Πολλοί συγχωριανοί μου ίσως γνωρίζουν το πρόσωπο που απεικονίζεται πιο πάνω. Εάν όχι, ας σας την συστήσω. Η κυρία Στέλλα Ζορπά, διευθύνων πρόσωπο και καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας στο φροντιστήριο Smart Learning, αποτελεί μια από τις καλύτερες, καταξιωμένες καθηγήτριες αγγλικής φιλολογίας στην Κύπρο.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Αποδεικτικό, οι επιτυχίες των μαθητών της αλλά και του φροντιστηρίου της στην Δερύνεια, καθώς και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε συνέδρια και εκπαιδεύσεις του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council), καθιστώντας την σε ψηλό επίπεδο, όσο αφορά την εκπαίδευση καθηγητών, αφού η ίδια αναλαμβάνει την προετοιμασία εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις IELTS και άλλες.

Σε έναν απογευματινό καφέ, αποφασίσαμε να κάνουμε μια αναδρομή στην καριέρα της και να συνοψίσουμε με κάποιες σκέψεις.

Πώς κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με την διδασκαλία και την αγγλική φιλολογία;

Γεννήθηκα στο Λονδίνο. Επομένως τα αγγλικά ήταν η μητρική μου γλώσσα. Μεγαλώνοντας είχα αυτό το προνόμιο, να μιλώ και να γράφω άπταιστα αγγλικά και ένιωθα πολύ όμορφα. Διάβαζα Shakespeare και Jane Austen από μικρή και κατάλαβα πως αυτό ήθελα: να ασχοληθώ με την αγγλική γλώσσα και να κάνω και άλλους να την αγαπήσουν.

Τι πιστεύεις ότι κάνει ένα δάσκαλο να διαπρέπει στο πεδίο της εκπαίδευσης;

Ο δάσκαλος ο κάθε εκπαιδευτής) πρέπει να μην σταματά να εκπαιδεύει τον ίδιο τον εαυτό του. Διαβάζοντας άρθρα, λαμβανοντας μέρος σε σεμινάρια και με αλλους τρόπους μπορεί να είναι ενήμερος για τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαιδευσης. Δεν πρέπει να εφησυχαζεται ότι ξέρει πως να διδάξει. Όλα εξελισσονται και αναβαθμίζονται, έτσι πρέπει να κάνει και ένας σωστός δάσκαλος. Να είναι πάντα up-to-date.

Ποια συναισθήματα σε καταβάλλουν όταν οι μαθητές σου πετυχαίνουν;

Συγκίνηση! Πάντα δακρύζω με τις επιτυχίες των μαθητών μου. Περηφάνεια! Δεν έχει ωραιότερο συναίσθημα. Να σε κάνει περήφανο/η ο μαθητής σου. Να βλέπεις τους κόπους όλων να επιβραβεύονται.

Το φροντιστήριο σου διαπρέπει σε βαθμούς και επιτυχίες. Σε τι νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Έχω δυνατή ομάδα καθηγητών και καλό υλικό (μαθητές). Είναι ο συνδυασμός του καθηγητή και του μαθητή. Όταν υπάρχει χημεία τότε υπάρχει και επιτυχία.

Αν άλλαζες κάτι στον κόσμο της εκπαίδευσης, τι θα ήταν και γιατί;

Θα άλλαζα τους 4 τοίχους στις αίθουσες. Ο μαθητής δεν πρέπει να είναι σε μια αίθουσα με 4 τοίχους. Πρέπει να έχει χώρο, να μπορεί να κινηθεί άνετα και να του δοθεί η ευκαιρία να μάθει πράγματα έξω από την αίθουσα. “Πρέπει να έχει βιώματα. Να δει. Να ταξιδέψει. Εκπαιδευόμαστε όταν είμαστε ελεύθεροι.

Βλέπετε, η κυρία Στέλλα (όπως την αποκαλούν οι περισσότεροι – μαθητές και μη) ξεκίνησε με όραμα να μεταδώσει τις γνώσεις της σε άλλους και να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο στον κόσμο της αγγλικής γλώσσας. Ξεκινώντας από 5 παιδιά, κατάφερε να σχηματίσει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Με σχεδόν 100% επιτυχία των μαθητών ετησίως και μέσα από την δική μου εμπειρία ως μαθητής της (αφού είχα την χαρά να την έχω καθηγήτρια μου στον κόσμο της αγγλικής γλώσσας), μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τον κόπο και την προσπάθεια που έχει καταβάλει για να φέρει τους μαθητές της αλλά και την φήμη του φροντιστηρίου της σε τέτοιο επίπεδο. Της αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι για την προσπάθεια της στην προώθηση της αγγλικής φιλολογίας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!