Σάλος έχει ξεσπάσει για τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψη της από την «αστυνομία ηθικής». Το περιστατικό εξελίχθηκε στην Τεχεράνη όπου η Μαχσά βρισκόταν εκεί με τους γονείς της για ταξίδι. Η νεαρή συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής διότι δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ στο κεφάλι της. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο πως η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε μέσα στο βαν της αστυνομίας, ενώ λίγες ώρες μετά την κράτηση της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, όπου και κατέληξε.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Η αστυνομία αρνείται αυτή την εκδοχή και ισχυρίζεται πως η κοπέλα έπαθε καρδιακή προσβολή. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει όμως η φωτογραφία της κοπέλας στο κρεβάτι της εντατικής, με τραύματα στο κεφάλι. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε μετά τη σύλληψη της αδικοχαμένης κοπέλας.

Οργανώσεις υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, την οποία η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει με δακρυγόνα. Βίντεο υποστηρικτών αυτών των γυναικών έχουν κυκλοφορήσει, όπου ξυρίζουν τα μαλλιά τους, ως ένδειξη θυμού και διαμαρτυρίας.

Ως πότε λοιπόν οι γυναίκες των Ισλαμικών κρατών θα αντιμετωπίζονται ως το απόλυτο «τίποτα»;

Ως υπηρέτριες, μηχανές αναπαραγωγής και άβουλα όντα; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επέμβει κάποιος; Πόσα ακόμη περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά και δεν μαθαίνει καν ο δυτικός κόσμος;  Πόσες γυναίκες πρέπει να πεθάνουν έτσι, μόνο και μόνο επειδή δεν τηρούσε τους αυστηρούς κανόνες της χώρας για το γυναικείο ντύσιμο;  Πόσο τυχερές είμαστε όλες εμείς που απλώς έτυχε να γεννηθούμε στον δυτικό κόσμο (με τα χίλια δυο άλλα προβλήματα); 

Καλό ταξίδι Μαχσά.

Τόσο άδικο, τόσο σύντομα, τόσο απάνθρωπα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: twimg.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
10
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!