Νομίζω όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά στη γνωστή πλέον εικόνα με το παγόβουνο για τις θυσίες ενός αθλητή και το τι βλέπει πραγματικά ο κόσμος. Αυτή η εικόνα δεν είναι άπλα 1000 λέξεις, είναι 24 ολόκληρες ώρες για έναν αθλητή.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

i.pining.com

Αρκετοί δεν μπορούν να κατανοήσουν ή να ακολουθήσουν τη ζωή ενός αθλητή, αλλά για μένα προσωπικά είναι αρκετά απλή και ίσως το δεις και εσύ όταν κατανοήσεις ότι η καθημερινότητα του δεν διαφέρει και πολύ από τη δική σου, εκτός και αν κάνεις προπόνηση σε καναπέ και τραπέζι μόνο. Ένας αθλητής καταναλώνει αρκετό φαγητό, ξεκουράζεται, απολαμβάνει καφεδάκι και κοιμάται όπως ακριβώς και εσύ. Βλέπεις σχεδόν τα ίδια κάνεις και εσύ, απλά πες ότι έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα, προσδοκίες ή και στόχους. Ο αθλητής ξεχωρίζει γιατί εστιάζει σε 3 βασικές καθημερινές ασχολίες. Εστιάζει στην προπόνηση, στο φαγητό και την ξεκούραση και όταν λέμε εστιάζει, εννοούμε πως η προπόνηση είναι ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ το φαγητό είναι ΣΩΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ και η ξεκούραση είναι Ξ Ε Κ Ο Υ Ρ Α Σ Η.

trackandfield.com

Το πρωινό ξύπνημα για ένα σωστό αθλητή επιβάλλεται όχι μόνο για φαγητό αλλά πολλές φορές και για προπόνηση. Εάν το πρόγραμμα έχει προπόνηση τότε καταναλώνει κάτι ελαφρύ πριν και ακολούθως ένα καλό πρωινό για να εξασφαλίσει αρκετή ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας και να αναπληρώσει τις απώλειες που είχε κατά την προπόνηση. Μετά το πρωινό για κάποιους έχει δουλειά το πρόγραμμα, ναι δεν είναι όλοι επαγγελματίες αθλητές, και για κάποιους ξεκούραση, διάβασμα ή κάτι χαλαρό σχετικά, που να επιτρέπει στο σώμα να αναρρώσει πλήρως και να είναι έτοιμο για την επόμενη προπόνηση.

i.pining.com

Ένα σνακ προβλέπεται μεταξύ των δυο γευμάτων και ακολούθως έρχεται το μεσημεριανό φαγητό είτε σε ταπεράκι στη δουλειά που βλέπουμε συνήθως είτε στο σπίτι. Σημαντικότατο γεύμα για την προπόνηση το απόγευμα, αφού είναι αρκετά απαιτητική συνήθως. Πριν από τη προπόνηση εάν πέσει πείνα ρίχνει και ένα ελαφρύ σνακ.

Φτάνοντας προς το τέλος της ημέρας μετά την προπόνηση έρχεται το βραδινό όπου πρέπει να αναπληρώσει τις απώλειες της προπόνησης αλλά ταυτόχρονα να μην είναι κάτι βαρύ, για να μπορέσεις να απολαύσεις τον βραδινό ύπνο στο έπακρο. Μετά το φαγητό φυσικά ξεκούραση και ύπνος νωρίς, αφού το πρόγραμμα για αύριο έχει πρωινό ξύπνημα.

i.pining.com

Βρίσκεις αρκετές διαφορές σε σχέση με τη ζωή σου εκτός από την έμφαση στις 3 καθημερινές ασχολίες ενός αθλητή;

Ουσιαστικά όμως η προπόνηση καθορίζει τη ζωή του αθλητή. Το τι θα φάει, πότε θα φάει, πότε θα ξεκουραστεί και το τι θα κάνει καθημερινά ορίζονται από την προπόνηση. Η καθημερινότητα ενός αθλητή δεν έχει και αρκετές διαφορές με τη καθημερινότητα ενός μη αθλητή, ωστόσο αυτή η καθημερινότητα δεν είναι φτιαγμένη για όλους. Τέλος κλείνοντας θέλω πάντα να θυμάσαι κάτι, είναι τέχνη να είσαι αθλητής!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: inspiresport.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
14
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!