Loading

«Ζωή σε μας»

«Ζωή σε μας» μου είχε πει ένας άγνωστος και τον μίσησα. «Ζωή σε μας», τόλμησε να μου πει ο θρασύτατος… και στο κάτω – κάτω ας μην έλεγε και τίποτα. Ούτε που με ήξερε καλά – καλά. Μακριά από ‘μένα, ανθρωπάκο. «Ζωή σε μας» κι ας η καρδία ήτανε να γίνει χίλια κομμάτια. «Ζωή σε μας» κι άσε την παραφροσύνη του θανάτου στην άκρη. Κάνε την λίγο παραπέρα και προχώρα. Ασ’ τηνε πίσω. Ας μην μου έλεγες και τίποτα, πανάθεμά σε.

Περνάνε τα χρόνια κι ακόμα σε θυμάμαι. «Ζωή σε μας» κι ας πονάει το ίδιο. Τίποτα δεν μένει πίσω, ο χρόνος κυλά. «Ζωή σε μας» έτυχε να πω και ‘γω λίγο παρακάτω… και τίποτα πλέον δεν ήταν όπως πρώτα. «Ζωή σε μας» γιατί οι άνθρωποι φεύγουν. Κάποιοι λιγότερο, κάποιοι περισσότερο και κάποιοι για πάντα και ο χρόνος κυλά. Γλιστρά, φεύγει και χάνεται.

Τη μέρα που ξεκίνησε ο χρόνος, τίποτα δεν υπήρχε… γιατί αν υπήρχε κάτι τότε θα υπήρχε και ο χρόνος μαζί. Και περνάει ο χρόνος και αλλάζει. Και κυλά και γλιστρά και φεύγει και χάνεται. «Ζωή σε μας» μα περνάει ο καιρός. Και όλα περνάνε γιατί όλα τα οφείλουν στον χρόνο. Και όλα αλλάζουν όσο περνάει ο καιρός κι ας μου το ‘λεγε με μια φράση μόνο, ο ανθρωπάκος.

«Ζωή σε μας» και να το φχαριστιόμαστε. Γιατί ο χρόνος κυλά και γλιστρά και φεύγει και χάνεται και αλλάζει και όλα αλλάζουν και ο χρόνος περνάει και όλα περνούν. Κι αν πρέπει κάτι ν’ αγαπήσεις πρώτο, αγάπα τον χρόνο. Τον χρόνο που έχεις και να τον εκτιμάς. Ζωή σε σένα! Άγνωστε… και να προσέχεις γιατί ο χρόνος κυλά.

Ζωή σε σένα, πανάθεμά σε, άγνωστε, ζωή σε σένα και να το φχαριστιέσαι, γιατί ο χρόνος κυλά και γλιστρά και φεύγει και αλλάζει και… όλα κάποτε θα περάσουν. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, όλα κάποτε θα περάσουν. Και αφού όλα κάποτε θα περάσουν, κάνε το έτσι. Έτσι όπως θες εσύ γιατί όλα κάποτε θα αλλάξουν. Άκου, αν θέλεις, άνθρωπε: ζωή σε σένα και να το φχαριστιέσαι. Και αν κάτι πρέπει να αγαπήσεις δεύτερο, αγάπα τον κόσμο γιατί κόσμος είσαι και εσύ.

mensbible.gr

Αφού ο χρόνος στον κόσμο εφάπτεται, τότε ο κόσμος συνέχεια αλλάζει. Έτσι το μέλλον του κόσμου σου είναι ξένο. Σαν τον ξένο που κάποτε μίσησα, έτσι κι αυτό, άγνωστο. Μου ‘χε πει όμως ο ξένος να ζήσω. Και το μέλλον με προσκαλεί. Με προσκαλεί να κάνω όνειρα, να παλέψω, να κερδίσω. Και όσο είμαι ζωντανός τίποτα δεν χάνεται.

«Ζωή σε μας», λοιπόν, και ας είναι ο χρόνος μας να τελειώσει γεμάτος.

«Ζωή σε μας» και ας χαθούνε όλα μια μέρα.

«Ζωή σε μας» και λίγη αγάπη να παίρνουμε.

«Ζωή σε μας» και λίγη αγάπη να δίνουμε.

Και κυλάει ο χρόνος και φεύγει και χάνεται…


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: dogma.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    «Ζωή σε μας»