Έτσι είμαι… και αν σου αρέσει (υπονοείται). Έτσι είμαι… και δεν άλλάζω (υπονοείται). Έτσι είμαι… και δε με νοιαζει αυτό που λες.  Well, guess what… So am I…not!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Θυμάμαι την τελευταία φορά σε μια συζήτηση που εξηγούσα με επιχειρήματα έναν όχι πολύ σωστό τρόπο χειρισμού μιας κατάστασης και όταν λίγο στριμώχτηκαν τα πράγματα βγήκε αυτό το «Έτσι είμαι».

Είναι μια απάντηση άμυνας, υπεκφυγής και μια απάντηση που ο άλλος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων / πραξεών του, ζητώντας ταυτόχρονα αποδοχή.

Ένιωσα την ανάγκη να ξετυλίξω λίγο αυτό το κουβάρι.

Το «έτσι είμαι», δηλώνει μια κατάσταση, μια στασιμότητα. Πάει κόντρα στην εξέλιξη και την βελτίωση. Ταυτόχρονα δηλώνει και μια παραίτηση. Δεν θέλω να βελτιωθώ, δεν θελω να εξελιχθώ, δεν θέλω καν να προσπαθήσω. Φαντάζει δυνατός αυτός που το λέει και σα να έχει κατακτήσει την αυτοαποδοχή, ωστόσο μια πιο προσεκτική παρατήρηση, ίσως μας αλλάξει γνώμη.

Αμελείται το γεγονός, ότι ο άνθρωπος αν μη τι άλλο μόνο στάσιμος δεν είναι, αλλάζει μέρα με τη μέρα και εξελίσσεται. Αν εγώ «έτσι είμαι» δε θα προσαρμοστώ σε καμία νέα συνθήκη. Η ζωή θα προχωράει και εγώ θα είμαι έτσι, κολλημένος όπως είμαι τώρα. Δε θα ακολουθώ.

Επιπλέον, το έτσι είμαι μπλοκάρει από το να προσπαθήσουμε κάτι καινούριο ή να δούμε μια νέα οπτική. Αν πχ. εγώ νομίζω ότι είμαι ψεύτης επειδή μια φορά είπα ψέματα, σημαίνει ότι έτσι είμαι; Ψεύτης; Πώς μπορώ από ένα γεγονός ή άτυχη στιγμή, να βγάζω συμπέρασμα για όλη μου την προσωπικότητα; Και αν έτσι είμαι, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να αλλάξω; Δεν μπορώ να μετανιώσω; Δεν μπορώ να ελπίζω σε ένα καλύτερο βελτιωμένο εαυτό;

Καλοί μου άνθρωποι, έτσι είμαστε όλοι.. μην αμύνεστε και μην αντιστέκεστε στο άγνωστο. Ο άνθρωπος που είναι ευέλικτος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ευτυχίσει. Ο άνθρωπος με στηλωμένα πόδια ταλαιπωρείται. Σκεφτείτε το δέντρο που περνάει ο αέρας και το τσακίζει και σκεφτείτε και το ευέλικτο καλάμι που περνάει ο αέρας και απλά λυγίζει και δε σπάει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να θυμίσω ένα τραγούδι:

«Έτσι είμαι εγώ, και δεν μπορώ και ούτε και θέλω να αλλάξω!»

Το μυστικό κρύβεται στο ούτε και θέλω να αλλάξω!

Να σκεφτείτε πως αν βρεθείτε ποτέ αντιμέτωποι με το «έτσι είμαι» έχετε απέναντι σας έναν άνθρωπο που έχει βολευτεί και δε θέλει να αλλάξει. Και οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο όταν οι ίδιοι θέλουν και όχι επειδή τους το ζητάνε οι άλλοι.

Κι εγώ τότε… μάλλιασα με τα επιχειρήματά μου, μα αφού δεν ήθελε; Έμεινε η κατάσταση όπως ήταν!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
30
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!