Εσείς αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ; Εγώ πάντως ποτέ! Στο άκουσμα του αριθμού όμως σίγουρα κάτι θα σας περνάει από το μυαλό. Όλοι έχουμε ακουστά το γρουσούζικο 13! Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι απλά μια γελοία, ανούσια δεισιδαιμονία και άλλοι που τρέμουν στο άκουσμα του.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow
https://www.birthdaywishes.expert/wp-content/uploads/2017/09/Have-a-nice-flight-716x600.jpg

birthdaywishes.expert

Αυτό είτε γιατί κάποια κακά συμβάντα έχουν σημαδέψει τους λαούς που ασπάζονται αυτές τις προλήψεις είτε γιατί θεωρούν ότι το 13 χαλάει την αρμονία του αριθμού 12 που είναι για παράδειγμα ο αριθμός των μηνών του χρόνου, των Θεών του Ολύμπου, των μαθητών του Χριστού και των φυλών του Ισραήλ.

Γι’ αυτό το λόγο πολλές αεροπορικές εταιρίες μερίμνησαν για την «αποφυγή της κακής τύχης» και αφαίρεσαν την σειρά θέσεων με τον αριθμό δεκατρία! Έτσι κι’αλλιώς πολύ πιθανόν οι θέσεις να παρέμεναν άδειες, αφού πολλοί είναι αυτοί που ακόμη ενστερνίζονται αυτές τις προκαταλήψεις και δεν θα επέλεγαν για το ταξίδι τους μια θέση με γρουσούζικο αριθμό!

imgur.com

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αριθμοί που θεωρούνται γρουσούζικοι και αποφεύγονται από διάφορες εταιρίες, ποικίλουν και διαφέρουν σε κάθε πολιτισμό. Για παράδειγμα ο αριθμός 4 θεωρείται γκαντέμικος για τους Ιάπωνες. Στα Ιαπωνικά το 4 (Shi) προφέρεται όπως  και  η λέξη «θάνατος». Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο αριθμός 17 για τους Ιταλούς.

Μπορεί για πολλούς αυτό να θεωρείται υπερβολικό, όμως τέτοιες προκαταλήψεις ανέκαθεν τρομοκρατούσαν πολλούς ανθρώπους που για διάφορους λόγους τις θεωρούν αξιόπιστες και βάσιμες και αυτό δεν θα μπορούσε να μην ληφθεί υπόψη από τις διάφορες αεροπορικές εταιρείες!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: simpleflying.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
7
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!