Είναι αναμφίβολο το γεγονός πως έχουμε εξελιχθεί τόσο πολύ, που η ζωή έχει γίνει κάτι περισσότερο από εύκολη για πολλούς από εμάς. Ο άνθρωπος από τη φύση του επιδίωκε πάντοτε την αποφυγή του πόνου, είτε αυτός συγκαταλέγεται σε ψυχικό είτε σωματικό πόνο.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Τις πλείστες φορές μπορούμε να ελέγξουμε οποιοδήποτε είδος πόνου παρόλ’ αυτά δεν επιλέγουμε να το κάνουμε για διάφορους λόγους και ένας από αυτούς είναι η ηδονή! Πόσες φορές πήραμε τις λάθος αποφάσεις και έπειτα το μετανιώσαμε πικρά για λίγη πρόσκαιρη ηδονή όπως η καλοπέραση και η απόλαυση;

Σίγουρα σας έχει τύχει για παράδειγμα να πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να επιτύχετε έναν στόχο ή να κερδίσετε μια δουλειά που θα σας απογειώσει επαγγελματικά,οικονομικά και ψυχολογικά. Στην παρούσα φάση λογικό είναι να είστε πιεσμένοι, ανήσυχοι και όλα αυτά ίσως να σας προκαλούν κάποιο είδος πόνου (κυρίως ψυχολογικό) με αποτέλεσμα να φανείτε ευάλωτοι σε μια  πρόταση που γνωρίζετε πως θα σας επιφέρει την χαρά που χρειάζεστε, π.χ για καφέ με το φιλαράκι σας ή σε οτιδήποτε άλλο που θα σας προσφέρει μια πρόσκαιρη ηδονή. Με αυτό τον τρόπο  απομακρύνεστε από την επίτευξη του στόχου σας που θα σας πρόσφερε μια πιο μακροπρόθεσμη ηδονή! Παρόμοια όπως και στη συνουσία δύο ατόμων, τον πόνο ακολουθεί η ηδονή.

Αν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά θα παρατηρήσετε πως ο πόνος και η ηδονή στις πλείστες περιπτώσεις είναι αλληλένδετα. Το ένα ακολουθεί το άλλο… Εφόσον κάθε βραχυπρόθεσμος πόνος χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να επιφέρει μια μακροπρόθεσμη ηδονή!

Είναι στο χέρι σας  να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές και να παραμένετε ανεπηρέαστοι από κάποιους παροδικούς πόνους που ίσως να σας προκαλούν απελπισία την παρούσα στιγμή. Να θυμάστε όμως πως δεν θα διαρκέσουν για πάντα, και πως η ηδονή του προορισμού θα αξίζει κάθε είδος πόνου που περάσατε! Κάθε επιλογή έχει τον αντίκτυπο της και ορίζει αυτό που θα είμαστε αύριο!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
2
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!