Πολλοί γνωρίζουν το νησί λόγω των μεγάλων αγαλμάτων τα «Μοάι». Όμως ποια είναι η ιστορία του νησιού; Γιατί ονομάστηκε έτσι; Τι συμβολίζουν τα τεράστια αγάλματα; Τι άλλο κρύβει το νησί;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Το νησί του Πάσχα είναι επαρχία της Χιλής και θεωρείται πλέον απομονωμένο νησί.  Ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε από την ολλανδική ομάδα την Κυριακή του Πάσχα. Οι ντόπιοι αποκαλούν το νησί «Ράπα Νούι» και είναι περίπου 7.750. Η UNESCO χαρακτήρισε την περιοχή ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

mixanitouxronou.gr

Παρόλο που είναι απομονωμένο πολλοί είναι αυτοί που το επισκέπτονται. Ο λόγος είναι για να δουν τα τεράστια αγάλματα «Μοάι». Είναι μονολιθικά αγάλματα φτιαγμένα από ηφαιστειακή τέφρα και αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές. Λέγεται ότι συμβολίζουν τους προγόνους των ιθαγενών του νησιού ή τους αρχαίους θεούς των κατοίκων. Σύμφωνα όμως με τους τοπικούς θρύλους, είναι προστάτες του νησιού. Βρίσκονταν εκεί πριν ακόμη ανακαλυφθεί το νησί. Έχουν ύψος από 3 έως 5 μέτρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάτω από το έδαφος είναι το σώμα τους. Το γιατί και πως δημιουργήθηκαν παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

clickatlife.gr

Πέρα όμως από τα μυστηριώδης αγάλματα οι επισκέπτες μπορούν να δουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού. Μπορούν να απολαύσουν τη γαλήνη της θάλασσας και να δουν την ανατολή του ήλιου. Η καλύτερη τοποθεσία είναι στην θάλασσα Anakena.

manvsglobe.com

Μη χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους κατοίκους. Μπορείς να επισκεφθείς το χωριό Hanga Roa. Εκεί θα βρεις εστιατόρια και μαγαζιά με σουβενίρ για να αγοράσεις αναμνηστικά.

intercontinentalcry.org

Για ακόμη καλύτερη εμπειρία σου προτείνω να δεις το υπόλοιπο νησί κάνοντας ποδήλατο για δύο λόγους: 1) γιατί οι αποστάσεις είναι αρκετά μακρινές και 2) για να απολαύσεις τις ομορφιές του τοπίου.

wikimedia.org

Αν θες ένα διαφορετικό προορισμό βάλε το νησί του Πάσχα στην λίστα σου. Θα ζήσεις μια αξέχαστη μοναδική εμπειρία. Τι λες, πάμε;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!