Είσαι μαμά; Τότε σίγουρα υπήρξαν φορές που έφτασες στα όρια του παραλογισμού. Μην ανησυχείς όμως, δεν είσαι μόνη! Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ίσως η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου! Και σίγουρα δεν το αντιμετωπίζουμε όλες το ίδιο.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Τις περισσότερες όμως φορές είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μια μαμά μέσα σε μια μέρα. Η καθημερινότητα της κάθε μιας διαφέρει, όλες όμως έχουν στη βάση τους μια ρουτίνα, η οποία επαναλαμβάνεται επί καθημερινής σχεδόν βάσεως.

Ο πόλεμος μιας μητέρας με το ρολόι, ξεκινά με το πρώτο άνοιγμα των βλεφάρων της, το ρολόι έχει μόνο 24 ώρες κι αυτή είναι τόσα πολλά τα πράγματα που έχει να κάνει…  Πρέπει όμως πρώτα να βρει τη δύναμη να αφήσει το κρεβάτι, να ετοιμάσει πρόγευμα, να ξυπνήσει τα παιδιά, να τα ετοιμάσει και να τα πάει στο σχολείο. Στα ενδιάμεσα όμως, πρέπει και η ίδια να ετοιμαστεί για τη δουλειά. Οι ώρες της δουλειάς ίσως να είναι ώρες ξεκούρασης γι’ αυτήν, έτσι φροντίζει όσο περνά από το χέρι της, να τις περνά όσο το δυνατό πιο ήρεμα.

Με το που μπαίνει στο αυτοκίνητο για την επιστροφή στο σπίτι, αρχίζει πάλι το τρέξιμο.. Πρέπει να πάρει τα παιδιά απ’ το σχολείο ή απ’ τη γιαγιά. Αχ!

Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η γιαγιά μερικές φορές γιατί σ’ αυτή την περίπτωση τα παιδιά θα έχουν σίγουρα αλλάξει ρούχα και θα έχουν τουλάχιστο φάει ή ακόμα καλύτερα, θα έχουν ρίξει και μια ματιά στα μαθήματά τους. Αλλιώς, θα πρέπει να πάνε στο σπίτι, να αλλάξουν ρούχα και να φάνε κάτι που θα ετοιμάσει η μαμά εκείνη τη στιγμή ή κάτι που θα το έχει ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ.

Και τώρα ξανά στο αυτοκίνητο για το φροντιστήριο, ξένες γλώσσες τη μια, υπολογιστές την άλλη και άθλημα σχεδόν κάθε μέρα, αν προκύψει και κανένας οδοντίατρος.. ας τα! Όλη μέρα στους δρόμους! Μέσα σε αυτές τις διαδρομές βέβαια πρέπει να προσθέσουμε κι αυτή για τα ψώνια και σε καμία περίπτωση να μην ξεχάσουμε το γάλα και το ψωμί, γιατί ο μπαμπάς είναι κουρασμένος και δεν μπορεί κατά την επιστροφή του από τη δουλειά να περάσει από το φούρνο.

Κι εκεί που αρχίζει να νυχτώνει, μαζεύονται όλοι στο σπίτι. Τώρα η μαμά πρέπει  να περιποιηθεί και τον μπαμπά και τα παιδιά. Ο μπαμπάς ζητά ένα καφέ απ’ τα χεράκια την μαμάς για να ξεκουραστεί ενώ τα παιδιά επιζητούν τη προσοχή της με διάφορους τρόπους. Αν είναι μικρά τσιρίζουν για να παίξουν, αν είναι λίγο μεγαλύτερα της φωνάζουν για να δουν μαζί τα μαθήματά τους.

Ακολουθεί το μπάνιο όπου για τα μικρά είναι μια ιερή τελετουργία, την οποία αναλαμβάνει 100% η μαμά. Σειρά έχει το φαγητό. Πω πω! Πότε πρόλαβε να ετοιμάσει φαγητό;  Κλεφτός χρόνος από δω κι από κει. Ετοιμάζει το τραπέζι, ταΐζει το μικρό, μαζεύει το τραπέζι και βάζει τα παιδιά για ύπνο. Η επιστροφή στη κουζίνα επιβάλλεται για συμμάζεμα και ετοιμασία του γεύματος της επόμενης μέρας.

Μέσα σ’ όλα αυτά όμως βρήκε χρόνο για να βάλει πλυντήριο αλλά και να σιδερώσει! Α! και το Σάββατο το απόγευμα όπου ένα από τα παιδιά έχει πάρτι, αυτή θα πάει να αγοράσει δώρο κι αν χρειαστεί θα συνοδεύσει και το παιδί στο πάρτι, αφού πρώτα ξόδεψε όλες της τις δυνάμεις στο πρωινό καθάρισμα του σπιτιού!

Μήπως έχει ξεχάσει κάτι;

Μάλλον τον εαυτό της, ξέχασε ότι είναι γυναίκα, ότι πρέπει να αφιερώσει και γι’ αυτή λίγο χρόνο και να πάψει να τα κάνει όλα στα γρήγορα και στα κλεφτά. Εκτός βέβαια κι αν ο σύζυγός της συμμετέχει κι αυτός σε όλες τις πιο πάνω διαδικασίες.

Τα κάνει όμως έτσι γιατί η ίδια νιώθει ευτυχισμένη με το να φροντίζει την οικογένειά της αρκεί να πάρει μια αγκαλιά και δυο φιλιά απ’ τα παιδιά της!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!