Αν την χαρακτηρίζεις ως ένα είδος εμμονής, τότε ναι είναι αρρώστια. Αν πάλι καθαρίζεις ακόμα και όταν είναι καθαρά και ταυτόχρονα νομίζεις πως δεν είναι ακόμη καθαρά, ε τότε μάλλον κατατάσσεσαι στους μικροβιοφοβιακούς ή σε αυτούς που καθαρίζουν ασυναίσθητα. Αν καθαρίζεις ακατάπαυστα, γιατί έχεις νεύρα, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας τρόπος εκτόνωσης. Το ίδιο μπορεί να σου συμβαίνει και όταν είσαι στεναχωρημένος.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Άλλοι στη στεναχώρια τους πίνουν, άλλοι τρώνε και άλλοι καπνίζουν… και άλλοι καθαρίζουν!

Μα αν εσύ καθαρίζεις, καλά κάνεις. Και τις δουλειές του σπιτιού τελειώνεις και πεντακάθαρο το σπιτικό σου θα είναι, στα ίδια κιλά θα είσαι (αφού δεν θα καταβροχθίζεις ασυναίσθητα ό,τι βρεις μπροστά σου) αλλά και νηφάλια/ος (καθώς δεν στράφηκες στο αλκοόλ και τα τσιγάρα). Εμ τι θες άλλο;

Να καθαρίσεις μια φορά την ημέρα κάθε μέρα, εντάξει. Μα να καθαρίζεις τα ίδια και τα ίδια περισσότερο απο μία φορά, κάπου ξεφεύγεις και θα ήταν καλό να το παρακολουθήσεις. Είναι εμμονή όταν γίνεται επι καθημερινής βάσεως περισσότερο απο μια φορά και κυρίως όταν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι τα πάντα δεν είναι καθαρά. Εκτός κι αν ξεχνάς πως καθάρισες και πας να καθαρίσεις ξανά – εδώ κάπου το μνημονικό τα έχει χάσει.  

Παθολογική σίγουρα δεν είναι! Μάλλον ψυχολογικής φύσεως είναι.

Ο ψυχαναγκασμός αυτός μπορεί να συνδέεται και με το άγχος. Έχουν να πουν πως όταν δεν μπορείς να σταματήσεις να καθαρίζεις και συνεχίζεις να νιώθεις ανησυχία, τότε πιθανότατα μπορεί να πάσχεις από OCD (Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή). Αν όντως έτσι συμβαίνει θα ήταν καλό να πας σε κάποιο ψυχολόγο, ο οποίος και θα στο διαγνώσει στα σίγουρα και θα σου δώσει την κατάλληλη υποστήριξη για να το ξεπεράσεις.

Τίποτα δεν μένει στάσιμο στη ζωή μας. Όλα αλλάζουν και η μία αλλαγή φέρνει την άλλη. Και στο κάτω-κάτω έτσι λειτουργεί και η Δημιουργία. «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν.» όπως έχει αναφέρει ο Ηράκλειτος.

Οπότε ό,τι κι αν είναι θα περάσει (νοουμένου ότι είσαι κάτω απο την ασπίδα των ειδικών) και όλα θα οδεύουν προς το καλύτερο.

Καλό ξεσκόνισμα!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
3
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
2
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!