«Θα δούμε». Μια απάντηση τόσο γενική που είμαι σίγουρη πως η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί έξω την έχουν λάβει κάποια στιγμή στην ζωή τους. Το πρόβλημα λοιπόν παρουσιάζεται όταν το «θα δούμε» γίνεται μια διαρκής και καθημερινή απάντηση μέσα σε μια σχέση.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Γιατί λοιπόν το «θα δούμε» προτιμάται τόσο πολύ, τι είναι αυτό που κρύβει από πίσω του; Θα σας παραθέσω την άποψη μου περί του θέματος.

1. Αποφεύγει να συνεχίσει την συζήτηση.

Με το να σου λέει κάποιος «θα δούμε» σε ένα ερώτημα σου, κατευθείαν σου βάζει φρένο στο να συνεχίσεις την συζήτηση περί αυτού πχ. «Θα πάμε μαζί στο σουπερμάρκετ; Θα δούμε» και αμέσως η συζήτηση σταματάει, δεν ρωτάς πώς, που, πότε και ο άλλος είναι καλυμμένος με την απάντηση του.

2. Σημαίνει όχι.

Πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, το «θα δούμε» σημαίνει όχι και θα μου πεις, γιατί δεν στο λέει ξεκάθαρα; Ο λόγος είναι πολύ απλός, για να αποφύγει την γκρίνια, τον διάλογο και να κερδίσει λίγο χρόνο ως την στιγμή που θα πρέπει να σου δώσει μια σαφή απάντηση.

3. Μπορεί όντως να σημαίνει «θα δούμε».

Κάποιες φορές, ελάχιστες στον αριθμό τους, όταν κάποιος λέει «θα δούμε» το εννοεί. Ξέρει όμως πως θα διακρίνεις την διαφορά; Όταν μετά το «θα δούμε» σου παράθεση την άποψη του, δεν το σταματάει εκεί, τότε και μόνο τότε δεν είναι μια απάντηση για να αποφύγει μια κατάσταση.

Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την αμεσότητα, τα «θα δούμε»,  τα «μπορεί» και τα «ίσως» το μόνο που κάνουν είναι να κουράζουν και να την φθείρουν. Δώσε την απάντηση σου κατευθείαν εκείνη την στιγμή ή απλώς ζητά λίγη ώρα για να το σκεφτείς, στο κάτω κάτω της γραφής απέναντι σου έχεις τον άνθρωπο σου, εκείνον που χαράζετε μία κοινή πορεία μαζί εάν δεν μπορείς σε ένα απλό ερώτημα να ξεκαθαρίσεις τη θέση και την άποψη σου τι θα κάνεις στο μέλλον σε ένα ενδεχομένως σοβαρότερο θέμα;

Το να δίνεις ψεύτικες ελπίδες, μισές απαντήσεις και να υπεκφεύγεις, δεν είναι υγιής συμπεριφορά σε μια ενήλικη σχέση. Τη σχέση σου θα πρέπει να την φροντίζεις σαν να είναι κάτι που εξαρτάται από εσένα, που σε χρειάζεται, θα πρέπει να την τρέφεις σωστά, ώστε να θεμέλια της να είναι γερά για την μετέπειτα εξέλιξη της, μην συμπεριφέρεσαι με τρόπους που το μόνο που κάνουν είναι να κουράζουν και να βαλτώνουν την καθημερινότητα σας, το παιχνίδι κρίνεται στα απλά σε αυτά που δεν τους δίνουμε και τόση σημασία. Το μυστικό είναι να λες με ειλικρίνεια αυτό που θέλεις κι αυτό που πιστεύεις, με τον διάλογο λύνονται όλα.  

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bewithclothing.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
15
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!