Μόλις λίγες ημέρες πριν, ο γνωστός Kαναδός τραγουδιστής Justin Bieber, δημοσίευσε ένα βίντεο αναφέροντας ότι είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Ramsay Hunt, που επηρέασε τα νεύρα στο αυτί και το πρόσωπό του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει παραλύσει η δεξιά του πλευρά ενώ ήταν εμφανές ότι το δεξί του μάτι δεν ανοιγόκλεινε.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt?

Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μία από τις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει ο ιός της ανεμοβλογιάς- έρπη ζωστήρα (VZV). Αυτός ο ιός ανήκει στην οικογένεια του ιού του έρπητα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine, το σύνδρομο Ramsay Hunt προκαλεί παράλυση του νεύρου του προσώπου. Επιπλέον, προκαλεί συνήθως επώδυνο έρπητα ζωστήρα ακόμη και μέσα στο στόμα. Είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία παράλυσης των περιφερικών νεύρων του προσώπου. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύει το 7% όλων των περιπτώσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ιός της ανεμοβλογιάς-έρπη ζωστήρα είναι πολύ συχνός στον γενικό πληθυσμό.

Ο Τσαρλς Ντούκα, πλαστικός χειρουργός, είπε ότι περίπου το 75% των ασθενών με το συγκεκριμένο σύνδρομο που λαμβάνουν έγκαιρη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων στεροειδών και αντιικών, αναρρώνουν πλήρως.

«Παρατήρησα στο βίντεο που κοινοποίησε ο κ. Μπίμπερ και φαίνεται να έχει έχει κάποια στοιχεία ανάρρωσης, κάτι που είναι ενθαρρυντικό» δήλωσε.

«Πριν ανακτήσει το χαμόγελο, το πρώτο πράγμα που θα αναπτυχθεί είναι η ύπαρξη ολοένα και μεγαλύτερης συμμετρίας στο πρόσωπο, σε κατάσταση ηρεμίας. Έτσι, η βάση της μύτης συχνά ανυψώνεται ελαφρά και το στόμα γίνεται πιο ομοιόμορφο. Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε μπορούσα να δω κάποια θετικά σημάδια, ότι υπάρχει κάποια πρόωρη ανάκαμψη». εξήγησε με λεπτομέρειες ο γιατρός.

Φυσικά, ο τραγουδιστής, αναγκάστηκε να ακυρώσει συναυλίες ζητώντας συγγνώμη από τους φανς του ενώ προσπαθούσε να χαμογελάσει.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thecaller.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!