Είναι πιθανόν πολλές φορές να έχεις κάνει λάθη ή να έχεις πει κάτι το οποίο να το έχεις μετανιώσει το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Εύχομαι να το έχεις αντιληφθεί εγκαίρως και να έχεις απολογηθεί. Εκτός και αν είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα (κοινώς παντογνώστες) και πιστεύουν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ στην ζωή τους τίποτα λάθος. Ή και αν έχουν κάνει δεν τόλμησαν ποτέ να το παραδεχτούν και να ζητήσουν συγγνώμη.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Γιατί θέλει τόλμη να λες συγγνώμη. Ακόμη και προς τον εαυτό σου.

Πώς θα σου φαινόταν όμως να υπήρχε ένα μαγικό ραβδάκι που θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω σε όλες εκείνες τις στιγμές που εύχεσαι να μην είχαν συμβεί ποτέ ? Να μπορούσες δηλαδή να προλάβεις τον εαυτό σου πριν μιλήσει και να διαγράψεις το παρελθόν ξανά από την αρχή; Τι θα γινόταν αν…. ? Αυτά τα ΑΝ είναι που μας κρατάνε ξύπνιους τα βράδια.. και εμένα και εσένα και όλους μας!

Σου δίνουν λοιπόν το ραβδάκι στα χέρια σου. Όμως, όπως σε όλα τα ωραία πράγματα, υπάρχει και μία προϋπόθεση. Για να μπορέσεις να αλλάξεις το παρελθόν σου θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από τον άνθρωπο που έχεις πληγώσει. Την συγγνώμη εκείνη που νιώθεις ότι σου ξεριζώνει όλο τον εγωισμό την στιγμή που την λες. Μόνο εκείνη η συγγνώμη θα μετρήσει. Θα το έκανες;

Σκέψου λοιπόν τι θα γινόταν αν…?

Αν δεν έλεγες όλα αυτά που είπες. Αν ήσουν δίπλα στον άνθρωπο σου τις στιγμές που σε χρειαζόταν περισσότερο. Αν δεν έλεγες πάντα αυτό που σκεφτόσουν και κρατούσες και κάτι για τον εαυτό σου. Αν σήκωνες το τηλέφωνο την στιγμή που ήθελε να σου μιλήσει. Αν έκανες πίσω σε εκείνον τον καυγά που σας έκανε να χωρίσετε. Αν αν αν …..

Το ραβδί σου επιτρέπει να διορθώσεις μόνο μερικά από τα λάθη σου, όχι όλα.  Ουδείς αλάνθαστος! Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Πρέπει να ζήσεις και με τις συνέπειες μερικών πράξεων σου. Διόρθωσε αυτά που θεωρείς ότι αξίζουν την διόρθωση, αυτά τα σημαντικά που δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι. Με τα υπόλοιπα μπορείς να ζήσεις και μαζί τους. Άλλωστε όλα σε έχουν διδάξει και από ένα μάθημα. Πάρε λοιπόν μία βαθιά ανάσα , αποφάσισε τι θέλεις να διορθώσεις (γιατί όλα διορθώνονται αν υπάρχει θέληση) και ξεκίνα να επικοινωνείς.

 Ίσως να βρεις κλειστές πόρτες, να είσαι έτοιμος και γι’ αυτό. Εσύ όμως να πεις την συγγνώμη σου δυνατά για να σε ακούσουν. Αν δεν την δεχτούν, τουλάχιστον εσύ θα κοιμάσαι πλέον ήσυχος τα βράδια. Και πίστεψε με,  δεν υπάρχει πιο ωραίος ύπνος από αυτόν με καθαρή συνείδηση.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
8
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!