Η ζωή θέλει δύναμη, αλλά και η δύναμη είναι ζωή. Για τον Νίτσε, η θέληση για δύναμη είναι η μόνη δύναμη πάνω στη γη, αυτή που κινεί όλα τα όντα και τα κάνει να αλληλοσυγκρούονται, να συνδυάζονται, να ενώνονται, να ανακατεύονται χωρίς σταματημό. Συγκεκριμένα έχει αναφέρει «η ζωή είναι κατ’ ουσίαν ιδιοποίηση, παράβλαψη, καθυπόταξη του ξένου και του ανίσχυρου, καταπίεση, σκληρότητα, εκμετάλλευση… δηλαδή θέληση για δύναμη».

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουμε την ίδια δύναμη, αλλά όλοι έχουμε. Ο άνθρωπος είναι ένα ον που είναι το ανώτερο στη φύση και έχει τη μεγαλύτερη εξουσία σε αυτήν. Η ισχυρότερη θέληση για δύναμη είναι η πνευματική. Δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι σωματικά, γιατί αυτό με τα χρόνια αλλάζει, αλλοιώνεται. Η ψυχή, το πνεύμα είναι που θα σε συντροφεύουν σε όλη τη πορεία της ζωής σου και με αυτή θα πορεύεσαι. Όσο πιο πολύ τη «γυμνάσεις» τόσο πιο δυνατή θα γίνει.  Νομίζω πως πέσαμε από την αρχή στα βαθιά, αλλά κάποιες φορές αυτό είναι καλό, γιατί μας δίνει τροφή για σκέψη και αυτό θέλω να κάνω και εγώ τώρα.

Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι έχεις φτάσει στα όρια σου; Πόσες φορές λες φτάνει, δε πάει άλλο, τα παρατάω; Αλλά πάντα συνεχίζεις, συνεχίζεις όλο και πιο δυνατός και στο τέλος τα καταφέρνεις, έστω και με δυσκολίες, έστω και με κάποιες απώλειες. Δε μπορούμε να τα έχουμε όμως όλα δικά μας, σωστά; Έχεις τα φιλαράκια σου, την οικογένεια σου, το άτομο που μοιράζεσαι την ζωή σου και σου δίνουν δύναμη, αυτό το «σπρώξιμο» που όλοι χρειαζόμαστε κάποιες φορές όταν βαλτώνουμε, όταν δε ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.

pixabay.com

Μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μια ενέργεια διαφορετική, που είναι ενεργητικοί. Τους ξεχειλίζει τόση δύναμη που σου δίνουν από τη δική τους απλόχερα. Με δυο λόγια, με δυο κινήσεις..τσουπ σε έχουν φέρει στο δρόμο τους, να μην τα παρατάς ποτέ! Και σκέψου… ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει για κάποιο λόγο! Μέσα από την ίδια τη ζωή μαθαίνουμε τον εαυτό μας, το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και τις δυνάμεις μας.

Γίνε αυτός που θα ξεχωρίζει από το πλήθος, γίνε αυτός που αγαπάς εσύ! Κάνε πράγματα… μεγάλα πράγματα, που θα θυμάσαι μετά από χρόνια και θα είσαι περήφανος για εσένα. Σπάνια ακούμε να είναι κάποιος περήφανος για τον εαυτό του, συνήθως είμαστε περήφανοι για τους άλλους. Τα «μεγάλα πράγματα» διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως και η δύναμη τους. Για αυτό πρέπει να είμαστε περήφανοι κάθε μέρα για εμάς τους ίδιους, ακόμα και για τις πολύ απλές, μικρές ενέργειες μας.

Η συναισθηματική ωριμότητα σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος γνωρίζοντας ότι η ζωή δεν είναι τέλεια και ούτε πρέπει να είναι, γιατί θα είναι βαρετή. Έρχεται από τα μαθήματα της ζωής, όταν προχωράμε μπροστά, προσαρμοζόμαστε στη ζωή και συνηθίζουμε τους ρυθμούς της. Πρέπει  να αφιερώσεις χρόνο… πραγματικό χρόνο σε εσένα, τον εαυτό σου, να σε μάθεις και να καταλάβεις τη δύναμη σου.

Πολέμα με αποφασιστικότητα, αγκάλιασε, αποδέξου τη ζωή και ζήστην με πάθος, με ένταση και φλόγα. Χάσε μια μάχη, αλλά νίκα τον πόλεμο! Η ζωή σου σου ανήκει και είναι μικρή για να είναι ασήμαντη!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pixabay.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
25
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
15
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!