«Καλύτερα να μείνουμε φίλοι».

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πιο εκνευριστική φράση για να χωρίσεις ή απλά να ξεγλιστρήσεις από μια καταδικασμένη σχέση, δεν υπάρχει.

Φράση δίκοπο μαχαίρι για τον αποδέκτη της. Εδώ, αγαπητέ αναγνώστη, παίζουν δυο σενάρια. Πρώτο: την άκουσες από την πρώην – η οποία προφανώς σε χώρισε. Πώς το ξέρω; Αν την χώριζες εσύ, προφανώς και δεν θα ήταν τόσο δημοκρατική και άνετη. Πιο πιθανόν να έτρωγες ένα βάζο στο κεφάλι, παρά να κέρδιζεςμια  μούφα φιλία. Το δεύτερο σενάριο είναι να είσαι ένα πρόσωπο που έχει τοποθετηθεί σε μια θέση, την οποία δεν επέλεξε και δεν προτιμά, αλλά από το τίποτα, προτιμά το λίγο. Πιο απλά; Είσαι ο τύπος που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε ναι -ναι καλά κατάλαβες- ο κύριος/κυρία friend zoned.

Σε κάθε περίπτωση, εγώ θέλω να μιλήσω σε εσένα που τολμάς έτσι ξεδιάντροπα να ξεστομίζεις αυτή τη φράση.

Στο λεξικό η λέξη «φιλία» ορίζει τη σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή απώτερος σκοπός.

Μετά από το μάθημα γλωσσολογίας ελπίζω να καταλαμβάνεις πως η λέξη αυτή δεν ορίζεται ως «δεν ξέρω πώς να σε κρατήσω σε απόσταση και σου λέω μα******». Ούτε γράφει κάτι το λεξικό του τύπου «δεν μου δημιουργείς ερωτικά συναισθήματα  ή δεν σε θέλω άλλο και σε ονομάζω «φίλο» για να κατευνάσω τις τύψεις μου και να μην φαίνομαι και τελείως αναίσθητος/η και να μην σε χάσω και εντελώς» (μέχρι να βρω άλλον/η).

Αυτός που βρίσκεται απέναντι σου, δεν είναι ούτε παιχνίδι ούτε πλαστική κούκλα. Έχει συναισθήματα! Το καλύτερο που έχεις  να κάνεις είναι να απομακρύνεις αυτόν τον άνθρωπο. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, όμως η παροιμία «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται» δεν είναι καθόλου τυχαία. Όσο είναι κοντά σου θα βασανίζεται, θα προσποιείται και θα υποφέρει αδυνατώντας να προχωρήσει στην ζωή του.

Μην είσαι εγωιστής! Εξάλλου σ’ αυτή την ζωή δεν μπορούμε να έχουμε ότι θέλουμε.

Ξέρω ότι επιθυμείς  να έχεις κάποια μορφή επικοινωνίας, είτε γιατί κάποτε αγάπησες βαθιά αυτό τον άνθρωπο, είτε γιατί στάθηκε φίλος και συμπαράστασης στα δύσκολα, όμως σκέψου πως για όλα αυτά που σου πρόσφερε αξίζει και αυτός κάτι: ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΥΧΟ!

Θα με θυμηθείς όταν ακούσεις μετά από κάποιους μήνες πως έχει προχωρήσει ή πώς είναι ερωτευμένος. Αν πράγματι είχες ανιδιοτελή αισθήματα γι’ αυτόν, ένα χαμόγελο θα απλωθεί στο πρόσωπο σου, γιατί θα ξέρεις πως έβαλες και συ το λιθαράκι σου για να είναι χαρούμενος, μετά που τον άφησες. Φαντάζομαι πως εσύ νιώθεις υπεράνω και πολιτισμένος με αυτή μου την πρόταση! Μόνο η σουηδική ταυτότητα σου λείπει!

Αμ, δε! Στην πραγματικότητα έχεις εγκλωβιστεί στη δική σου πλάνη,  η οποία ούτε λίγο δεν συγκλίνει με την πραγματικότητα. Η φιλία είναι σπουδαίο πράγμα, μια σχέση ατέρμονης αγάπης. Μην την  κατακερματίζεις σε ανούσιες δικαιολογίες ως μια διέξοδο από κάποια δύσκολη κατάσταση.

Έξαλλου -μεταξύ μας- ένας άνθρωπος που σου εξέφρασε ερωτικά συναισθήματα,  σου αποκάλυψε τα χαρτιά του, ΔΕΝ μπορεί να γίνει φίλος σου ακόμα και αν εσύ έχεις όλη την καλή διάθεση και ακόμα και αν το εννοείς. Θα επανέρχονται πίσω οι αναμνήσεις και θα στοιχειώνουν κάθε τέτοια προσπάθεια.

Προχώρα λοιπόν και μην το πεις ποτέ ξανά. Προτιμότερο να πεις «Καλύτερα να μείνουμε εχθροί». Ή απλώς «Δεν μπορούμε να είμαστε μαζί για τους Χ-Ψ λόγους».

Ο έρωτας και η φιλία περπατάνε παράλληλα. Πότε δεν θα συναντηθούν, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν.

https://www.youtube.com/watch?v=k5deIN8AMbI&list=PLjeiJD4j6p0n1uV3hhnKYKioLjGQBjs7g&index=1

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
22
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!