Ο άνδρας έρχεται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη! Κάποιοι είναι μυώδεις, άλλοι πιο ψηλοί και αδύνατοι, άλλοι πιο κοντοί και χοντροί. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, με διαφορετικό συνδυασμό γονιδίων. Ωστόσο, με βάση τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ;

 Πολύ πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1940, ο Αμερικανός ψυχολόγος William Sheldon ταξινόμησε τους ανθρώπους σε 3 κατηγορίες: Τους εκτόμορφους, τους μεσόμορφους και τους ενδόμορφους. Αυτές οι κατηγορίες σχετίζονται περισσότερο με την διατροφή και τη φυσική κατάσταση. Πάμε να τις μάθουμε καλύτερα…

biologydictionary.net

ΕΚΤΟΜΟΡΦΟΣ

Ο Εκτόμορφος τύπος είναι αδύνατος με λεπτά πόδια και χέρια, έχει επίπεδο θώρακα, διαθέτει χαμηλά ποσοστά λίπους και χαμηλά επίπεδα μυϊκής μάζας. Δύσκολα παίρνουν βάρος αφού διαθέτουν γρήγορο μεταβολισμό και όσο και να φάνε θα παραμείνουν λεπτοί (ναι, αυτοί που μισούμε είναι γιατί δεν χρειάζονται ποτέ δίαιτα!!!).

ΜΕΣΟΜΟΡΦΟΣ

Ο Μεσόμορφος τύπος έχει δυνατά χέρια και πόδια έχουν μεγάλο άνοιγμα ώμων. Έχουν συνήθως μια στενή μέση και ένα μεγάλο κεφάλι που ταιριάζει με τους μεγάλους ώμους τους. Έχει ικανοποιητικά επίπεδα μυϊκής μάζας και είναι ικανός να αποθηκεύει ενέργεια (λίπος, μύες).

ΕΝΔΟΜΟΡΦΟΣ

Ο Ενδόμορφος τύπος έχει στενούς ώμους με δυνατά χέρια και λεπτούς καρπούς. Παρόλα αυτά διακρίνεται από το στρογγυλό σχήμα σώματος και από τη συσσώρευση λίπους γύρω απ’ τους γοφούς. Το σώμα τους έχει ένα χαρακτηριστικό σχήμα αχλαδιού. Παίρνουν κιλά πιο εύκολα από όλους τους τύπους και χρειάζεται την περισσότερη προσπάθεια για να κρατήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Ποιος είναι ο δικός σου σωματότυπος; Εάν σου άρεσε το άρθρο απλά δώσε μου την αγάπη σου!

Πηγές:
Queen.gr, blog.mindvalley.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: locater.au

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!