Ο κόσμος θα ήταν σίγουρα καλύτερος αν ο κάθε ένας από έμας “έριχνε”…. ένα βλέμμα προς τα μέσα του…, μια εσωτερική ματιά προς τα εσώψυχα του εαυτού του…. Και όχι μόνο ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αλλά ο καθένας μας θα πορευόταν εύκολα προς την προσωπική του ευτυχία και ηρεμία!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Αυτό το… “βλέμμα” προς τον εαυτό μας και η εξονυχιστική και χωρίς φραγμούς ανάλυση του χαρακτήρα μας ονομάζεται Αυτογνωσία… Αυτογνωσία λοιπόν …. “είναι η Γνώση του Εαυτού, δηλαδή η αναγνώριση και η σπουδή των δυνατοτήτων, των ταλέντων, των ελλείψεων και των υπερβολών του εαυτού μας.” Η Αυτογνωσία όταν είναι ειλικρινής και αυθεντική αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την βελτίωση του κάθε ανθρώπου.

Ο κόσμος θα ήταν σίγουρα πιο αγνός, αν είχαμε όλοι Αυτογνωσία . Όταν συμβαίνουν διάφορα προβλήματα και παρεξηγήσεις στην καθημερινότητα μας, οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε να βρούμε ποιος έφταιξε, να κρίνουμε, να αποδώσουμε ευθύνες στους άλλους…να κατηγορήσουμε τους άλλους. Γινόμαστε κακοί και επιπληκτικοί.. Οπωσδήποτε ξεχνάμε να δούμε τον εαυτό μας. Ολότελα αφήνουμε την πάρτυ μας απ’ έξω, δε βλέπουμε τον εαυτό μας, μόνο το φταίξιμο των άλλων. Αυτό φυσικά είναι λάθος αφού η αναγνώριση και μόνο του λάθους μας βελτιώνει τον χαρακτήρα μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Στους περισσότερους ανθρώπους λείπει αυτή η…. “Αυτογνωσία”… Λείπει από τους περισσότερους από εμάς ώστε να μας βοηθήσει να αλλάξουμε, και να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Όταν έχουμε Αυτογνωσία, ξέρουμε ακριβώς τα προτερήματα και τα ελαττώματα μας, τα καλά και τα κακά μας, και δουλεύοντας αυτά τα.. κακά μας, τα μειώνουμε και τα εκμηδενίζουμε. Οι ελλείψεις και οι υπερβολές μας είναι αυτές που κατά κύριο λόγο κατευθύνουν τις επιθυμίες μας, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη δράση μας μέσα στην καθημερινότητα.

Κατευθύνουν τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας και με τον Θεό.

Σίγουρα ο χαρακτήρας και οι συνήθειες κάθε ανθρώπου δεν αλλάζουν εύκολα, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις δεν αλλάζουν ποτέ…

Μπορούμε όμως, ο καθένας από μας, κάνοντας την αυτοκριτική του, έχοντας ειλικρινή Αυτογνωσία και αντικειμενική εικόνα του εαυτού του, να αλλάξουμε κάποια αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα και των ενεργειών μας… Αυτό μας οδηγεί στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, χωρίς κακίες και σκέψεις, μας οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή και σε μια έστω καλύτερη εκδοχή μας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!