Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι κανείς από εμάς δεν είναι μισός, ακόμη και αν μερικές φορές αυτό είναι που νιώθει! Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία όπου οι περισσότερες μάχες που δίνουμε είναι άνισες, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να νιώσουμε… μισοί! Απλά δεν γεννιόμαστε τέλειοι. Διαμορφώνουμε προσωπικότητα ανάλογα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τον περίγυρό μας και κάνουμε επιλογές που θεωρούμε πως θα μας ολοκληρώσουν σαν οντότητες στους διάφορους τομείς της ζωής μας.

Όλοι σκορπιστήκαμε λίγο, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πόση αξία είχε ο χρόνος και η ενέργεια που τόσο απλόχερα χαρίζαμε στους ανθρώπους. Τελικά αφήσαμε λίγα κομμάτια εκεί κι εδώ , χαθήκαμε, παλέψαμε να ξαναγνωριστούμε ολότελα με τον εαυτό μας και αμπαρώσαμε τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς! Προσθέσαμε εισιτήριο εισόδου για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα πήγαινε-έλα και κυριευτήκαμε από φόβο μην αναλωθούμε περισσότερο, μην αδικηθούμε, μην προσφέρουμε χωρίς ποτέ να εισπράξουμε. Ξεχάσαμε όμως ότι η συνύπαρξη χρειάζεται δύο ολόκληρα και όχι δύο μισά! Χρειάζεται να είσαι παρόν και διατεθειμένος! Να ανοίξεις διάπλατα τις πόρτες και να είσαι έτοιμος να τσαλακωθείς.

Γιατί αυτό που παραγνωρίζεις είναι όσα χάνεις κλεισμένος στο καβούκι σου! Αυτό που δεν θα μάθεις στη ζώνη ασφαλείας σου είναι πόσο ευτυχισμένος θα μπορούσες να είσαι έξω από αυτή. Αν δεν ξέρεις τι θες, δεν μπορείς να απαιτείς από αυτούς που ξέρουν να πορεύονται δίπλα σου! Παραμένοντας απών δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα. Αν δεν αγκαλιάσεις κάθε ατέλεια σου, αν δεν γεμίσεις τα κενά σου, αν δεν αγαπήσεις αυτά που οι άλλοι αγνόησαν μην περιμένεις να νιώσεις ολόκληρος. Πρώτα πρέπει να συνυπάρξεις με τον ίδιο σου τον εαυτό. Όλα τα υπόλοιπα, θα ακολουθήσουν…


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: anapnoes.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
5
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!