Βρισκόμαστε λοιπόν, σε ένα σημείο της ζωής μας, που ανακαλύπτουμε ποιους θέλουμε δίπλα μας. Τείνουμε να κρατάμε τα άτομα που θέλουμε και να αφήνουμε αυτούς που δεν μας ταιριάζουν με ανώδυνο τρόπο σαν να είναι μια φυσιολογική διαδικασία «απόπτωσης» (βλέπε σημείωση*) ανθρωπίνων σχέσεων. Δεν είναι ωστόσο πάντα τόσο απλά τα πράγματα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Τι γίνεται όμως με αυτούς που αποφασίσαμε ότι θέλουμε να τους κρατήσουμε αλλά εκείνοι δεν είναι σίγουροι για εμάς;

Τι γίνεται με τους ανθρώπους που λατρεύεις να είσαι κοντά τους αλλά δεν καταλαβαίνεις αν νιώθουν το ίδιο;

Πώς γίνεται τα λόγια κάποιου να σε καθησυχάζουν και την ίδια στιγμή οι πράξεις του να σε συνθλίβουν;

Η απάντηση τόσο κοινή, που μπορεί να γίνει κατανοητή με το πιο απλό παράδειγμα. Είμαστε όλοι πάζλ κομμάτια. Αυτό που θέλουμε δεν είναι πάντα αυτό που μας ταιριάζει και η πορεία προς την κατανόηση της παραπάνω διαπίστωσης είναι οδυνηρή. Το ξέρω, είναι άδικο να είσαι δοσμένος κάπου, να προσπαθείς τα πάντα και να παίρνεις μισοτελειωμένες απόπειρες, κάτι μπορεί και κάτι ίσως. Πρέπει να καταλάβεις κάτι όμως. Δεν μπορείς να αναγκάσεις τον άλλο να νιώσει όπως ή όσο εσύ. Μπορείς όμως να σταματήσεις να πιέζεις καταστάσεις, και να αφήσεις τα πράματα να εξελιχθούν μόνα τους.

Δεν πρόκειται για παραίτηση, ούτε για συμβιβασμό. Είναι απλά αναπόφευκτο.

Γιατί αν το καλοσκεφτείς, κάθε φορά που χαλιέσαι και ασχολείσαι, δημιουργείς ένα φαύλο κύκλο που διαιωνίζει την δυστυχία σου.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι δικοί μου άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να κάνουν όσα εγώ γι’ αυτούς. Δεν είναι θέμα ανταλλάγματος, αλλά για ξεκαθαρίσματος με εμάς και τη συνείδησή μας. Πείτε με απόλυτη, στενόμυαλη κι ό,τι άλλο θέλετε, άλλα οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι καφέδες για να είναι μέτριοι. Όλα ή τίποτα.

*Απόπτωση: Διαδικασία πλήρως ελεγχόμενου και αναγκαίου προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου που γίνεται επειδή τα συγκεκριμένα κύτταρα δεν είναι πλέον χρήσιμα/είναι περιττά. Κατά τη διαδικασία αυτή τα αποπτωτικά κύτταρα δεν προκαλούν πρόβλημα στα γειτονικά τους αφού φαγοκυταρώνονται χωρίς να παρουσιάζουν φλεγμονή.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
18
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!