Διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε όλες τις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο κατήργησε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, ακυρώνοντας την απόφαση του 1973 Roe εναντίον Wade και αφήνοντας το ζήτημα της νομιμότητας της άμβλωσης στις πολιτείες.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

H απόφαση του δικαστηρίου επικύρωσε έναν νόμο από το Μισισιπή που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες εγκυμοσύνης, περίπου δύο μήνες νωρίτερα από αυτό που επιτρεπόταν βάσει του προηγούμενου νόμου.

Οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν Σάββατο ως απάντηση στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τι δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris:
«Αυτό δεν έχει τελειώσει», είπε η αντιπρόεδρος την Παρασκευή ενώ συμμετείχε σε συνέδριο στο Πλέινφιλντ του Ιλινόις. «Έχετε τη δύναμη να εκλέγετε ηγέτες που θα υπερασπίζονται και θα προστατεύουν τα δικαιώματά σας.»
«Εκατομμύρια γυναίκες στην Αμερική θα πάνε για ύπνο απόψε χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την αναπαραγωγική φροντίδα που είχαν σήμερα το πρωί», είπε ο Χάρις. «Χωρίς πρόσβαση στην ίδια υγειονομική περίθαλψη ή φροντίδα αναπαραγωγικής υγείας που είχαν οι μητέρες και οι γιαγιάδες τους για 50 χρόνια».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden:
Ο πρόεδρος νωρίτερα την Παρασκευή προειδοποίησε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να υποστηρίξει και να προστατεύσει την πρόσβαση των γυναικών σε φάρμακα για τις αμβλώσεις που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πάντως, και οι δύο έκαναν ξεκάθαρη την στάση τους απέναντι σε αυτή την απόφαση δηλώνοντας ότι δεν θα το αφήσουν να γίνει.

Η κοινωνία δεν θα σταματήσει ποτέ να μας απογοητεύει. Δικαιώματα για τα οποία πάλευαν οι γυναίκες το 1970 ώστε να αποκτήσουν, έρχονται σήμερα να τα πάρουν πίσω. Ποιοι; Μερικοί άντρες. Άντρες οι οποίοι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κουβαλήσουν 9 μήνες το μωρό του βιαστή τους, επειδή τους υποχρεώνει ο νόμος. Άντρες οι οποίοι δεν έχουν μήτρα. Άντρες οι οποίοι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κουβαλήσουν 9 μήνες γενικότερα κάποιο μωρό, που δεν θα χρειαστεί το σώμα τους να αλλάξει, που δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν για ώρες ώστε να γεννήσουν ένα μωρό επειδή και πάλι τους υποχρεώνει ο νόμος. Πώς μπορεί ένας άντρας να δημιουργεί νόμους που αφορούν εκατομμύρια γυναίκες; Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίρνει την οποιαδήποτε απόφαση για το σώμα άλλου ανθρώπου;
Κι όμως, είμαστε στο 2022 και αυτά γίνονται. Ευχόμαστε τουλάχιστον να μην περάσει το δικό τους, και ο κάθε άνθρωπος να παίρνει τις δικές του αποφάσεις για το δικό του σώμα. Γιατί αν υπάρχει κάτι φυσιολογικό, είναι αυτό. Το σώμα μου, η απόφαση μου.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: eu.statesman.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
3
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!