Να ‘τανε μόνο 10 αυτά που δεν γνωρίζουμε για τα ζώα; Εδώ δεν γνωρίζουμε καλά καλά τους εαυτούς μας. Κάθε δημιούργημα της φύσης και κάθε ζωντανός οργανισμός λειτουργεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μελετώντας τα χρόνο με το χρόνο διαπιστώνουμε όλο και περισσότερα στοιχεία. Πολλά από αυτά είναι περίεργα και αξιοθαύμαστα. Ας δούμε 10 από αυτά που ξεχώρισα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

1.Τα άγρια δελφίνια φωνάζουν το ένα το άλλο με ονόματα.

Επιπλέον, όταν κοιμούνται μόνο ο μισός τους εγκέφαλος “πάει για ύπνο”, για να παραμένει σε εγρήγορση ούτως ώστε να ανεβεί στην επιφάνεια για ανάσα, και πάντα κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό. Το γεγονός όμως να απευθύνονται μεταξύ τους με ονόματα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Αναρωτιέμαι αν έχουν και παρατσούκλια!

https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2013/09/09/dolphins.jpg

i1.prth.gr

2.Οι θαλάσσιες ενυδρίδες κρατούν “χεριές” όταν κοιμούνται.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το κάνουν αυτό για να μην απομακρύνονται η μια από την άλλη. “Αφού στη γη δεν πατάμε, κράτησε μου το χέρι και πάμε, εγώ δίπλα σου θα ‘μαι όσο θα ‘σαι κι εσύ”. Πόσο ρομαντικό!

3.Οι φάλαινες φυσητήρες είναι τα πιο βροντόφωνα ζώα.

Αυτό το είδος φάλαινας παράγει ήχους μέχρι και 230 ντεσιμπέλ. Για να κατανοήσουμε το πόσο θορυβώδεις μπορεί να είναι αυτοί οι ήχοι, μπορούμε να πούμε πως ένα αεροπλάνο κατά την απογείωσή του φτάνει μέχρι τα 150 ντεσιμπέλ.

4.Η καρδιά ενός κολιμπριού χτυπά (hummingbird) μέχρι και 1260 φορές το λεπτό.

Με λίγα λόγια χτυπά περίπου 12 φορές γρηγορότερα από έναν άνθρωπο. Δεν συγκρίνεται σε καμιά περίπτωση με την μπλε φάλαινα, το ζώο με τη μεγαλύτερη καρδιά, που όταν καταδύεται ελαττώνει τους χτύπους της σε 2 με 4 κάθε λεπτό!

5.Τα φλαμίνγκο γίνονται ροζ επειδή τρώνε τεράστιες ποσότητες γαρίδας.

Επιπλέον, για να γίνει εφικτό το φιλτράρισμα του φαγητού τους, μιας και μαζί με την τροφή τους εισχωρεί λάσπη και νερό, πρέπει να τρώνε με το κεφάλι ανάποδα. Poor flamingo!

myjourney.world

6.Ο εγκέφαλος της κατσαρίδας βρίσκεται μέσα στο σώμα της.

Με λίγα λόγια, ακόμα και αν της κόψεις το κεφάλι αυτή θα συνεχίσει να ζει και να κινείται στο χώρο, μέχρι που τελικά θα πεθάνει από την πείνα, αφού δε θα έχει πλέον στόμα για να τραφεί. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που κατάφεραν να επιβιώσουν από τα πάντα!

7.Οι βάτραχοι έχουν όραση 360°.

Τα μάτια τους είναι τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο που μπορούν να δουν τα πάντα γύρω τους. Αυτό το κάνουν ακόμα και όταν κοιμούνται, αφού “ξεραίνονται” με τα μάτια ανοιχτά. Μου φαίνεται πως εξελίχθηκαν έτσι για να τρώνε μύγες ακόμα και στον ύπνο τους!

awakengr.com

8.Ένα είδος μέδουσας είναι αθάνατο.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Αν και για την ακρίβεια μπορεί να μην είναι ακριβώς αθάνατο αυτό το είδος δεν έχει μέγιστο προσδόκιμο ζωής. Αυτό το είδος μέδουσας όταν φτάσει σε σεξουαλική ωριμότητα ξεκινά μια διαδικασία επαναφοράς του σε σεξουαλικά ανώριμο. Γίνεται με λίγα λόγια ξανά “παιδί” και θεωρητικά μπορεί να επαναλαμβάνει αυτή τη διαδικασία για πάντα.

9.Ένα σαλιγκάρι μπορεί να κοιμηθεί μέχρι και 3 χρόνια.

Στην πραγματικότητα τα σαλιγκάρια κοιμούνται όποτε γουστάρουν. Δεν έχουν, δηλαδή, κάποιες σταθερές ώρες της μέρας ή της νύχτας που να κάνουν νάνι, παρά μόνο όταν αυτά αισθάνονται κουρασμένα. Παρόλα αυτά, μερικά είδη που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν για μέχρι και 3 συνεχόμενα χρόνια.

koinignomi.gr

10.Οι αγελάδες έχουν διαλέκτους.

Δεν είναι όλα τα “μου” τα ίδια! Ανάλογα με το που μεγαλώνουν έχουν και την ιδιαίτερη διάλεκτο. Επιπλέον, οι αγελάδες μπορούν να κοιμηθούν και στέκοντας. Μόνο, όμως, όταν ξαπλώνουν μπορούν να δουν όνειρα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
9
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!