Αγαπημένοι μου sportybeez,

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες Ισπανικές Ομάδες όπως τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν τη Ράγιο Βαγιεκάνο και την ιστορία της. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτή η ομάδα και από που προέρχεται.

ΤοVallecas

Σύμφωνα με ένα μύθο, υπήρχε μια πεδιάδα κοντά στη Μαδρίτη η οποία ήταν ελεγχόμενη από ένα πλούσιο Άραβα που τον έλεγαν Κας. Όταν οι Χριστιανοί κατέλαβαν την περιοχή έδιωξαν τον Άραβα και της έδωσαν ένα καινούριο όνομα, η πεδιάδα του Κας (ή αλλιώς Valle Kas). Οι κάτοικοι μετά από χρόνια την ονόμασαν Vallecas.

Το Vallecas ήταν μια κοινότητα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’50 όταν η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να την ενώσει με την πρωτεύουσα Μαδρίτη. Κατά τη δεκαετία του ’80 τα ναρκωτικά χτύπησαν την περιοχή αλλά από τη δεκαετία του ’90, τα πράγματα άλλαξαν και η περιοχή βελτιώθηκε. Οι κάτοικοι του είναι περήφανοι για την περιοχή τους και δεν αποκαλούνται madrilenos αλλά vallecanos και η ομάδα τους είναι η Rayo Vallecano που σημαίνει «Η περηφάνεια της εργατικής τάξης».

timeout.com

Η Rayo Vallecano και η προσφορά της στην κοινωνία

Οι κοινωνικές αξίες του σωματείου αποτελούν την ταυτότητά του και οι οπαδοί της ομάδας γνωρίζουν τι εκπροσωπεί η Rayo. ΟιRayo έχουν τον δικό τους τρόπο να συνδυάζουν την ομαδική κουλτούρα της ομάδας με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, η ομάδα είχε πραγματοποιήσει διπλή προπόνηση προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να απέχουν απο τις υποχρεώσεις τους ατην ημέρα γενικής απεργίας.

Μια γυναίκα 85 ετών η οποία ζεί 50 χρόνια στο Vallecas αναγκάστηκε με πόνο ψυχής να αφήσει το σπίτι της αφού το κράτος την έδιωξε. Ο σύλλογος όμως πήρε δράση και βρήκε σπίτι για αυτή τη γυναίκα.

Στην απεργία των ανθρακωρύχων το 2014, για να σταματήσουν οι εξώσεις σε οικογένειες που χρωστούν λεφτά  στην Ισπανική Κυβέρνηση, η Rayo συγκέντρωσε χρήματα για αυτούς που το είχαν ανάγκη.

Οι οπαδοί της ομάδας, οι «Buccaneros» συγκροτήθηκαν το 1992 και το όνομά τους στα Ισπανικά σημαίνει «Πειρατές». Συμμετέχουν σε αντιφασιστικούς αγώνες και υπάρχει μεγάλη κόντρα με τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους οποίους έχουν διαφορετικές ιδεολογίες.

http://as00.epimg.net/img/comunes/fotos/fichas/equipos/large/2.png

epimg.net

Αγαπημένοι μου sportybeez, μπορεί η Rayo να μην έχει κερδίσει τίτλους όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, όμως είναι μια διαφορετική και ξεχωριστή ομάδα με την έννοια ότι έχει προσφέρει θετικά στην κοινωνία και μέχρι και σήμερα πολεμά για τους κατοίκους της γειτονιάς Vallecas.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cynicult.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
3
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!