Ολυμπιακοί Αγώνες… Ένα κεφάλαιο αξιών. Ένας σωρός προσπαθειών. Χιλιάδες στόχοι, ένα όνειρο. Οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους Ελληνικούς Αγώνες. Ο θεσμός της εκεχειρίας. Η πράξη του ευ αγωνίζεσθαι. Μια μάχη ευγενής άμιλλας και στο σύνολο ίσως η ομορφότερη αθλητική διοργάνωση!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

..Και στο ‘κυρίως πιάτο’, ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αθλημάτων, ο στίβος!

Τι γίνεται όμως πίσω από τις Αμερικάνικες κουρτίνες, πίσω από τα φώτα τις δημοσιότητας; Τι γίνεται πέρα απο τα γνωστά έιδωλα και τα ‘ελκυστικά’ αγωνίσματα;

Ας αφήσουμε για λίγο τα 100μ. και τον Usain Bolt κι ας αναγνωρίσουμε για λίγο τους δικούς μας αθλητές και τα δικά τους αθλήματα.

Θαυμάζουμε την Lolo Jones να προσπερνάει τα εμπόδια του στίβου και να καταρρίπτει χρόνους ρεκόρ. Εμείς όμως σε ποιο χρόνο ρεκόρ θα βοηθήσουμε τα δικά μας παιδιά να προσπεράσουν τα εμπόδια που τους θέτουν τα κυπριακά δεδομένα;

Ας δούμε για λίγο τα άλλα, έχουν κι αυτά την χάρη τους, έχουν και αυτά αξία…

Επειδή ναι, χωρίς καμία αμφιβολία οι δρόμοι ανάσας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε τη χάρη του άλματος επι κοντώ; Την εξουθένωση των Στιπλ; Πόσοι γνωρίζουμε πως η σφυροβολία και η σφαιροβολία δεν είναι το ίδιο αγώνισμα;

Ο αθλητισμός και οι μεγάλες επιτυχίες δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα!Και με αυτό, δίνουμε το λόγο στην Χρυστάλλα Κυριάκου, μια 23χρονη πρωταθλήτρια και υπόδειγμα ψυχής, που οι επιδόσεις και τα ρεκόρ της στην σφυροβολία σκεπάστηκαν από τα ‘κυπριακά παράλογα’.

Η Χρυστάλλα Κυριάκου κατάγεται από την Λευκωσία και αγωνίζεται με τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Παγκύπρια (ΓΣΠ), όπως επίσης και με την Εθνική Ομάδα. Έχει δώσει το παρόν της σε Παγκύπριους, Πανελλήνιους, Παγκόσμιους, Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς αγώνες.

Είδωλο:

Το είδωλό μου είναι η κάτοχος Παγκοσμίου ρεκόρ Anita Wlodarczyk.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και σε κράτησε στον κόσμο του στίβου και συγκεκριμένα της σφυροβολίας;

Αυτό που με κέρδισε είναι η κοινωνικοποίηση που μπορεί να έχει ένας αθλητής παρόλο που το άθλημα του στίβου είναι ατομικό. Ειδικότερα στη σφυροβολία όμως, με ενθουσίασε η μεθοδολογία προπόνησης όπου πρέπει να κάνεις διάφορα στη προπόνηση και να αθλείσαι πολύπλευρα.

Αγαπημένη στιγμή της καριέρας σου /ή μια στιγμή που σε στιγμάτησε;

Η αγαπημένη στιγμή της καριέρας μου ήταν οι πρώτοι αγώνες που πήγα στο εξωτερικό, Παγκόσμιο U18 όπου κατάφερα να κάνω και Παγκύπριο ρεκόρ. Όπως επίσης και η πρώτη χρονιά που κατέλαβα την πρώτη θέση στη σφυροβολία γυναικών στους Παγκύπριους αγώνες στην Κύπρο.

Πες μας κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για σένα;

Έχω 2 αδέρφια και έχουν μυϊκή δυστροφία και τα 2.

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που να ένιωσες πως θέλεις να τα παρατήσεις;

Φυσικά υπήρχε η στιγμή που ήθελα να τα παρατήσω αλλά με λίγη ενθάρρυνση από την οικογένειά μου και τον προπονητή μου συνέχισα.

Χρυστάλλα μου, όπως ξέρουμε έχεις πρόσφατα τελειώσει τις σπουδές σου στην Κύπρο. Ποιός ήταν ο κυριότερος λόγος που επέλεξες να μείνεις στην χώρα σου;

Επέλεξα να μείνω στη Κύπρο για σπουδές έτσι ώστε να μπορώ να συνδυάσω και την προπόνηση. Ευτυχώς με λίγη βοήθεια και κατανόηση από τον προπονητή μου τα κατάφερα και πήρα πτυχίο χωρίς να μείνουν πίσω οι προπονήσεις και η προετοιμασία για αγώνες.

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα της σφυροβολίας στα κυπριακά δεδομένα;

Στην Κύπρο είναι αρκετά δύσκολο να προχωρήσεις στο άθλημα της σφυροβολίας για τον λόγο ότι δεν είναι αρκετά διαδεδομένο. Από όλα τα αγωνίσματα του στίβου η σφύρα στη Κύπρο για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι το πιο υποτιμημένο άθλημα. Κάποιος αθλητής για να μπορεί να φτάσει ψηλά θέλει λίγη υποστήριξη από την ομοσπονδία του που δυστυχώς σε μία χώρα τόσο μικρή όσο είναι η Κύπρος αν δεν ξέρεις κάποιον γνωστό και διαδεδομένο είναι πιο δύσκολο να σε προωθήσουν και να πιστέψουν σε σένα.

Πέραν των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το άθλημα και την υποτίμηση που δέχεται όπως ανάφερες, τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους στον στίβο και συγκεκριμένα στην σφυροβολία;

Το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω στους νέους είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό, όσο ψηλά και αν φτάσουν… Παρόλες τις δυσκολίες που έχει το συγκεκριμένο άθλημα στη Κύπρο, κάποιοι με πολύ υπομονή μπορεί να φτάσουν εκεί που θέλουν…

Ευχόμαστε στην Χρυστάλλα από καρδιάς ό,τι καλύτερο με πείσμα και επιμονή!

Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας αγκαλιάσουμε κι εμείς τον αθλητισμό και τα παιδιά του!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
68
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
12
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!