Αν υπήρχε τρόπος να φύγουμε όλοι άνθρωποι από αυτό τον πλανήτη και να επιστρέψουμε μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια, ποιος νομίζετε θα μπορούσε να είναι ο επόμενος κυρίαρχος της Γης;

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

 Όπως αναφέρθηκε και στο άρθρο με τους Homo sapiens δεν είναι μια η αιτία που το ανθρώπινο είδος κατέκτησε τις 7 ηπείρους. Η ικανότητα του ιδρώτα, της λεπτομερούς επικοινωνίας, η ικανότητα εκμάθησης, η χρήση εργαλείων και η χρήση της φωτιάς, είναι μερικές από τις δεξιότητες που οδήγησαν τον άνθρωπο στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Ας δούμε ποια άλλα ζώα κατέχουν αξιοθαύμαστες δεξιότητες.

Χιμπατζήδες

Αν και οι χιμπατζήδες είναι τα λιγότερο έξυπνα ζώα στη λίστα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουν ικανότητες.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι χιμπατζήδες μπορούν να αποτυπώσουν πολλές πληροφορίες στο περιβάλλον τους και να τις αποτυπώσουν στη μνήμη τους για εκτεταμένο χρονικό διάστημα. Οι ξάδερφοι μας μπορούν να διδαχτούν τη νοηματική γλώσσα και πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί να ακονίζουν ακόντια και πέτρες για να αυξήσουν την χρησιμότητα τους.

reader.gr

Ελέφαντες

Οι ελέφαντες είναι γνωστοί για την εμπάθεια τους, όχι μόνο προς τα ζώα του είδους τους αλλά και σε άλλα ζώα, μεγάλα και μικρά. Άλλη γνωστή τους ιδιότητα είναι η μακροχρόνια μνήμη τους, κάτι που αυξάνει αυτόματα την ευφυΐα τους. Οι ελέφαντες μπορούν να λύνουν απλά παζλ, ενώ υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές για τις προβοσκίδες τους. Ελέφαντες έχουν καταγραφεί να παρακολουθούν τελετές όπως κηδείες. Μερικές φορές, όταν πεθαίνει ένας ελέφαντας, άλλοι ελέφαντες μαζεύουν φρούτα και λουλούδια κοντά στο πτώμα σαν αποχαιρετιστήρια τελετή. Επιπλέον έχουν παρατηρηθεί ελέφαντες διαφορετικών αγελών να επισκέπτονται τα πτώματα ελεφάντων που ανήκουν σε άλλη αγέλη.

tovima.gr

Δελφίνια

Τα δελφίνια είναι τα θηλαστικά με τη μεγαλύτερη αναλογία εγκέφαλου προς σώματος μετά τον άνθρωπο. Τα δελφίνια αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και έχουν αίσθηση της κοινωνικής ταυτότητας. Διαισθάνονται την υγεία και τα συναισθήματα άλλων δελφινιών, καθώς αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα γηραιότερα και νεαρά μέλη. Όπως και οι ελέφαντες, τα δελφίνια επισκέπτονται νεκρά δελφίνια, τα προστατεύουν και κάποτε τα κρύβουν από ανεπιθύμητους.

1.bp.blogspot.com

Κοράκια

Τα κοράκια είναι τα πιο έξυπνα πουλιά. Έχουν την ίδια διαίσθηση αίτιου-αποτελέσματος όσο ένας εξάχρονος άνθρωπος. Βάζουν καρπούς με σκληρό κέλυφος μέσα στον δρόμο για να τα σπάσουν αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτη είναι η ικανότητα τους να κόβουν ξυλαράκια με σχήμα γάντζου, ώστε να τραβούν έντομα μέσα από κουφάλες δέντρων.

alithia.gr

Χταπόδια

Τα χταπόδια θεωρούνται από πολλούς οι εξωγήινοι της θάλασσας, εξαιτίας του πολύ διαφορετικού DNA τους από οποιοδήποτε άλλο ζώο! Χταπόδια έχουν βρει το δρόμο τους για το σπίτι δραπετεύοντας από ενυδρεία που βρίσκονται δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα. Επίσης μπορούν να περιστρέψουν πώματα βάζων για να ελευθερωθούν. Οι ομοιότητες του εγκεφάλου τους με τον δικό μας περιλαμβάνουν διπλωμένους λοβούς και επιμέρους εξειδίκευση μελών του εγκεφάλου. Οι ομοιότητες με την συμπεριφορά μας είναι η ακράτητη περιέργεια, η απέχθεια για τη βαρεμάρα, η ικανότητα εκμάθησης και χρήσης εργαλείων.

pronews.gr

Ο ισχυρισμός ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο ευφυές είδος του πλανήτη, είναι όσο αλαζονικός όσο ο ισχυρισμός ότι ο πλανήτης μας είναι ο μόνος πλανήτης στο σύμπαν που φιλοξενεί ζωή. Είμαι σίγουρος ότι αν οι μαζικές καταστροφές δεν ήταν τόσο συχνές και ο άνθρωπος ήταν περισσότερο αλτρουιστής ως είδος, σε μερικά εκατομμύρια χρόνια θα εμφανιζόταν ακόμα ένα ανώτερο είδος. Μέχρι τότε, θεωρείσαι ο εξυπνότερος.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: happytraveller.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
6
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!