Ένα από τα αιώνια ερωτήματα: Ποιο είναι καλύτερο κατοικίδιο; Ποιος είναι καλύτερος φίλος; Σκύλος ή Γάτας Γάτα ή Σκύλος; Να το πούμε από τώρα αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να σας λύσει την απορία αλλά ας δούμε τις «διαφορές».

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ας ξεκινήσουμε με το παρεξηγημένο, η γάτα. Αν το συγκρίνουμε με τον σκύλο είναι πιο ανεξάρτητα ζώα. Μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι χωρίς να παθαίνουν κρίση πανικού και όταν γυρνάς δεν κάνουν το γύρω του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας, της βεράντας και της ταράτσας του γείτονα από την χαρά τους. Η γάτα θα πάρει τον χρόνο της, θα τεντωθεί και θα έρθει σιγά σιγά πάνω σου για να την χαϊδέψεις μέχρι να νιώσουν ότι πήραν αρκετή στοργή για σήμερα.

ygeiamou.gr

Μια ακόμα διαφορά που έχουν οι γάτες με τους σκύλους είναι στο φαΐ. Θα έχεις φτιάξει στην γάτα σολομό τσιγαρισμένο με κρεμμύδι εισαγωγής από την Ελβετία γιατί το ντόπιο της αφήνει μια πικρή υπόγευση, σβησμένος με κρασί merlot του 1962 και σάλτσα α λα κρεμ και θα το σκεφτεί αν θα φάει γιατί η κρέμα γάλακτος δεν ήταν με 22% λιπαρά. Ο σκύλος όμως είναι αλλιώς. Θα πέσει κάτω χαλασμένη φέτα που έχεις από την πρωτοχρονιά και θα κάνει εκατοστάρι μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα από τον καναπέ στην κουζίνα για να το φάει πριν την μαζέψεις για να την πετάξεις.

zooplus.gr

Άλλη μια διαφορά υπάρχει όταν γνωρίζουν άλλους ανθρώπους. Ο σκύλος θα δει κάποιον που θα μπει στο σπίτι πρώτη φορά για μισή ώρα και αυτή τη μισή ώρα θα μείνει στο πλευρό του να περιμένει χάδια, αγνοώντας εσένα που τον χαϊδεύεις καθημερινά. Ενώ η γάτα δεν αλλάζει έτσι εύκολα στρατόπεδα. Εσύ την ταΐζεις, εσύ την ποτίζεις, εσύ την φροντίζεις και το ξέρει αυτό. Αν έρθει ένα άτομο που δεν τον γνωρίζει καλά ή δεν τον έχει δει ποτέ θα ρίξει μια ματιά, θα τον σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω και μετά μπορεί να αφήσει να την χαϊδέψουν για μισό λεπτό. Την υπόλοιπη ώρα θα κοιμάται στην μεριά της, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε εμάς μας αφήνουν να τις χαϊδεύουμε πολύ εκτός κι αν έχουν όρεξη.

nestlenoiazomai.gr

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο ζώων αλλά αυτό που είναι κοινό είναι ότι αν δεθούν με ένα άτομο θα δώσουν όλη τους την αγάπη και θα το προστατεύουν όσο και όπως μπορούν. Ο σκύλος θα ρίξει τον εαυτό του σε κίνδυνο για να τον αποφύγεις εσύ όπως βλέπουμε και με τα σκυλιά του στρατού. Θα σε προστατέψει ακόμα κι αν δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά στα δικά του μάτια θα υπάρχει. Για παράδειγμα όταν θα κάνεις μπάνιο στην μπανιέρα. Τα σκυλιά δεν τρελαίνονται να κάνουν μπάνιο, όπως και οι γάτες, και μπορει να πιστεύουν ότι κινδυνεύεις επειδή σε βλέπουν σε μια μπανιέρα γεμάτη με νερό. Έξυπνα ζώα τα σκυλιά αλλά κάποιες φορές όχι και τόσο.

Κάθε ζωάκι είναι διαφορετικό. Όμως αυτό που είναι σίγουρο είτε μιλάμε για σκύλο είτε για γάτα, αν πάρεις κατοικίδιο και τους δώσεις λίγη αγάπη θα πάρεις πίσω πολύ περισσότερη.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: tsemperlidou.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!