Η Θεοδώρα προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #beefree στην #sciencebeez και να γράψει το θέμα «Ενδορφίνες. Τι βλέπουμε όταν ο έρωτας μπαίνει στο μικροσκόπιο;. Το θέμα της δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος την προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να της αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Οι ενδορφίνες είναι χημικές ουσίες που μπορούν να διασχίσουν τα κενά μεταξύ των νευρώνων προκειμένου να μεταδώσουν ένα μήνυμα από το ένα στο άλλο.

bio-che.gr

Οι ενδορφίνες αποτελούν ορμόνες που παράγονται κάθε φορά που κάποιος ασχολείται με δραστηριότητες που το φέρνουν ευτυχία και ικανοποίηση,αλλά επίσης και όταν κανείς σκέφτεται όμορφες στιγμές που έχει ζήσει. Οι ενδορφίνες προκαλούν αίσθημα ηρεμίας, ενισχύουν την εμπιστοσύνη, επιτρέποντας τον έλεγχο των συναισθημάτων, αυξάνουν την καλή διάθεση και εξουδετερώνουν την αδρεναλίνη, από την οποία παράγεται το στρες. Οι ενδορφίνες ακόμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και καθυστερούν την γήρανση. Αποτελούν ισχυρό παυσίπονο, εκατό φορές πιο δυνατό από την μορφίνη. Υπάρχουν επίσης στοιχεία στη βιβλιογραφία που υποδηλώνουν το ρόλο των ενδορφινών στη σεξουαλικότητα.

Η αγάπη έχει την δυνατότητα να μειώσει το στρες χάρη στις ενδορφίνες, αλλά και άλλες ορμόνες. Έτσι, η αγάπη και η ευχαρίστηση είναι σαφώς ικανά να τονώσουν την υγεία και την ευημερία. Όπως η παραγωγή αντισωμάτων συνδέεται τόσο με την άσκηση όσο και με την ευτυχία, το ίδιο ισχύει και για την παραγωγή ενδορφίνης.

slideplayer.gr

Εκτός από τον έρωτα, η γυμναστική, η σοκολάτα, οι πιπεριές, το κρασί, το μασάζ, ο διαλογισμός και το γέλιο, φαίνεται να αυξάνουν την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό. Η χαμηλή ποσότητα ενδορφινών στον οργανισμό, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, φαίνεται να συνδέεται με την κατάθλιψη, ινομυαλγία κ.ά.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: psychologynow.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
10
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
5
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!