Όντας λάτρης των μύθων και των θρύλων, οφείλω να ομολογήσω ότι «θαύμαζα» τη φήμη που είχε αποκτήσει ο Πάμπλο Εσκομπάρ, από τα κατορθώματά του. Μη μου πεις δεν έχεις ακούσει ποτέ γι’ αυτόν, επειδή θα είναι σίγουρα ψέμα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ποιος ήταν όμως ο Πάμπλο Εσκομπάρ; Ο Πάμπλο  Εμίλιο Γαβιρίλια  Εσκομπάρ γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1949, στο Ριονέγκρο της Κολομβίας. Το 1976 παντρεύτηκε τη Μαρία Βικτόρια Χενάο και απέκτησαν δύο παιδιά τον Χουάν Πάμπλο και την Εμμανουέλα. Είναι γνωστός ως ο βαρόνος της κοκαΐνης, αφού ήλεγχε πάνω από το 70% του εμπορίου της και ηγέτης του περίφημου Καρτέλ του Μεντεγίν.

Υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη (βλέπε ανακήρυξη από το περιοδικό Forbes το 1989, ως έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 9 δις. δολαρίων). Το 1982 ξεκίνησε να ασχολείται  με την πολιτική. Λόγω όμως του μεγάλου αριθμού των απαγωγών και δολοφονιών που διέπραττε το Καρτέλ του Μεντεγίν σε βάρος, πολιτικών με αντίθετες πεποιθήσεις με τον αρχηγό του, ο Εσκομπάρ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την πολιτική.

Μετά από πολλά εντάλματα και επιχειρήσεις σύλληψης, ο Εσκομπάρ πεθαίνει από πυροβολισμό αστυνομικού στις 2  Δεκεμβρίου 1993 σε παγίδα που του έστησαν στο Μεδεγίν, αφού τον εντόπισαν από το ραδιόφωνο του.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια γεγονότα που είναι άξια αναφοράς για να αντιληφθεί κάποιος τόσο το χαρακτήρα, όσο και τη ζωή του Εσκομπάρ.

ΦΑΝ ΦΑΚΤ 1: Ο Κολομβιανός εγκληματίας προσφέρθηκε να ξεπληρώσει το χρέος της Κολομβίας (τότε ανερχόταν στα 10 δις. δολάρια). Αυτό δεν θα το έκανε βέβαια χωρίς συμφέρον. Ήθελε να κερδίσει την εύνοια της κυβέρνησης ούτως ώστε να αλλάξει ο νόμος και οι καταζητούμενοι να δικάζονται και να φυλακίζονται στην Κολομβία και όχι στις ΗΠΑ γιατί όπως ισχυριζόταν «Καλύτερα ένας θάνατος στην Κολομβία, παρά ένα κελί στις ΗΠΑ»

ΦΑΝ ΦΑΚΤ 2: Ένα βράδυ που ο Εσκομπάρ και η οικογένειά του κρύβονταν στα βουνά για να μην τους συλλάβουν, η κόρη του κρύωσε και αυτός για να τη ζεστάνει έκαψε 2 εκ. δολάρια.

ΦΑΝ ΦΑΚΤ 3: 500 εκ. δολάρια από τα λεφτά του Εσκομπάρ που φυλάγονταν σε αποθήκες, καταστρέφονταν γιατί τα έτρωγαν οι ποντικοί, ενώ σπαταλούσε περίπου 3 000 χιλιάδες ευρώ σε για λαστιχάκια για να κρατάει τα λεφτά του στοιχισμένα σε δεσμίδες. Ψυχαναγκαστικός θα έλεγα!

ΦΑΝ ΦΑΚΤ 4: Δέχτηκε να φυλακιστεί σε προσπάθειά του να αποφύγει την έκδοση του στις ΗΠΑ αλλά σε… ΔΙΚΗ του ιδιόκτητη φυλακή. Πρόκειται για την πολυτελή «La Catedral». Εννοείται πως η δράση του δε σταμάτησε στη φυλακή, ενώ σε επιχείρηση μεταφοράς του σε κανονική φυλακή απέδρασε.

ΦΑΝ ΦΑΚΤ 5: Με τα λεφτά που εισέπραττε από τις παράνομες δραστηριότητές του  κατάφερε να χτίσει σχολεία, γήπεδα, νοσοκομεία γι’ αυτό και ο φτωχός κόσμος της Κολομβίας τον λάτρευε και του απέδιδε τον τίτλο του Ρομπέν των Δασών.

Δεν πρόκειται να αγιοποιήσουμε έναν εγκληματία, απλώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την ανατρεπτική ζωή του, γεμάτη μυστήρια, δολοπλοκίες, ναρκωτικά αλλά και… λεφτά! Πάμπλο Εσκομπάρ ένα αμφιλεγόμενο όνομα, που έγραψε ιστορία, για τους δικούς του λόγους!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
4
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!