Ενώ το tie dye έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες την εποχή των χίπηδων, στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος του αμερικάνικου πολιτισμού από τη δεκαετία του 1920. Τα 60’s είναι φυσικά ως γνωστόν, η δεκαετία του tie dye. Οι χίπηδες ήταν αυτοί που έδωσαν νόημα στη τάση αυτή. Μια κουλτούρα που λαχταρούσε να ξεφεύγει από τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες της δεκαετίας του 1960, γι’ αυτό και το tie dye χρησίμεψε ως ένας απλός και φθηνός τρόπος έκφρασης της δημιουργικότητας τους.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Μέχρι και σήμερα οι χίπηδες αποτελούν έμπνευση για τον πολιτισμό και για πολλούς καλλιτέχνες στον χώρο της μόδας, της μουσικής, του κινηματογράφου αλλά και της μαγειρικής. Όταν μεγάλα αστέρια όπως η Janis Joplin και ο Jerry Garcia άρχισαν να φορούν το tie dye, η νεολαία της Αμερικής δεν άργησε να επηρεαστεί θετικά από την τάση.

groovyhistory.com

Καθώς η μόδα είναι ένας κύκλος και οι τάσεις τείνουν να επιστρέφουν κάθε μερικά χρόνια, ήταν το 1980 όταν το tie dye κορυφώθηκε και οι σχεδιαστές άρχισαν να ενσωματώνουν το ύφος αυτό στις επιδείξεις τους.

Και επιστρέφουμε στα δικά μας χρόνια… 2021, lockdown ανά το παγκόσμιο, το tie dye κάνει ξανά θραύση. Φυσικά το είδαμε στα fashion weeks του 2019 να φοριέται στα runways άλλα το 2020 ήταν η χρονιά του.

Παρακάτω μπορείς να πάρεις ιδέες για το πώς μπορείς να φορέσεις κάποιο tie dye κομμάτι ή ακόμη και να εμπνευστείς για να δημιουργήσεις δικό σου!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: abouther.com, highsnobiety.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!