Αγαπημένοι μου travelbeez,

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πιστεύω ότι κάνει καλό γενικά να πηγαίνουμε short trips στο εξωτερικό για να αλλάζουμε περιβάλλον και να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γεμίσουν οι μπαταρίες μας και θα επιστρέψουμε με πιο πολύ όρεξη στα διαβάσματα/στη δουλειά μας.

Για μένα η ιδανική περίοδος για ένα short trip είναι το Πάσχα για τους πιο κάτω λόγους.

1. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ημέρες από την άδεια μας (για όσους δουλεύουν)

Λόγω των εορτών του Πάσχα για 4 συνεχόμενες ημέρες δεν πάμε δουλειά (κάποιοι τυχεροί και 5 ημέρες). Προσωπικά θέλω να εκμεταλλεύομαι αυτή την αργία για να πάω ταξίδι χωρίς να χρησιμοποιήσω ούτε και μία ημέρα από την άδεια μου (άντε μπορεί να χρησιμοποιήσω καμιά ημέρα αν χρειαστεί).

Όσοι είστε φοιτητές μόλις ξεκινήσετε δουλειά θα καταλάβετε τι εννοώ και πόσο πολύτιμες θα είναι οι 20 ημέρες άδειας που θα έχετε (τι καλά τότε που ήμουν φοιτήτρια και το καλοκαίρι για 3 μήνες ήμουν διακοπές!).  

Tip: Η καλύτερη ευκαιρία για ταξίδι ήταν το 2019 επειδή η Δευτέρα του Πάσχα ήταν 29 Απριλίου και ακολουθούσε η αργία της 1ης Μαΐου. Εννοείται αυτή την ευκαιρία δεν την άφησα ανεκμετάλλευτη και πήγα ταξίδι στα Ιωάννινα (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το άρθρο μου Ιωάννινα: Ταξίδι στην πιο γραφική πόλη της Ελλάδας !”).

2. Το Πάσχα μας συμπίπτει μόνο 1 φορά κάθε 3 χρόνια με το Πάσχα των Καθολικών

Εάν κανονίσουμε το ταξίδι μας να γίνει σε χρονιά που δεν συμπτίπτει το Πάσχα μας με εκείνο των Καθολικών έχουμε τα πιο κάτω οφέλη:

– δεν θα έχει αργίες στην Ευρωπαϊκή χώρα όπου θα ταξιδέψουμε, άρα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά (for shopping beez),

– δεν θα υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες στον προορισμό μας, και

– το κόστος της διαμονής σας θα είναι λογικά πιο φτηνό εκείνη την περίοδο σε σχέση με τις ημέρες που γιορτάζουν το Πάσχα οι Καθολικοί (λόγω του ότι γενικά υπάρχει περισσότερος τουρισμός σε μια χώρα κατά την περίοδο των εορτών, η ζήτηση για τα καταλύματα αυξάνεται και ως εκ τούτου αυξάνονται και οι τιμές).  

Tip: Εννοείται φυσικά ότι όσο πιο σύντομa προγραμματίσουμε το ταξίδι μας τόσο πιο φτηνά θα μας κοστίσει!

3. Ο καιρός

O καλύτερος καιρός για ταξίδια στην Ευρώπη είναι πιστεύω ο Απρίλης και ο Μάης επειδή συνήθως δεν κάνει τόσο κρύο εκείνη την περίοδο και είναι πιθανόν να πετύχετε ηλιόλουστες ημέρες. Αφού το Πάσχα μας εορτάζεται είτε Απρίλη είτε αρχές Μαΐου, υπάρχουν πιθανότητες να πετύχετε πολύ καλό καιρό και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για να επιλέξετε αυτή την γιορτή για το ταξίδι σας.  

Tip: Δεν είναι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες σαν την Κύπρο μας όπου το καλοκαίρι είναι ζέστη και έχουμε ηλιοφάνεια. Υπάρχουν κάποιοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί όπου το καλοκαίρι είναι η πιο βροχερή εποχή (π.χ. Πολωνία).

Δεν ξέρω εάν σας έπεισα για να κλείσετε να πάτε ταξίδι το Πάσχα εγώ πάντως το έχω κλείσει εδώ και καιρό! Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο άρθρο 😉

See you soon travelbeez!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: gstatic.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!