Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και γίνεται ακόμη πιο ωραία αν τις ζεις! Τι γίνεται όμως με αυτή την καθόλου αμελητέα ομάδα ανθρώπων που φοβάται να τις γευτεί; Σκέφτομαι αυτούς που πάντα φοβούνται και ποτέ δε ρισκάρουν. Αυτούς που θα προτιμήσουν την εύκολη οδό, θα πουν αμέσως “Όχι”, “Δε θέλω”, “Δεν μπορώ” “Δεν θα τα καταφέρω” ακόμη και αν το είναι τους φωνάζει ακριβώς τα αντίθετα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Τι σοι πραμα είναι όμως αυτός ο άνθρωπος, να εύχεται καθημερινά για τα μεγάλα και όταν πραγματικά συμβαίνουν κάτι να τον κρατάει πίσω. Ανασφάλεια, συντηρητισμός, κούραση, άγχη, υποχρεώσεις, ρουτίνα, παιδιά, χρήμα… όπως θες πεστο. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο μέσος Κυπραίος φοβάται να τολμήσει. Ένας διαρκής αγώνας με τα ίδια του τα θέλω. Τα “πρέπει” πάντα να “νικούν” τα θέλω. Και έτσι το ΟΧΙ είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να πάρει κανείς για να νιώθει ασφαλής, μήπως και έρθει αντιμέτωπος μετην αποτυχία, τον κίνδυνο. Και ύστερα γυρίζει πίσω σπίτι του κενός, ρουτινιασμένος να μετανιώνει για όσα ΔΕΝ έκανε. Είναι πιο εύκολο βέβαια να απαλλάσσεσαι ευθυνών, παρά να αναλαμβάνεις μια νέα δοκιμασία με άγνωστο προορισμό. Λες απλά ΟΧΙ και δε θα σκοτιστείς, δε θα κουραστείς, δε θα αγχωθείς για κάτι που είναι έξω απ´ τα νερά σου. Αύριο … αύριο … αύριο… Σήμερα ποτέ! Εγκλωβισμένος λοιπόν στις ιδιες σου τις αποφάσεις μεμψιμοιρείς για ό,τι απέφυγες να δοκιμάσεις, για ό,τι θα μπορούσες να ζήσεις και ΔΕΝ έζησες.

Σκέφτηκες ποτέ το τι θα συνέβαινε αν τολμούσες; Αν έλεγες ναι;

Με το να λες ΟΧΙ ίσως αποκλείεις τον εαυτό σου από τη μαγεία ενός ΝΑΙ και από τα ωραία που μπορεί να έκρυβε το νέο ταξίδι. Και αν το ΝΑΙ σε έκανε πραγματικά ευτυχισμένο; Θα το αντάλλαζες με εκείνο το “εύκολο” ΟΧΙ;

Κάποιος είπε πως με τα “ΟΧΙ” κτίζονται οι μεγάλες καριέρες. Ναι, αλλά με τα ΝΑΙ μπορεί να κτίστηκαν ακόμη πιο μεγάλες! Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στη ζωή. Ναι μεν τα ΟΧΙ συχνά μας προστατεύουν, σαν ένα δίχτυ ασφαλείας που τοποθετούμε γύρω μας, μα οι εμπειρίες που θα γευτεί κανείς με τα ΝΑΙ ίσως τον απογειώσουν.


Magic happens when you step out of your comfort zone.


Ναι στον έρωτα λοιπόν.

Ναι στις συγκινήσεις.

Ναι στις δοκιμασίες.

Ναι στα λάθη.

Ναι στα πάθη.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Κι ας καούμε. Σίγουρα κάποια αξία θα’ χει κι αυτό!

Υ.Γ: Αφιερωμένο σε όλους αυτούς όσοι τολμούν με κάθε κόστος.

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
48
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!