Είσαι και εσύ από αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εκφράσουν εύκολα τα συναισθήματα τους; Που ακόμη κι αν νιώθεις τόσα πολλά δεν μπορείς να τα πεις με λέξεις; Και εκεί που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να εκφραστείς ξαφνικά ακούς ένα τραγούδι το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για εσένα.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Είναι μερικά τραγούδια που μόλις ακούσεις τον πρώτο στίχο ξαφνικά αισθάνεσαι μια μικρή ταύτιση. Αμέτρητες στιγμές, αναμνήσεις περνούν από το μυαλό σου και απορείς πώς ο στιχουργός γνωρίζει τα βιώματα σου και μπορεί να γράψει ένα τραγούδι που να σε εκφράζει πλήρως; Αυτά τα συναισθήματα που εσύ δεν μπορείς να πεις, τα λέει κατά γράμμα ο τραγουδιστής στη θέση σου.

Μπορεί το ίδιο το τραγούδι να το ακούσεις πάρα πολλές φορές να κλείσεις τα μάτια και να σκεφτείς. Να φέρεις στο μυαλό σου άτομα, καταστάσεις, άλλες ευχάριστες άλλες δυσάρεστες. Κάθε λέξη του τραγουδιού μπορείς να την ταυτίσεις με ένα άτομο με μια ανάμνηση.  Ένα τραγούδι μπορεί να σε αγγίξει. Να σε κάνει να ανατριχιάσεις και να πεις «Πως μπορεί ένα απλό τραγούδι, μερικές λέξεις ενωμένες με μουσική να πουν όλα αυτά που εγώ δεν μπορώ»;

«Όταν είσαι χαρούμενος απολαμβάνεις τη μουσική…Όταν είσαι στεναχωρημένος καταλαβαίνεις τους στίχους».

Μέσα σε δυο λεπτά μπορείς μαζί με το τραγούδι να παρασυρθείς. Να βρεθείς σε άλλο μέρος να είσαι με τα άτομα που αγαπάς. Να ακούς το τραγούδι και ταυτόχρονα να ονειρεύεσαι και να ταιριάζεις τους στίχους του τραγουδιού με τις δίκες σου προσωπικές εμπειρίες.

Η μουσική για πολλούς ανθρώπους αποτελεί ένα τρόπο έκφρασης διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Είναι ένα μέσο το οποίο μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και να εξηγήσεις όλα αυτά που τα λόγια δεν μπορούν να πουν, συναισθήματα που είναι αδύνατον να εκφραστούν με λόγια. Όλα αυτά όμως εκφράζονται με τη μουσική. Γιατί η μουσική μπορεί να ενώσει ανθρώπους, ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά μπορούν να ταυτιστούν με το ίδιο τραγούδι, γιατί ίσως έχουν κάποιες κοινές εμπειρίες.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!