Το μόνο που πραγματικά υπάρχει είναι το παρόν. Ό,τι και να κουβαλάμε από το παρελθόν μας, όσο κι αν θεωρούμε ότι έχει διαμορφώσει το παρόν μας, το παρόν μας είναι το μοναδικό που πραγματικά υπάρχει… εδώ και τώρα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Το να ζούμε στο παρόν συχνά δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Απασχολούμε το μυαλό μας και την καρδιά μας με έγνοιες, ανησυχίες, άγχη για το μέλλον ή με πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαύσει το μοναδικό διαθέσιμο παρόν.

Για να ζήσουμε ένα μέλλον πιο κοντά σε αυτό που ιδανικά θέλουμε, έχουμε και μπορούμε να επηρεάσουμε μόνο το παρόν μας. Φυσικά και θέτουμε μελλοντικούς στόχους και στο εδώ και τώρα βρίσκουμε τρόπους να προσπεράσουμε τα όποια εμπόδια και να χτίσουμε το όνειρό μας. Θυμηθείτε πώς το «θα είμαι ευτυχισμένος όταν…» στερεί την ευτυχία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το στόχο. Επιπλέον, οι στόχοι είναι για να πιάνονται και να έρχονται άλλοι στόχοι.

Είμαι ευτυχισμένος τώρα γιατί κατευθύνομαι προς το στόχο μου. Είμαι ευτυχισμένος στο εδώ και τώρα μου, γιατί το παρελθόν έχει φύγει και το μέλλον δεν έχει έρθει. Στο εδώ και τώρα μου, ζω και υπάρχω. Στο εδώ και τώρα μου, αναπνέω.

Το να ζούμε στο παρόν, δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο υπάρχουν τεχνικές συνειδητότητας Mindfulness όπως λέγονται για να εξασκηθούμε και να ζούμε περισσότερο στο παρόν μας, για να έχουμε ένα μέλλον πιο επιθυμητό.

Συνήθως το μυαλό μας τρέχει, ωστόσο κάνοντας μια παύση και δίνοντας προσοχή στην αναπνοή μας για μερικά λεπτά μας και στο περιβάλλον που βρισκόμαστε, καταφέρνουμε να επανερχόμαστε στο παρόν.

Αν θέλουμε το μέλλον μας να είναι διαφορετικό από το παρόν μας, πρέπει να φροντίσουμε το παρόν μας. Να παρατηρούμε τη στιγμή και πόσο απομακρυνόμαστε από το παρόν (με έγνοιες, αγχη, σκεψεις κλπ) και να μας επαναφέρουμε στο εδώ και τώρα.

Είναι πλούσιο το παρόν. Είναι εδώ και τώρα. Και τώρα… και τώρα… και τώρα….

Άδραξε την ευκαιρία και γίνε πλούσιος!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: i2.wp.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!