Ο Καβάφης είπε : «Ότι αρχίζει θα τελειώσει, ότι δεν αρχίσει, δε θα τελειώσει και ποτέ. Έρωτας δεν είναι μόνο ότι εκπληρώθηκε – είναι και ό,τι πόθησες. Ίσως γι’ αυτό μας τρώνε για πάντα οι ανεκπλήρωτοι έρωτες. Δεν πεθαίνουν γιατί δεν κατάφεραν να γεννηθούν».

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πρόκειται για ένα ισχυρισμό με τον οποίο ταυτίζονται αν όχι όλοι, οι περισσότεροι άνθρωποι. Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει νιώσει αυτό το ανεκπλήρωτο. Είναι σαν μια μάστιγα. Ο άνθρωπος που ένιωσε αυτό τον πόθο, δύσκολα τον ξεπερνάει, τον κουβαλάει μαζί του όσα χρόνια και αν περάσουν. Κουβαλάει εκείνο το «αν» και εκείνο το «γιατί».

Η αλήθεια είναι μία και πονάει, τσούζει. Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν ξεκίνησε. Κάτι που το ζεις μέσα στο μυαλό σου συνέχεια, γίνεται εμμονή και βάσανο. Είναι ένα συναίσθημα μου εμπεριέχει άλλα τόσα και δεν μπορείς να του βάλεις με τίποτα ετικέτα. Σίγουρα δεν μιλάμε για αγάπες και σεβασμούς και εκτίμηση. Ο ανεκπλήρωτος πόθος είναι ένα κόλλημα, κάτι απροσδιόριστο που με το που σκεφτόμαστε το αντικείμενο του πόθου, όλα θολώνουν και θέλεις απλά να βουτήξεις στις σκέψεις και τη φαντασία σου και να προσπαθήσεις να γευτείς ό,τι μπορείς μέσα στη παραζάλη που σε κυριεύει.

govastileto.gr

Με ποιους όμως μπορεί κάποιος να πάθει κόλλημα; Μήπως είναι κάποιος που δεν μπορείς να έχεις, επειδή σου το απαγορεύουν οι περιστάσεις; Μήπως είναι κάποιος που είναι φίλος και για να μη χαλάσει η φιλία, το κρατάμε για πάντα κρυφό; Συνήθως το κόλλημα το παθαίνουμε όταν κάτι είναι άπιαστο. Εντάξει δε λέω, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες που δεν είναι τόσο άπιαστο όσο πιστεύουμε. Τις πλείστες φορές εμείς βάζουμε τρικλοποδιές στους πόθους μας και στα θέλω μας. Τα «όχι» και τα «πρέπει» δυστυχώς ξεπηδάνε όπως τα κακά διαβολάκια και μας λένε να κάνουμε το ένα και το άλλο, λες και υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοια ζητήματα. Λάθος είναι να βλάψεις κάποιον εσκεμμένα, να μπεις ανάμεσα σε ζευγάρια και εκεί εννοείται ότι πατάς φρένο στους πόθους σου. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που θα ισχυριστούν ότι για να μπει τρίτος σε μια κατάσταση, κάποιος τον αφήνει. Άλλο κεφάλαιο αυτό.

Δυστυχώς, το κόλλημα με κάποιον το ξεπερνάς πολύ χειρότερα από ένα χωρισμό. Ο χωρισμός σηματοδοτεί τη λήξη μιας σχέσης. Δεν υπάρχουν ένα σωρό ερωτήματα να σου βασανίζουν το μυαλό ούτε εικασίες. Ένας χωρισμός πονάει, αλλά ξέρεις πως αυτή ήταν η μόνη λύση, θα το ξεπεράσεις με τον χρόνο. Το κόλλημα, όμως, είναι το ανεκπλήρωτο, το απωθημένο. Κάποιοι του βάζουν την ταμπελίτσα του bad timing.  Άλλοι το λένε «απωθημένο».

Και δεν φέρνει τίποτα καλό μαζί της αυτή η λέξη, τίποτα όμως. Κρύβει μέσα της καταπιεσμένες επιθυμίες, συναισθήματα, που έχουν μετατοπιστεί στο υποσυνείδητο και σε στοιχειώνουν για καιρό.

Είναι να αναρωτιέσαι όμως. Αυτά τα απωθημένα δεν φθείρονται, δεν αλλοιώνονται όπως τις σχέσεις. Παραμένουν εκεί άφθαρτα και ιδανικά πλασμένα, στην άβυσσο του μυαλού και της επιθυμίας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: enallaktikidrasi.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
10
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!