Θα έλεγα όχι, η μόδα δεν πρόκειται μόνο για ρούχα. Η μόδα για μένα είναι σαν αυτό το ωραίο εστιατόριο που ψάχνεις επί ώρες. Επιλέγεις αυτό το εστιατόριο επειδή το φαγητό είναι εκπληκτικό, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική σε αυτό το μέρος, σε ηρεμεί, ταυτόχρονα σου δίνει νέα συναισθήματα που κανένα άλλο εστιατόριο δεν θα μπορούσε να σου δώσει και νιώθεις καλά εκεί. Μερικές φορές είναι ανεξήγητο αλλά όντως αληθινό.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Η μόδα είναι το ίδιο. Είτε το σχέδιο, το χρώμα, το ύφασμα, είτε οι λεπτομέρειες … οτιδήποτε σχετικά με αυτό το συγκεκριμένο ένδυμα σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι το πιο όμορφο άτομο στην πόλη ή μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο κοντά σε πράγματα που σου αρέσουν, στις αξίες σου. Η μόδα μπορεί να είναι πολιτική, μπορεί να είναι πρωτοποριακή, μπορεί να μας πει για το παρελθόν μας και πώς οι πρόγονοί μας συνήθιζαν να επιβιώνουν χωρίς σύγχρονα αγαθά, μπορεί να βοηθήσει στην επιστημονική έρευνα ή αντίστροφα να πάρει βοήθεια από αυτήν. Εάν υπάρχει ένας τομέας όπου κάθε θέμα και δεξιότητα αναμειγνύεται, είναι η μόδα.

shopify.com

Πρακτικά, η μόδα είναι τέχνη, είναι εμπόριο, είναι μια μορφή έκφρασης χωρίς τη χρήση λέξεων. Αλλά δεν μπορώ επίσης να παραλείψω την συγκεκριμένη αντίδραση που έχω όταν βλέπω κάτι που μου αρέσει, που πραγματικά φωνάζει το όνομα μου. Είναι σαν αυτό το συναίσθημα όταν βρίσκεται κάτι ξεχωριστό που έχετε χάσει. Και μετά, κατά κάποιο τρόπο βρίσκεται έναν τρόπο να το κάνετε κομμάτι του χαρακτήρα σας και όταν πλέον είναι δικό σας, τότε είστε λίγο περισσότερο ο εαυτός σας από ό,τι πριν. That’s fashion to me. Collecting beautiful little pieces of yourself over time.  

“If you wear clothes that don’t suit you, you’re a fashion victim. You have to wear clothes that make you look better.”  – Vivienne Westwood

imgur.com

Η αυτοπεποίθηση του σώματος είναι ένα σημαντικό μέρος του πώς αισθάνεται μια γυναίκα. Εάν αισθάνεσαι ικανοποιημένη με το σώμα σου, τότε η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση εκτοξεύονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μόδα μπορεί να παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στο πώς βλέπει η γυναίκα τον εαυτό της. Τώρα μπορεί να φορέσει ένα κοντό φόρεμα και ψηλά παπούτσια στιλέτο και να νιώσει σέξι. Είναι το προνόμιο της. Η μόδα δεν υπαγορεύει πλέον και είναι εκπληκτικό το πώς μπορεί να αναδειχθεί σε τόσα διαφορετικά επίπεδα από τον καθένα μας. Μπορεί να επιτρέψει στον οποιονδήποτε να ντυθεί όπως θέλει, όταν θέλει και να αισθάνεται ακόμη ο εαυτός του.  

Η μόδα λοιπόν είναι απλώς μια λέξη, εμείς ως άνθρωποι ορίζουμε πραγματικά το νόημα της.

“Style is the only thing you can’t buy. It’s not in a shopping bag, a label, or a price tag. It’s something reflected from our soul to the outside world, an emotion.” – Alber Elbaz


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: etsystatic.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!