** Η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται, γι’ αυτό δε γίνεται κι ’εσύ να ξεχαστείς **

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

    Πρώτη αγάπη δεν είναι το πρώτο άτομο που φιλάς ή το πρώτο άτομο με το οποίο βγαίνεις ραντεβού. Η πρώτη αγάπη είναι το άτομο με το οποίο θα τους συγκρίνεις όλους. Όταν σκεφτόμαστε τον παιδικό μας έρωτα, θυμόμαστε τα χρόνια που ήμασταν Δημοτικό ή Γυμνάσιο ή Λύκειο, τότε που οι πεταλούδες φτερούγιζαν στο στομάχι μας, τσιμπούσαν την καρδιά μας, τα μάγουλά μας κοκκίνιζαν, και άγρυπνες νύχτες αντικαθιστούσαν τα ήσυχά μας βράδια.

Ώρες ατέλειωτες πάνω από την οθόνη του κινητού να περιμένεις ένα μήνυμα ( στείλε ένα γράμμα, μια συλλαβή, έστω ρε παιδάκι μου ), να προσμένεις ένα μονάχα βλέμμα. Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και πάντα θα υπάρχει στα απόκρυφα σημεία του μυαλού μας. Είναι η δημιουργία ενός μαγικού και ασφαλές κόσμου για το ‘’εμείς’’. Η πρώτη αγάπη, μπορεί να παρομοιαστεί σαν ‘’πόρτα’’ σε δυνατότητές μας, που ίσως να μην γνωρίζαμε πως είχαμε, που μας βοήθησαν να μάθουμε νέα πράγματα για τη ζωή που δεν ξέραμε προηγουμένως και που θα παραμείνουν μαζί μας για πάντα. Ανεξίτηλα όπου κανείς αλλά και που τίποτα δεν θα τα σβήσει ποτέ. Πάντα θα την θυμόμαστε σαν την πρώτη γλυκιά μας αγάπη.

Ενώ θα ζήσουμε πληθώρα νέων περιπετειών στη ζωή μας, μερικές στιγμές σαν κι’αυτή, θα είναι τόσο ξεχωριστές που πολύ απλά δεν θα μπορούμε να τις σβήσουμε από την μνήμη μας. Και αυτό είναι το ζήτημα. Είναι η πρώτη, είναι η ξεχωριστή, είναι η αξέχαστη. Και εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η έκπληξη, η περιέργεια και ο ενθουσιασμός είναι διάχυτα και  μας ακολουθούν συνεχώς δίνοντας μας το κίνητρο να ελπίζουμε, να προσπαθούμε, να προσμένουμε. Και όταν την βιώσουμε, ανακαλύπτουμε ένα νέο κόσμο. Γεμάτο με άπειρες δυνατότητες για ρομαντισμό, ενθουσιασμό, περιπέτειες, παράλληλα ανάμεικτο με δόσεις φόβου. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα από όσα ζήσαμε στο παρελθόν μέχρι εκείνη τη στιγμή, γι’ αυτό και στην τελική αυτή η νέα σου ανακάλυψη ( και παντοτινή ) μένει χαραγμένη στη μνήμη σας forever and ever.

Είναι μια συγχώνευση συναισθημάτων που δύσκολα θα την εκφράζαμε με λόγια στο υπόλοιπο της ζωής μας.

Αυτά συμβαίνουν γιατί είναι η πιο δυνατή μας αγάπη. Είναι μια πράξη πλήρους αθωότητας η οποία όλο και πιο συχνά θα μεγαλώνει χωρίς να το συνειδητοποιείς. Είναι κάτι απρόσμενο, ασχεδίαστο, κάτι που απλά συνέβει, γι’αυτό και έγινε ξεχωριστό. ( Τα καλύτερα έρχονται στα ξαφνικαααά ).

https://i0.wp.com/kwloxaneio.gr/wp-content/uploads/2017/10/children-love-photo-14.jpg?fit=600%2C428&ssl=1&resize=1280%2C720

kwloxaneio.gr

Η θετική επιρροή του ‘’παιδικού έρωτα’’ στον καθένα πολλές φορές σηματοδοτεί μια εποχή προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης καθώς και εξύψωση του ηθικού και της αυτοπεποίθησης. Ήταν η πρώτη φορά που επιτρέψαμε σε κάποιο άλλο άτομο να διεισδύσει στον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο με αποτέλεσμα να έχει τόσο σημαντικό αντίκτυπο στο ποιοι είμαστε αλλά και στο πώς νιώθουμε. Άλλωστε για αυτό, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πρώτος και….τελευταίος.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: babyzone.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
50
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!