Όταν ένας άνθρωπος πράττει ανάλογα με αυτό που πραγματικά θέλει και χρειάζεται, είναι ο πιο ευτυχισμένος. Όμως προσοχή. Δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα που φέρουν οι επιλογές μας αυτό που μας χαρίζει την ουσιαστική ευχαρίστηση. Αντιθέτως, πολλές φορές, τα ρίσκα και οι αποφάσεις που παίρνουμε, όχι μόνο δεν καταλήγουν εκεί που περιμένουμε, αλλά μπορούν να έρθουν με καταστροφικές συνέπειες. Παρ’ όλα αυτά, η επιλογή του να ρισκάρουμε παρά την πιθανή αποτυχία, το θάρρος και η αποφασιστικότητα που ανακαλύπρουμε πως έχουμε μέσα μας, αλλά πιο σημαντικά, η διαδικασία να εξωτερικεύσουμε αυτά που πραγματικά νιώθουμε, ξεκαθαρίζοντας έτσι οποιαδήποτε μπερδεμένη κατάσταση και εγκαταλείποντας ενοχλητικά μην και αν, είναι αυτά που μας φέρνουν (αργά ή γρήγορα) την καθαρή συνείδηση και την ευημερία μας.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Γνωρίζω πως τα λόγια μπορούν να ειπωθούν πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με το να προχωρήσεις στη πράξη και να αντιμετωπίσεις ή να κατακτήσεις όσα επιθυμείς. Ίσως σκέφτεσαι πως δεν έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τους μεγαλύτερους σου φόβους και να φέρεις τα πάνω κάτω στην ήσυχη και καθώς πρέπει ζωή σου.

Δεν αξίζει όμως τον κόπο; Ναι, μπορεί να πονέσεις, να κλάψεις, να θυμώσεις, να απογοητευτείς, να, να, να… Όμως από την άλλη ίσως τα πράγματα να πάνε καλύτερα απ’ όσο μπορούσες να σκεφτείς. Ίσως να χαρείς, να ενθουσιαστείς, να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις κάτι όμορφο ακόμα και να τελειώσεις μία ιστορία αφήνοντας σε πιο ισσοροπημένο και ήρεμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επωφεληθείς εφόσον θα έχεις κάνει κάτι για εσένα και αυτό θα σου βγει σίγουρα σε καλό, με τον ένα τρόπο ή τον άλλον.

Thinking Inside The Box by the-tumblr-girl on DeviantArt

thinking.com

Πάψε να ψιθυρίζεις «όχι» σε αυτά που θέλεις να φωνάξεις το μεγαλύτερο σου «ναι». Μη δέχεσαι να σε καθοδηγεί ο φόβος και η δειλία. Το ξέρω πως είναι κοινότυπο, αλλά, ζεις μόνο μία φορά. Και ενώ το λέμε ξανά και ξανά, δεν είμαι σίγουρη αν το έχουμε συνειδητοποιήσει στα αλήθεια. Μερικές φορές, συμπεριφερόμαστε λες και θα ζήσουμε για πάντα. Λες και οι ευκαιρίες δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, λες και δεν θα είναι ποτέ αργά για τίποτε. Χρειάζεται να αποβάλλουμε αυτή την ιδέα από τον εγκέφαλο μας επειγόντως. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι ευκαιρίες πάνε και έρχονται, και αν φύγουν, θα είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να τις επαναφέρουμε για να τις χρησιμοποιήσουμε. Οπότε, γιατί όχι τώρα; Το σκέφτεσαι; Το θέλεις; Τότε κάντο!

Είτε μιλάμε για το ξεκίνημα μίας καινούργιας σχέσης, για επανασύνδεση, ή ακόμα και για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών – είτε το αξίζει είτε όχι ένα πρόσωπο – εφόσον κάθε μέρα που περνάει η απραγία βράζει το μέσα μας, πρέπει να κάνουμε κάτι και τα αποτελέσματα αυτού, είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι να έχουμε τη δύναμη να δώσουμε ζωή στα θέλω μας, να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cdn.pixabay.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!