Δυστυχώς το σώμα μας δεν έχει μπαταρίες για να λειτουργεί όποτε εμείς θέλουμε με έναν απλό διακόπτη. Το σώμα μας λειτουργεί χωρίς σταματημό μέρα νύχτα και με ήλιο και με βροχή. Για τον λόγο αυτό λοιπόν κάποιες μέρες δεν είμαστε και στα καλύτερα μας, δεν έχουμε όρεξη για τίποτα και τη βρίσκουμε αραχτή όλη τη μέρα χωρίς να θέλουμε να μετακινήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Εκείνη τη στιγμή αναβοσβήνει ένα κόκκινο φωτάκι το γνωστό ‘’battery low’’ αλλά πολλοί δεν έχουν την ιδιότητα να το προσέξουν. Γιατί συνέβη αυτό;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

1. Έλλειψη νερού!

Το νερό όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο είναι σημαντικός παράγοντας σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Έτσι καθίσταται απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή ενέργειας και δεν πρέπει να παραλείπεται στην καθημερινότητα μας για να έχουμε την ενέργεια και τη ζωντάνια που χρειαζόμαστε!

2. Έλλειψη φαγητού!

Το φαγητό είναι και αυτό εξίσου σημαντικό με το νερό, αφού μέσω αυτού παίρνουμε τους υδατάνθρακες (και λίπος τις περισσότερες φορές) όπου είναι τα βασικά συστατικά για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα μας. Όταν οι υδατάνθρακες δεν βρίσκονται σε ικανοποιητικές ποσότητες στο σώμα τότε η μηχανή αρχίζει να σβήνει.

3. Έλλειψη ύπνου!

Η ξεκούραση-αποκατάσταση από τις καθημερινές μας ασχολίες, είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, αφού κατά την διάρκεια τις ξεκούρασης ο οργανισμός μας αναπληρώνει τις απώλειες που είχε κατά τη διάρκεια τις ημέρας και προετοιμάζει το σώμα για την επόμενη ημέρα. Εάν δεν πάρει το χρόνο που χρειάζεται δεν μπορεί να σε έχει σε πλήρη ετοιμότητα το επόμενο πρωί. Προσοχή λοιπόν στον ύπνο! Συνιστώμενη δόση 7-8 ώρες ημερησίως (πέραν τον 8 ωρών το σώμα θα βρίσκεται σε λήθαργο οπόταν αποφεύγουμε να τις ξεπεράσουμε).

4. Υπερβολική προπόνηση!

Ωραία η προπόνηση και η κούραση αλλά χρειάζονται και αυτά μέτρο. Η υπερβολική προπόνηση δεν προκαλεί μόνο αρνητικά αποτελέσματα και τραυματισμούς. Καταστρέφει τη διάθεση και το αίσθημα της κούρασης, σε σημαδεύει για μέρες, καθιστώντας κάθε σου κίνηση βαρετή και νωχελική.

5. Κακή διάθεση!

Η ψυχολογία σου και το τι υπάρχει μέσα στο μυαλό σου να ξέρεις επηρεάζει στο έπακρο την ποιότητα τις καθημερινότητας σου και τη διάθεση σου. Να έχεις δίπλα σου άτομα που σε στηρίζουν και που σε παρακινούν να βιώσεις καινούργιες εμπειρίες, χωρίς να υπολογίζεις τίποτα και κανένα. Προστάτευσε τη διάθεση σου και ζήσε την κάθε στιγμή!

6. Δεν είσαι αρκετά δραστήριος!

Το σώμα και το μυαλό σου είναι κάτι που θα πρέπει να πολεμήσεις. Για να τα κερδίσεις θα πρέπει να γνωρίζεις τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Οι δυνάμεις τους; Απεριόριστες! Για να μπορείς όμως να τις χρησιμοποιήσεις, χρειάζεται να γνωρίζεις τις αδυναμίες τους. Γενικά να ξέρεις το σώμα σου και το μυαλό σου δεν πρόκειται να προσπαθήσουν ποτέ χωρίς εσένα. Όσο τα αφήνεις τόσο σε αφήνουν. Αν τα έχεις συνηθίσει να μην κάνουν τίποτα δεν πρόκειται να παραπονεθούν, αφού αράζουν και ξεκουράζονται. Να θυμάσαι δεν τους αρέσει καθόλου να κουράζονται.

7. Δεν κάνεις σεξ!

Ένας βασικός λόγος είναι και η έλλειψη έρωτα ή σεξ. Πολλοί δεν το θεωρούν τόσο σημαντικό στη ζωή τους, όμως πραγματικά -οι έρευνες το λένε- βοηθά στην εκτόνωση του ανθρώπου και στην αποβολή των αρνητικών τοξίνων που υπάρχουν στο σώμα μας. Ειδικά μετά από ένα … καυτό βράδυ, την επομένη θα έχεις όση ενέργεια χρειάζεσαι για να περάσεις μια όμορφη μέρα!

Μάθε στο σώμα και το μυαλό σου να είναι αρκετά δραστήρια και να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή σου και μετά…Ενέργεια στο φουλ!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
6
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!