Καθώς μεγαλώνουμε συναναστρεφόμαστε συνεχώς με διάφορα άτομα που είτε διαλέγουμε να είμαστε μαζί είτε αναγκαζόμαστε να τα φέρνουμε βόλτα για να υπάρχει μια βασική επικοινωνία και συνεννόηση. Συμβουλή: ξεκίνα να διαλέγεις αυτούς που θέλεις να έχεις στη ζωή σου.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Μεγαλώνουμε με πρότυπα και με ιδέες που πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύουν. Πάντα όμως έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας που εντοπίζουμε αυτό που ακριβώς μας παθιάζει και μας αναγεννά και βλέπουμε πόσο διαφορετικό είναι από αυτό που νομίζαμε ότι προτιμάμε. Αυτή η στιγμή της «αναγέννησης» ας το πούμε συνήθως έρχεται μετά από ένα ξέσπασμα ή και τσακωμό. Έτσι, ξεκινάς να αναθεωρείς το τι είσαι, το τι θέλεις και το τι σε εκφράζει. Τότε αυτό το αναζητάς και στα πρόσωπα των ατόμων που συναντάς και αρκετές φορές μένουν γύρο σου. Τι εννοώ; Σκέψου το σαν ένα ξεκαθάρισμα. Αποδομείσαι για λίγο και μετά επιστρέφεις στη βάση σου πιο σταθερός από ποτέ. Βλέπεις αυτά που έχεις, αποφασίζεις τι δεν θέλεις να έχεις οπότε απομακρύνεσαι από αυτό και ξανά γυρνάς στην αφετηρία σου για να αρχίσει ξανά το παιχνίδι.

timesnews.gr

Μην φοβάσαι να αποδεσμευτείς από άτομα που δεν σε καταλαβαίνουν, που σε ξενερώνουν ή που τους ξενερώνεις. Μπορεί, ναι, να χρειαστεί να μείνεις για λίγο μόνος μέχρι να βρεις αυτό το οποίο ψάχνεις αλλά αυτός ο χρόνος μόνο καλό μπορεί να σου προξενήσει. Είναι το διάστημα που βρίσκεις τον εαυτό σου, είναι το διάστημα που παρατηρείς τον εαυτό σου και του χαρίζεις αυτό που πραγματικά θέλει. Έτσι, αρχίζεις να τον καταλαβαίνεις, να τον αγαπάς και να τον σέβεσαι. Οπότε τότε είναι η στιγμή που απαιτείς από τους γύρο σου να τον εκτιμούν και να του φέρονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως εσύ κάνεις.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, περισυλλογής και θρέψης του θετικού σου εγώ είναι και η κατάλληλη ευκαιρία να αποφασίσεις ποιους θες να έχεις δίπλα σου. Με ποιους είσαι ο εαυτός σου χωρίς να υπάρχει στοιχείο ενόχλησης και κυρίως απουσία επικοινωνίας και κατανόησης.

https://www.forwoman.gr/images/2017/ENALLAKTIKA_17-18/art-xoros4.jpg

forwoman.gr

Όσο πιο σύντομα γίνει τόσο το καλύτερο, γιατί ακριβώς ξέρεις ποιος είσαι και πλέον λειτουργείς με μια πιο αυτόνομη, σίγουρη και ως ένα βαθμό ελεύθερη προσωπικότητα. Η ικανοποίηση και η ανακούφιση που θα νιώσεις πετυχαίνοντας αυτό το κατόρθωμα θα είναι μεγάλη, θα είναι τεράστια. Όχι δεν θα φανεί αμέσως και δε θα το δεις εύκολα. Θα έρθει τη στιγμή που δε θα το περιμένεις, σε πράγματα μικρά και απλά. Θα κάθεσαι σε ένα καφενεδάκι με τα άτομα που εσύ επέλεξες και θα το ζεις. Θα το ζεις μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, την κάθε γουλιά του επόμενου καφέ, την κάθε μπουκιά του επόμενου γλυκού.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: storyblok.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!