Αγαπημένοι μου travelbeez,

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Η αγάπη μου για τα ταξίδια ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όταν πήγαινα με τους γονείς μου κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά (ίσως να μην το πιστεύετε αλλά κάποτε οι κρουαζιέρες ήταν πολύ δημοφιλής τρόπος για να πάει κάποιος ταξίδι, ειδικά από την Κύπρο). Όταν πλέον ενηλικιώθηκα ξεκίνησα και τα δικά μου ταξίδια με τους φίλους μου.

Θεωρώ ότι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσει κάποιος τα ταξίδια είναι στις σπουδές του. Αν και δεν είμαστε ακόμη οικονομικά ανεξάρτητοι, μπορούμε να μαζεύουμε κάποια από τα λεφτά που μας στέλνουν οι γονείς μας και να πηγαίνουμε οικονομικά ταξίδια. Θυμάμαι ότι με τις συμφοιτήτριες μου είχαμε κλείσει εισιτήρια από το αεροδρόμιο του Blackpool στην Αγγλία για Δουβλίνο με £16 (£1 ήταν το κόστος τους εισιτηρίου και τα £15 οι φόροι). Πώς γίνεται να ήταν τόσο φτηνά τα εισιτήρια; Τα είχαμε κλείσει με μια από τις φτηνές αεροπορικές εταιρείες (Ryanair  ή Easyjet δεν θυμάμαι ποια) και αρκετούς μήνες πριν! Επίσης, επειδή ήμασταν μια παρέα 4 ατόμων, σκεφτήκαμε να κλείσουμε ένα διαμέρισμα για τη διαμονή μας, το οποίο μας ήρθε πολύ πιο φτηνό από το να μέναμε σε ξενοδοχείο. Με αυτό τον τρόπο μπορούσαμε να μαγειρέψουμε και κανένα εύκολο φαγητό στο διαμέρισμα παρά να φάμε έξω. Γι’ αυτό πιστέυω ότι ο καθένας μας μπορεί να πάει φτηνές διακοπές εάν υπάρχει ο σωστός προγραμματισμός (να ναι καλά και οι low cost airlines φυσικά!).

Εντωμεταξύ όταν μιλάμε για ταξίδι οι πλείστοι νομίζω ότι σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεφύγετε από αυτή την παγίδα, γιατί υπάρχουν προορισμοί που είναι πολύ πιο προσιτοί οικονομικά off season (π.χ. Νοέμβριο, Φεβρουάριο, Μάϊο, Ιούνιο). Είναι γεγονός ότι η διαμονή και τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά τις γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα), τον Αύγουστο που οι πλείστοι πιάνουν τις άδειες τους και τον Σεπτέμβριο (μήνας που ταξιδεύουν οι φοιτητές).

Πιστεύω ότι πρέπει να εντάξετε τα ταξίδια στη ζωή σας! Τα ταξίδια ανοίγουν τους ορίζοντές μας, αφού μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε και άλλες χώρες, πέραν της υπέροχης Κύπρου μας, και έτσι να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες, να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις, να δούμε μοντέρνα και ιστορικά κτήρια καθώς και θαύματα της φύσης. Θεωρώ ότι όποια χώρα και εάν επισκεφτούμε θα γίνουμε πιο “πλούσιοι” από τις εμπειρίες που θα μας προσφέρει το ταξίδι μας (π.χ. η Ελλάδα θεωρώ ότι κρύβει αρκετά υπέροχα μέρη για ταξίδια).  

Επίσης, προσωπικά πιστεύω ότι η αλλαγή του περιβάλλοντος που προσφέρει ένα ταξίδι εκτός Κύπρου είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, είτε αυτές είναι οι σπουδές ή η δουλειά μας (δεν είμαι και ψυχολόγος όμως). Εγώ πάντως όταν πηγαίνω ταξίδια και το πρόγραμμα μου είναι γεμάτο νιώθω ότι λείπω για 1 μήνα από τη δουλειά, αντί π.χ. για 4 ημέρες που ήταν η διάρκεια του ταξιδιού, γιατί προφανώς τα ταξίδια μου δίνουν ζωή, με αναζωογονούν, όσο κι αν αγαπώ την εργασία μου!

Με το σημερινό μου άρθρο θέλω να σας παροτρύνω να επιδιώκετε τα ταξίδια όσο είστε νέοι και μπορείτε να ταξιδέψετε. Εάν λέτε στον εαυτό σας “ας πάω ενα ταξίδι φέτος” αλλά ποτέ δεν το πράττετε για διάφορους λόγους, ελπίζω ότι με το άρθρο μου να σας έκανα να πάρετε την απόφαση και να πείτε ότι “φέτος ό,τι και να γίνει εγώ θα πάω ένα ταξίδι”.

Όπως λένε οι παλιοί σοφοί “carpe diem” (δηλαδή άδραξε τη μέρα) και όπως λένε και οι νέοι σοφοί “YOLO” (ε δεν νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσω τι σημαίνει αυτή η φράση!).

Κλείσατε το επόμενο σας ταξίδι ή ακόμα;;;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!