Τον γνωρίσαμε μέσα από πάμπολλα μυθιστορήματα, ταινίες και σειρές, τον λατρέψαμε με περίσσια ευκολία και δεν θέλαμε να τελειώσουν οι περιπέτειες που με τόσο πάθος και οξυδέρκεια χειριζόταν! Ο Σέρλοκ Χόλμς παρά τον περίεργο και δύστροπο θα έλεγα χαρακτήρα με τον οποίο σκιαγραφείται κατάφερε να γίνει το είδωλο για πολλούς ανθρώπους και κυρίως για όσους θέλησαν να ακολουθήσουν τα χνάρια του και να γίνουν αξιόλογοι ντετέκτιβ. Πιο κάτω θα αναλύσω 10 λόγους που κατά την άποψη μου, κάνουν τον Σέρλοκ τόσο αρεστό στο ευρύ κοινό, ακόμα και είδωλο.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Εξυπνάδα

 Ποιος είδε και δεν ζήλεψε την εξυπνάδα του! Όντας εύστροφος και ακριβής στους υπολογισμούς του, καταφέρνει να έχει πάντα δίκιο και να πράττει σωστά. Κάτι που φυσικά εξοργίζει τον περίγυρό του και τον κάνει ανυπόφορο κυρίως για τους αντιπάλους του! Αυτό όμως δεν αγγίζει καθόλου τον Σέρλοκ κάτι που με οδηγεί  στο δεύτερο στοιχείο που κατά την άποψη μου τον κάνει τόσο μοναδικό και αξιοθαύμαστο.

Αδιαφορία για την άποψη του περίγυρου

Μπορεί η πρώτη εντύπωση που σας έχει δώσει να είναι ενός ισχυρογνώμων με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, εξού και η αδιαφορία του για την άποψη των γύρω του, παρόλα αυτά στη συνέχεια θα καταλάβατε πως αυτό δεν ισχύει. Γιατί είναι προφανές πως δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για να εντυπωσιάσει ούτε για να κερδίσει την συμπάθεια του περίγυρου, απλά κάνει με πάθος αυτό που αγαπάει περισσότερο: να εξιχνιάζει εγκλήματα! Οπότε η άποψη των αντίζηλων του αλλά και αυτών που δεν μπορούν να κατανοήσουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την μυστηριώδης φιγούρα, περισσεύει!

Παρατηρητικότητα

Ακόμα ένα ταλέντο του που τον κάνει είδωλο είναι η οξεία παρατηρητικότητά του! Από τις κινήσεις και τις εκφράσεις ενός ατόμου μπορεί να καταλάβει αν ψεύδεται ή λέει αλήθεια. Στη διαδικασία εξιχνίασης των εγκλημάτων που αναλαμβάνει παρατηρώντας τα θύματα και μικρές λεπτομέρειες συλλέγει πληροφορίες για τον θύτη, όπως για παράδειγμα αν ήταν προσχεδιασμένο, αν ο φόνος διεπράχθη κάπου αλλού και το πτώμα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο και άλλα στοιχεία που ταυτοποιούν τόσο τον θύτη όσο και το θύμα και βοηθούν στη επίλυση της υπόθεσης. Πράγματα που ένα απλό ανθρώπινο μάτι σίγουρα δεν θα παρατηρούσε!

Εφευρετικότητα

Δεν υπάρχει πρόβλημα στο οποίο να μην βρει λύση! Στις υποθέσεις του βλέπει ακόμα και τους ανθρώπους σαν στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στις απαντήσεις που χρειάζεται!

Δυναμισμός

Εμπνέει πάντα έναν ανεξήγητο δυναμισμό και σιγουριά, σχεδόν αδιανόητο για τις περιστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος, κάτι που μας προκαλεί ακόμη περισσότερο θαυμασμό! Κάποτε όμως είναι και πολύ ευαίσθητος ή ευάλωτος συνάμα.

Επιβλητικότητα

Τον δυναμισμό του έρχεται να συμπληρώσει η επιβλητικότητα στο βλέμμα, στην εμφάνιση και στον χαρακτήρα του. Κάνει τους άλλους να τον σέβονται ακόμα και αν τον απεχθάνονται!

Ετοιμολογία

Το να είσαι ετοιμόλογος είναι για πολλούς ανθρώπους στοιχείο εξυπνάδας και πολλοί είναι αυτοί που το θαυμάζουν. Ο Σέρλοκ πάντα έβρισκε τον τρόπο να εκπλήσσει τους κακεντρεχείς συνάδελφούς του που δεν έχαναν ευκαιρία να τον συντρίψουν, αποστομώνοντας τους και είχε πάντα μια έτοιμη εξήγηση για όλα!

Εξωτερική εμφάνιση

Η εμφάνισή του είναι χαρακτηριστική! Φοράει πάντα ένα μακρύ πανωφόρι και ένα ιδιαίτερο καπέλο που κατά την άποψη μου συνάδει απόλυτα με το κύρος και την προσωπικότητα του! Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται βαρετό και πολύ αυστηρό είναι κάτι που του ταιριάζει και αποτελεί σήμα κατατεθέν για αυτόν! 

Απουσία συναισθηματισμών

«Συναισθηματισμοί. Κατανοητό, αλλά περιττό!» . Με αυτή του την φράση ίσως μπορέσεις να κατανοήσεις την περίεργη ιδιοσυγκρασία του! Προσωπικά, παρακολουθώντας την σειρά με εντυπωσίασε πολλές φορές το πόσο αποστασιοποιημένος ήταν συναισθηματικά στην δουλειά του αλλά κυρίως με κοντινά του πρόσωπα, τα οποία ήταν ελάχιστα εξαιτίας του δύσκολου χαρακτήρα του και της ικανότητας του να γίνεται ανυπόφορος για τους άλλους αφού έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Ο Σέρλοκ Χόλμς λοιπόν επιλέγει να αποφεύγει τους συναισθηματισμούς και να λειτουργεί μόνο με τη λογική  μιας και πολλές φορές μας οδηγούν στην αστοχία και δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας γι’ αυτόν!

Η καλή καρδιά πίσω από το σκληρό προσωπείο

Όσο σκληρός, αυστηρός, ισχυρογνώμων και ιδιόρρυθμος φαίνεται να είναι, δεν παύει να κρύβει μέσα του μια καλή καρδιά κάτι που δεν αναγνωρίζεται εύκολα αφού δεν εκφράζει τα συναισθήματα του και αν το κάνει θα είναι με τέτοιο τρόπο που μόνο όσοι τον γνωρίζουν καλά θα καταλάβουν. Συμβαίνει σπάνια, μα θα παρατήρησες σίγουρα πως ενδιαφέρεται πραγματικά για μερικά άτομα όπως είναι τα αδέλφια του και ο βοηθός και μοναδικός του φίλος Δρ. Γουάτσον!

Sherlock Holmes and Dr. Watson Travel Back to the Victorian Era to Solve  the Case of 'The Abominable Bride'

aughingsquid.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bustle.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!