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν ζείτε μια ευτυχισμένη ζωή; Για τους πλείστους η απάντηση στο ερώτημα δεν θα είναι καταφατική αλλά αρνητική. Αναμφίβολα, η ευτυχία στις μέρες μας είναι σπάνια και αυτό οφείλεται στις καθημερινές και ίσως ακούσιες συνήθειές μας. Επομένως, για να επιτευχθεί η ευτυχία μας, θα πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να κάνουμε 5 λανθασμένες πράξεις το συντομότερο δυνατό…

1.Σταμάτα να θέλεις να έχεις πάντα δίκαιο!

Όλο αυτό σου σπαταλά απίστευτη ενέργεια και πολύτιμο χρόνο από την ζωή σου. Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να ακούς ενσυνείδητα τις απόψεις του συνομιλητή σου, χωρίς να έχεις ως αυτοσκοπό την επικράτηση ή υπερίσχυση των δικών σου απόψεων. Εάν έχεις δίκαιο (αντικειμενικά πάντα!) αντίκρουσε τις πεποιθήσεις σου με λογικά επιχειρήματα, ευγενικά και με πειθώ. Εάν όμως έχεις άδικο τότε παραδέξου το με χαμόγελο και ο συνομιλητής σου θα το εκτιμήσει.

2. Σταματά να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους

Είναι ένα συχνό φαινόμενο και ψυχολογικά αποδεδειγμένο ότι η επίτευξη της εντύπωσης από άλλους  προκαλεί εσωτερική ηδονή. Όλοι μας θέλουμε να εντυπωσιάσουμε συγκεκριμένα άτομα , για διαφορετικούς λόγους. Ένα παιδί την δασκάλα του, ένας έφηβος μια κοπέλα και ένας ενήλικας την οικογένεια του. Αν προσέξατε όμως , σε όλα αυτά ο εντυπωσιασμός μεταδίδεται σε άλλους , έχει δηλαδή ενεργητική ικανότητα. Γιατί να μην προσπαθήσεις αρχικά να εντυπωσιάσεις τον πιο δύσκολο κριτή , τον ίδιο σου τον εαυτό ; Όταν το “εγώ” είναι ευτυχισμένο ,εκπέμπεται στο “εμείς” με αυτοπεποίθηση και ισχύ.

3. Σταμάτα να τρέφεις και να αναφυσάς τους φόβους σου!

Οι φοβίες είναι κομμάτι του εαυτού σου, αν τις αποδεχτείς, μπορείς και να τις ξεπεράσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορούν να σε αφήσουν πίσω, σαν δέσμιο, από αυτά που σου προκαλούν ευφορία. Αντιθέτως θα δίνουν ένταση στην ζωή σου και όταν πια φτάσεις στο σημείο να τις χαλιναγωγήσεις,τότε θα γίνεις πιο σοφός και ώριμος στην μετέπειτα ζωή σου.

4. Σταμάτα τις δικαιολογίες!

Είναι κατά 99,9% ο λόγος που δεν έχεις ακόμα νιώσει την επιθυμητή ευτυχία. Το να αιτιάσαι γεγονότα και καταστάσεις για στέρηση ευτυχίας είναι εντελώς ανούσιο. Οι διεργασίες του μυαλού σου είναι αυτές που ευθύνονται. Κάνοντας χρήση αμυντικών μεθόδων, που στην περίπτωση μας είναι η εκλογίκευση,  προσπαθούμε να φέρουμε στα μέτρα μας , με λογικά επιχειρήματα (εντελώς υποκειμενικά) κάτι που είναι τελείως λάθος και παράλογο. Πάλεψε εναντίων των δικαιολογιών σου και άρχισε να εκλαμβάνεις την κάθε στιγμή ως ξεχωριστή! Μην αφήνεις στο περιθώριο αλλαγές που θα σε οδηγήσουν στην δική σου αυτοπραγμάτωση λόγω αυτής της τακτικής να δικαιολογείς τα λάθη σου.

5. Σταμάτα να παραπονιέσαι….

Ως γνωστό η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα… Πάψε να μηρυκάζεις όλα όσα σου συνέβησαν και φρόντισε το τωρινό στάδιο της ζωής σου. Σκέψου πως μπορείς να αλλάξεις το αύριο και πως το κάθε χθες να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για γκρίνια και μιζέρια!

Καταληκτικά, γίνεται κατανοητό πως η ευτυχία σου δεν εξαρτάται ούτε βασίζεται σε αλλά πρόσωπα ή αντικείμενα. Εσύ καθορίζεις το προσωπικό σου μέλλον … και μην ξεχνάς πως η ευτυχία επέρχεται πάντοτε μετά από την αρμονία του εσωτερικού σου κόσμου με το πλαίσιο που σε περιβάλλει!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Φοιτήτρια ψυχολογίας και αρθρογράφος στον ελεύθερο μου χρόνο. Συχνά συνδυάζω τις δυο αυτές ενασχολήσεις μου. Λατρεύω τα έξυπνα αστεία, τα γλυκά και τις σπαζοκεφαλιές. Ωστόσο, το βασικότερο χαρακτηριστικό μου γνώρισμα θα έλεγα είναι η δημιουργικότητα μου, την οποία ευελπιστώ να ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου…

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    4+1 τρόποι για βέβαιη εξασφάλιση ευτυχίας!