Η Κίνα, μια χώρα που έχει σημειώσει ταχεία τεχνολογική πρόοδο,  έχει ρίξει στον αγώνα κατά του κορονοϊού την τεχνολογία.

Χρήση drone για επιβολή καραντίνας

Συγκεκριμένα, ομιλούντα drones δίνουν οδηγίες στους κατοίκους για αυτοπεριορισμό ενώ άλλα είναι εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες ώστε να ανιχνεύουν τον πυρετό από αέρος. Μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ιατρικών προμηθειών μεταξύ νοσοκομείων, μειώνοντας έτσι κατά το ήμισυ το χρόνο παράδοσης αλλά και τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας. 

https://www.youtube.com/watch?v=O-x_3r4FysE

Ρομπότ για απολύμανση περιοχών και παράδοση φαγητού

Επιπλέον οι τεχνολογικοί γίγαντες της χώρας έχουν κατασκευάσει αυτόνομα μηχανήματα, εναέρια και επίγεια, τα οποία απολυμαίνουν νοσοκομεία κι άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό. Ακόμη έχει αρχίσει και η ευρεία χρήση ρομπότ για την παράδοση φαγητού. Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παράδοσης φαγητού έχει εισαγάγει εδώ και μερικές εβδομάδες σε αρκετά από τα εστιατόριά της ρομπότ τα οποία μεταφέρουν το φαγητό από την κουζίνα στους πελάτες, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επαφή ανθρώπου με άνθρωπο κι επομένως τον κίνδυνο μόλυνσης από την ασθένεια.

Παρακολούθηση πολιτών

Βέβαια η χρήση drone και άλλης τεχνολογίας για την παρακολούθηση των πολιτών εγείρει ανησυχίες με τις διάφορες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων να προειδοποιούν ότι τέτοια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπάτηση βασικών ελευθεριών.


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
9
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!