Όπως πιθανώς είδατε και στα social media του beezdom από το διάστημα 22 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου βρεθήκαμε στο Lozen, ένα χωριουδάκι λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια, στα πλαίσια του προγράμματος Media Busters: Action! Το πρόγραμμα αφορούσε νέους 18-30 ετών και πραγματευόταν τα θέματα εντοπισμού ψευδών ειδήσεων(fake news), σεξουαλικών διακρίσεων, σεξουαλικών στερεοτύπων, περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Δε θα ήθελα να προχωρήσω σε μια τετριμμένη ανάλυση της κάθε μου ημέρας της διαμονής μου στην Βουλγαρία αλλά σε μια πιο συναισθηματική περιγραφή των όσων ζήσαμε μαζί με τον Κωνσταντίνο, Γιώργο, Μυριάνθη και Ιωάννα καθώς και όσα αποκομίσαμε με το πέρας αυτής της όμορφης εβδομάδας.

Μία εβδομάδα γεμάτη εμπειρίες ζωής.

Με την άφιξη μας στη βουλγαρική πρωτεύουσα και καθώς είχαμε μια ελεύθερη μέρα, δεν χάσαμε την ευκαιρία για να κάνουμε ξενάγηση στην Σόφια. Η κυπριακή αποστολή απαρτιζόμενη από μέλη του beezdom επιστρέφει στο χωριό του Lozen, όπου και άρχισαν να έρχονται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες χώρες και οι εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού όπου μας φιλοξενούσαν άρχισαν να παίρνουν ζωή από νέους προερχόμενους από 5 διαφορετικές χώρες, Κύπρο, Βουλγαρία, Ισπανία, Γαλλία και Εσθονία.

Το κλίμα αμηχανίας γρήγορα αποτελούσε παρελθόν καθώς «προκαλέσαμε» τη γαλλική ομάδα σε ένα αγώνα μπάσκετ 2v2. Ήδη αρχίσαμε να δενόμαστε με τα υπόλοιπα παιδιά και βλέπαμε ότι παρά κάποιες διαφορές σε γλώσσα, νοοτροπία, κουλτούρα είχαμε ήδη γνωριστεί και ανταλλάζαμε κουβέντες και απόψεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στα πλαίσια του προγράμματος ΜΒΑ μιλήσαμε και επεκταθήκαμε για σοβαρά θέματα της κοινωνίας ενώ μέσα από την ανταλλαγή ιδεών μαθαίναμε ακόμη περισσότερα για τις άλλες χώρες και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας σε αυτές.

Κάθε απόγευμα με το τέλος των διάφορων μαθημάτων-διαλέξεων είχαμε ελεύθερο για να καθίσουμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να πιούμε τις μπυρίτσες μας αλλά και να συζητήσουμε με τις ώρες. Ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα έδενε σαν ένα κομμάτι του παζλ με την παρέα και 16 άνθρωποι οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, περνούσαν τόσο καλά λες και γνωρίζονταν χρόνια. Έτσι όμορφα περνούσαμε τις μέρες μας στην Βουλγαρία. Οι (αρχικά) άγνωστοι μεταξύ τους νεαροί έσμιξαν και έγιναν μια οικογένεια. Μια μεγάλη οικογένεια που δενόταν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

Είχαμε την ευκαιρία να πάμε ακόμη μέρα για ξενάγηση στην όμορφη Σόφια αυτή την φορά με σύσσωμη την ομάδα, περνώντας κι άλλες ωραίες στιγμές με τους νέους μας φίλους.

Επίσης πήγαμε για μια όμορφη πεζοπορία μέχρι το μέχρι την κορυφή του βουνού Lozen όπου αντικρίσαμε μια υπέροχη θέα η οποία μας αποζημίωσε για την… απαιτητική διαδρομή μας μέχρι εκεί.

Καθώς οι μέρες περνούσαν και συνειδητοποιούσαμε ότι πλησιάζαμε προς το τέλος της όμορφης μας διαδρομής στην Βουλγαρία, αρχίζαμε να αναπολούμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί, τα αστεία που κάναμε, τα διάφορα ευτράπελα που συνέβησαν αλλά και τις υπέροχες αναμνήσεις που μοιραστήκαμε. Όταν άρχισαν να παίρνουν τα πρώτα άτομα τον δρόμο της επιστροφής και αποχαιρετούσαμε τους καινούργιους μας φίλους μέσα σε ένα πολύ έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, καταλάβαμε πόσο τυχεροί σταθήκαμε που κάναμε ένα τέτοιο ταξίδι, με αυτούς τους φανταστικούς ανθρώπους.

Επιστρέψαμε στην Κύπρο γεμάτοι εμπειρίες, έχοντας κάνει αληθινές φιλίες, γνωρίζοντας τόπους, ανθρώπους και κουλτούρες που δεν είχαμε την τύχη να συναντήσουμε μέχρι εκείνη την στιγμή. Τώρα πλέον, αναπολούμε τις ξέγνοιαστες μέρες που περάσαμε με όλα τα παιδιά και θα δίναμε τα πάντα για να τις ξαναζήσουμε στο ίδιο μέρος, όπως την πρώτη φορά, με τα ίδια άτομα. Πρέπει να ζήσεις αυτές τις εμπειρίες για να μπορείς να αντιληφθείς πόσο ξεχωριστές είναι.

Ευχαριστώ το beezdom για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετάσχουμε σε αυτό το πρόγραμμα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κάθε ένα προσωπικά που συντέλεσε στην υπέροχη αυτή εμπειρία από τους instructors μας Stef, Maria, Mikel, Nanna αλλά και τους «συνοδοιπόρους» μου Κωνσταντίνο, Γιώργο, Μυριάνθη, Ιωάννα, Alejandro, Nieves, Maxim, Edgar, Emmanuel, Ivelina, Maria, Julius, Birgitta, Dara, Kris.

Σας ευχαριστώ, thank you, Благодаря ти, gracias, merci, aitäh!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
8
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!