Ευτυχία. Τι είναι και γιατί όλοι μας έχουμε ξεχυθεί στο κυνήγι της; Η ευτυχία που λέτε είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Τόσο διαφορετικό για τον καθένα μα συνάμα τόσο θελκτικό από όλους μας. Ο Γκάντι είπε πως «ευτυχία είναι όταν αυτά που λες, αυτά που σκέφτεσαι και αυτά που πράττεις, βρίσκονται σε αρμονία’’. Ποτέ άλλοτε ο άνθρωπος δεν δυσκολεύτηκε να δώσει νόημα και ορισμό σε ένα αίσθημα. Για όλους η ευτυχία είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ρευστό που δεν μπαίνει σε καλούπια, γιατί τα όρια του είναι τόσο ρευστά. Σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι πως η ευτυχία είναι το αίσθημα της απολυτής ικανοποίησης. Είναι το σημείο που μέσα σου υπάρχει γαλήνη και ηρεμία. Που θεωρητικά έχεις επιτύχει όλα αυτά που θέλεις κι αν όχι όλα είσαι στον δρόμο προς τα εκεί.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Σε έναν κόσμο που η ζωή είναι ένας καθημερινός αγώνας δρόμου η ευτυχία μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Τρέχουμε κατοστάρι σαν να μην μπορούμε να καταλάβουμε πως η ζωή είναι μαραθώνιος. Νομίζοντας πως υπάρχει τερματισμός. Μα το τέρμα είναι ένα και είναι οριστικό, είναι αυτό που θα έρθει μια φορά.

thetoc.gr

Η ζωή και κατ’ επέκταση η κατάκτηση της ευτυχίας είναι ένας περίπατος. Ένας περίπατος, ένα όμορφο ανοιξιάτικο Κυριακάτικο πρωινό στο πάρκο. Εκεί που ο ήλιος παίζει κρυφτό πίσω από τα φύλλα των δέντρων, χαϊδεύοντας σου γλυκά το πρόσωπο. Ένα ανεπαίσθητο αεράκι που χορεύει στην ατμόσφαιρα, ταξιδεύει τις μυρωδιές των λουλουδιών που μόλις έχουν ανθήσει και σου γαργαλάνε την μύτη. Οι μέλισσες γεύονται το γλυκό τους νέκταρ. Αυτό είναι η ζωή και μόνο έτσι θα έπρεπε να την αντιμετωπίζουμε. Σαν Κυριακάτικη βόλτα και όχι σαν κούρσα σε δρόμο μετ’ εμποδίων. Χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Επικεντρωνόμαστε στο τέρμα χωρίς να πάρουμε χρόνο να απολαύσουμε την διαδρομή.

Εκεί είναι που έρχεται και η ευτυχία. Σε όλα τα μικρά και καθημερινά. Σε όλα αυτά που έχεις κατακτήσει. Όσο μεγάλα ή όσο μικρά κι αν είναι. Είναι μια μικρή νίκη.

Ξέρετε τι είναι ευτυχία για εμένα; Όταν κλείνω τα μάτια και νιώθω την καρδιά μου να χτυπά δυνατά από χαρά. Για την χαρά της στιγμής. Δεν περιμένω κάτι μεγάλο ή λαμπερό να συμβεί. Ευτυχία είναι να νιώθεις πλήρης και ικανοποιημένος με την πορεία της ζωής σου.

Ευτυχία. Τόσο δύσκολο να την ορίσεις όσο έντονα κι αν την ποθείς. Αρκεί ποτέ να μην πάψεις να προσπαθείς.  


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: baktoblog.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
3
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!