Για να προχωρήσεις και να γίνεις καλύτερος θα πρέπει να ξέρεις πραγματικά ποιος είσαι. Αυτό βέβαια ερμηνεύεται περισσότερο στο να ξέρεις ποιος είσαι ψυχικά και πνευματικά. Ο άνθρωπος όμως είναι μόνο το πνεύμα ή μόνο μια ψυχή; Φυσικά και όχι, ο άνθρωπος δεν είναι μόνο η ψυχή, δεν είναι μόνο το σώμα, ούτε η εξωτερική εμφάνιση ούτε ο χαρακτήρας. Είναι όλα μαζί απόλυτα συνδεδεμένα. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να ερμηνεύσω όλα αυτά γι’ αυτό πάμε στο πιο απλό ίσως, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητο για το ανθρώπινο ον, το σώμα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

iping.com

Το σώμα μας όσο και να το υποτιμάμε, ίσως γιατί έχει ημερομηνία λήξεις, έχει κάποια εκπληκτικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Να ξέρεις όμως ότι όλα αυτά δεν τα ανακάλυψε ο άνθρωπος από ακτινογραφίες ή από τον μαγνητικό τομογράφο(MRI). Η επιστήμη γύρω από το σώμα χρειάστηκε να ανοίξει σώματα, να μετρήσει και να απομονώσει κομμάτια από το σώμα μας για να φτάσει η ιατρική εδώ που είναι σήμερα. Γι’ αυτό και σήμερα υπάρχουν λύσεις για τα περισσότερα προβλήματα υγείας.

extra.au

Τα πιο απλά όμως τα έχεις σκεφτεί ποτέ; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μυς, ποιος ο μικρότερος, ο πιο γρήγορος;  Από τα οστά μας ποιο είναι το πιο μεγάλο και ποιο το πιο μικρό;  Τα νεύρα; (όχι αυτά που σε πιάνουν, αυτά που έχεις στο σώμα σου!) Στη κυριολεξία αυτά σε κρατάνε και σε στηρίζουν πριν καν γεννηθείς.

Το ήξερες ότι ο εγκέφαλος, τα νεύρα, τα οστά και οι μύες δημιουργούνται κιόλας από την 3η εβδομάδα μετά από τη σύλληψη του εμβρύου;

Ο μεγαλύτερος λοιπόν μυς του ανθρώπου είναι ο μεγάλος γλουτιαίος και χωρίς να το γνωρίζεις είσαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του αφού στον δρόμο τον βλέπεις συχνά! Ναι εκεί βρίσκεται. Ο μικρότερο μυς δεν είναι καθόλου εμφανής όπως ο προηγούμενος, αλλά υπάρχει και είναι ο μυς του αναβολέα, ενός μικροσκοπικού οστού που βρίσκεται στα αυτί μας. Ο μυς του αναβολέα είναι ο μικρότερος από τους γραμμωτούς μύες και έχει μήκος μόλις 7 χιλιοστά ενώ το οστό αναβολέας έχει μήκος 2,8 χιλιοστά. Το μεγαλύτερο οστό που είναι ευρέως γνωστό και φανερό άλλωστε είναι το μηριαίο οστό.

Ο δυνατότερος τώρα μυς δεν είναι τόσο οφθαλμοφανής όσο νομίζουμε. Ο τετράγωνος πελματιαίος μυς είναι ο πιο δυνατός και βρίσκεται κάτω από το πέλμα. Επομένως σηκώνει ολόκληρο το φορτίο (συμπεριλαμβανομένου και αυτών που σηκώνουμε) και δικαιωματικά έχει τον τίτλο του πιο δυνατού. Ο γρηγορότερος μυς βρίσκεται στα μάτια και αποτελείται από μυϊκές ίνες τύπου ΙΙΧ τις γρηγορότερες που έχουμε στο ανθρώπινο σώμα.

Τέλος το μεγαλύτερο νεύρο στο ανθρώπινο σώμα είναι το ισχιακό νεύρο. Το ισχιακό νεύρο αρχίζει από τους σπόνδυλους 02+03 (οσφυϊκή μοίρα, από τη μέση μας δηλαδή πίσω χαμηλά) και φτάνει  μέχρι το κάτω άκρο του ποδιού. Πραγματικά μεγάλο και γι’ αυτό ίσως να ταλαιπωρεί και αρκετό κόσμο με προβλήματα στη μέση και στα πόδια.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν στο μέλλον όσα έχεις μάθει!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: studyfinds.org

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
7
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!